Det er duket for en litt amputert gameweek, med bare fire kamper. Vi kjører likevel på med våre tips for helgen, og gir deg Fotballsonens utvalgte i gameweek 28.

Denne runden kan forøvrig være en runde hvor det er verdt å ta en hit eller kanskje to for å styrke laget sitt både for runden, og på lengre sikt. For mer om det å ta hits anbefaler vi å lese vår artikkel om temaet.

Keeper:
Simon Mignolet – 4,7 – Liverpool (Burnley, H)
Liverpool har ikke vært gode defensivt og har slitt mot antatt svakere motstand, men Burnley er seriens desidert svakeste bortelag og har bare scoret 8 mål på 13 bortekamper. Da bør det være mulig å holde nullen.

 

Forsvar:
Alfie Mawson – 4,6 – Swansea (Hull, B)
Swansea har løftet seg kraftig etter trenerbyttet og er i god form for tiden. Mawson har kommet inn som en positiv overraskelse, i all hovedsak fordi han er veldig god på offensive dødballer. Tre mål på de siste syv er bra fra en forsvarer, og sist hadde han to i metallet. I en litt vanskelig gameweek virker han som et svært godt valg.

Seamus Coleman – 6,0 og Leighton Baines – 5,7 – Everton (West Bromwich, H)
Evertons backpar er offensive og kan få målpoeng. Defensivt bør det også være muligheter for å holde nullen mot et West Brom som scorer lite på bortebane. Coleman har gitt poeng i ni av de siste tretten, mens Baines er straffeskyter og har en strålende innleggsfot.

 

Midtbane:
Roberto Firmino – 8,4 og Sadio Mané – 9,6 – Liverpool (Burnley, H)
Liverpool har ikke vært spesielt gode i 2017, men leverte mot Arsenal sist og da var det denne duoen som stod for poengene. Firmino og Mané ligger begge topp fem på poengrankingen for midtbanespillere, og mot drømmemotstander Burnley på hjemmebane er de selvskrevne på laget.

Gylfi Sigurdsson – 7,7 – Swansea (Hull, B)
Premier Leagues beste dødballfot står for målpoeng i kamp etter kamp. Islendingen har tre mål og fire assist på de seks siste og er selvskreven på laget denne runden. Hull har riktignok blitt bedre den siste tiden, men Gylfis form er ikke til å komme utenom.

Manuel Lanzini – 6,4 – West Ham (Bournemouth, B)
Har blitt dødballmannen hos West Ham etter at Payet forlot klubben, og har tre målpoeng på de tre siste. Bournemouth henger ikke sammen defensivt, og med tanke på at de ikke har holdt nullen i 2017 vil det nesten være overraskende om Lanzini ikke skal få poeng i denne kampen.

Joshua King – 5,5 – Bournemouth (West Ham, B)
Selv om Bournemouth er i dårlig form har de én mann som leverer. Joshua King spiller spiss, tar straffer og har fire mål på de fire siste. Det er ikke dårlig av nordmannen, som plutselig har seilet opp som et strålende valg på fantasy.

 

Angrep:
Romelu Lukaku – 10,1 – Everton (West Brom, H)
Har funnet formen, og da er belgieren nesten ustoppelig. Åtte mål på de åtte siste lover godt når Lukaku skal opp mot et West Brom som ikke holder nullen på bortebane. Det finnes knapt alternativer til Everton-spissen denne runden og han er et åpenbart valg.

Fernando Llorente – 6,5 – Swansea (Hull, B)
Gylfi slår dødballene, Llorente setter dem. Det er ikke mange bedre hodespillere i Premier League enn spanjolen, og med to mål mot Burnley sist og en mot Chelsea før det er han også å regne som en formspiller. Hull slipper inn en del mål, og Llorente kan fort tegne seg på scoringslista her. Et alternativ er Andy Carroll, men han har ikke klart å kjempe seg inn på vårt lag.

 

Benk:
Jakupovic (4,1, Hull), Carroll (6,2, West Ham), Brunt (5,1, West Bromwich), Aké (3,9, Chelsea)

 

Rundens kaptein:
Sadio Mané –
Det står mellom Mané og Lukaku når rundens kaptein skal velges. Vi går for Liverpools kantspiller, av den enkle grunn at Burnley er seriens svakeste bortelag og slipper inn langt flere enn hva West Brom gjør. Tosifret antall poeng i to av de tre siste lover godt, og mye tyder på at Mané er mannen å gå til denne runden.

Rundens billigspiller:
Joshua King (5,5) –
Vi har han inne på laget og har argumentert for nordmannen der. Ser ut som et kjempevalg etter å ha kjempet seg til spissplassen.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Manuel Lanzini (1,8%) –
Nok en mann som er inne på laget, hvilket ikke er så unaturlig når bare åtte lag er i aksjon. Med bare 1,8% i eierandel ser Lanzini ut som et strålende valg her, og kan fort utgjøre en forskjell i kampen mot dine største rivaler.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Adem Lallana (14,8%) –
I mangel på klare donker med over 15% eierandel velger vi å gå for en mann med 14,8% eierandel her. Skulle du vurdere å sette inn Lallana vil vi anbefale deg å se etter andre løsninger. Han har ikke produsert noe på de siste åtte og virker å være helt ute av det offensivt.
(Et alternativ til donk over 15% er McAuley(32,4%), som ikke kan fortsette å score og som går et grusomt kampprogram i møte.)

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar