Discovery har i år skaffet seg rettighetene for Eliteserien. De har flere spennende planer foran årets sesong. 

For det første har de lansert Fantasy Eliteserien. Dette er laget tilnærmet helt likt det populære spillet for Premier League. Målet er å skape enda større interesse rundt Eliteserien, og er et samarbeidsprosjekt mellom VG, Norsk Toppfotball og Discovery. Det er gratis å registrere seg og dette kan gjøres her.

Det planlegges også så godt det lar seg gjøre å gjennomføre noe som kalles ¨derbylørdag¨. Planen her er å sette opp to klubber med geografisk nærhet til å kick-starte en serierunde klokken 18.00 lørdag. Den første serierunden startes med lokaloppgjøret Kristiansund – Molde.

I tillegg skal flere kamper bli tilgjengelig på åpne kanaler. Det betyr at man med en normal TV-pakke vil kunne se disse kampene uten noen ekstra kostnad. Discovery har gått ut og sagt at fire av rundens åtte kamper skal spilles på en slik åpen kanal, og at de største kampene prioriteres her. Rundens hovedkamp vises hver søndag klokken 20.00 på Eurosport Norge.

Superfinalen tilbake

En annen ting som er nytt av året er superfinalen, eller som den blir kalt, ¨mesterfinalen¨. Dette er et konsept mange land har, ved at like før den hjemlige serien starter, spiller regjerende seriemester mot regjerende cupmester i en finale. I år vil det bli Rosenborg mot Brann. Siden Rosenborg vant både serie og cup i fjor, vil andreplassen fra serien få muligheten til å spille denne finalen.

Det ble også arrangert supercup i Norge tidligere, men dette fikk bare fotfeste to sesonger før det ble lagt ned. Stabæk vant den første utgaven i 2009, mens Rosenborg tok den i 2010. Nå har man planer om å la denne finalen få fotfeste seg i Norge. Dette er en kamp med mye prestisje og forhåpentligvis får denne kampen oppmerksomhet nok til at det blir en fin årlig tradisjon for å sparke i gang den norske fotballsesongen. Vi kjenner igjen dette konseptet fra England, hvor FA Community Shield blir gjennomført en uke før Premier League starter. I år vant Manchester United denne mot regjerende seriemester Leicester.

Manchester United vant denne sesongens FA Community Shield. Nå er en slik mesterfinale tilbake i Norge også. (foto: Ben Hoskins/Getty Images)

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar