Manchester City får logoen til Nexen Tire på høyre drakterme fra og med neste sesong.

Det melder Bloomberg.

I november 2016 ble det kjent at Premier League kom til å tillate en til sponsor på drakten.

– Prisen blir lavere enn fronten på drakten, men verdien er utrolig. Det er et begrenset antall (reklame)plasseringer på draktene til de beste klubbene i verden og mange av dem er ikke tilgjengelige, sier Manchester Citys kommersielle sjef, Tom Glick, til Bloomberg.

Det er ennå ikke kjent hvor mye Manchester City får fra denne avtalen.

Mer til de største?

The Mirror melder at en slik avtale være verdt rundt 20 prosent av det hovedsponsoren betaler. Det vil si at en slik avtale for Manchester United, som har den mest lukrative draktsponsoravtalen i ligaen, vil være verdt opp mot £10 millioner. Det er mer enn hva 14 av lagene i Premier League får fra sin hovedsponsor i 2016/17-sesongen, ifølge en oversikt laget av nettstedet Sporting Intelligence. Enkelte Premier League-klubber får knapt noen få millioner pund for hovedsponsoren.

Et problem for enkelte klubber, er at avtalen de har med dagens draktsponsor forhindrer klubben fra å inkludere en ekstra sponsor på drakten. Det er ikke kjent hvor mange klubber dette gjelder for.

Gruppeavtale på gang

Sporting Group International har, ifølge The Mirror, arbeidet med å finne en enkelt sponsor til en gruppe på opp til ti klubber.

– Det er første gang i Premier League-historien at man kan selge sponsorplass på draktermene. Dette vil forhåpentligvis bli første gang man får se én logo blir sett på flere drakter, muligens på åtte-ti av draktene, sier Adrian Wright, administrerende direktør for Sporting Group International, ifølge The Mirror.

Tidligere, da den engelske banken Barclays var hovedsponsor for Premier League, var det ikke aktuelt med egne sponsorer for klubbene på ermet av drakten, men etter at Premier League gikk bort fra å ha en enkeltsponsor til ligaen, har klubbene fått viljen sin. Den gang ble alt av sponsorinntekter som gikk til ligaen fordelt likt blant klubbene.

TIDLIGERE: Tidligere var Barclays en viktig del av Premier League-logoen. (Foto: Clive Brunskill/Getty Images)

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar