Endelig er Premier League tilbake med en full runde. Vi ser nærmere på hvem som bør få plass på laget ditt denne runden og gir deg med det Fotballsonens tips for gameweek 29.

 

Keeper:
Joel Robles – 4,7 – Everton (Hull, H)
Everton har vært bra bakover den siste tiden og Robles har vært solid. Hull scorer ikke all verdens med mål og det bør være gode muligheter for å holde nullen her.

 

Forsvar:
Seamus Coleman – 6,0 – Everton (Hull, H)
Med de samme argumentene defensivt som hos Robles er det naturlig å ha en Everton-forsvarer på laget, og da kommer man ikke utenom Seamus Coleman. Fire assist og en scoring på de siste åtte er meget sterkt fra en høyreback, og her kan det ble mer poeng.

Antonio Valencia – 5,7 – Manchester United (Middlesbrough, B)
United har begynt å finne ut av det defensivt, og har holdt nullen i tre av de siste fire. I denne perioden har også Valencia to målgivende, og det er en ecuadorianer i form som velges på laget. Et naturlig valg mot en motstander som er tungtgående for øyeblikket.

Laurent Koscielny – 6,2 – Arsenal (West Bromwich, B)
Arsenal har vært noe skuffende defensivt denne sesongen, men West Brom virker å ha tatt tidlig sommerferie. Når Arsenal leverer solid defensivt får Koscielny som regel bonus, og franskmannen er også en trussel på offensiv dødball.

 

Midtbane:
Alexis Sanchez – 11,5 – Arsenal (West Bromwich, B)
Som nevnt virker West Brom å være ferdige for sesongen, og de så ut som et slaktoffer mot Everton sist. Da er Alexis Sanchez et åpenbart valg. Ingen andre spillere er i nærheten av å ha like mye poeng som chileneren på fantasy denne sesongen og han viste god form mot Lincoln i cuprunden.

Heung Min Son – 6,8 – Tottenham (Southampton, H)
Med Harry Kane på sidelinjen i noen uker vil Son få spilletid som spiss, og det er en sjanse man ikke bør la gå fra seg. Scorer bra med mål når han spiller på topp og leverte hat-trick når han kom inn i cupen.

Pedro – 7,1 – Chelsea (Stoke, B)
Spilte ikke cupkampen mot United, men er etter all sannsynlighet med fra start her. Har tatt 28 poeng på de tre siste rundene og er et svært godt alternativ til Hazard om man ikke har et enormt budsjett å råde over.

Gylfi Sigurdsson – 7,7 – Swansea (Bournemouth, B)
Har målpoeng i syv strake kamper, med tre mål og fem målgivende. Tar alt av dødballer og er involvert i det meste Swansea foretar seg offensivt. Møter et Bournemouth som lekker som en sil og da bør det være gode muligheter for flere målpoeng her.

Joshua King – 5,6 – Bournemouth (Swansea, H)
Selv om Bournemouth sliter med å holde nullen tar de poeng. Det er mye på grunn av Joshua King, som med ni mål på de siste ti har vært den store formspilleren i ligaen. Scorte hat-trick sist, og selv om han bommet en straffe er det mye som tyder på at han fortsatt får det ansvaret etter at også Afobe brant sin.

 

Angrep:
Diego Costa – 10,6 – Chelsea (Stoke, B)
Costa leverer jevnt og trutt med målpoeng og virker som en god mann å gå for også mot Stoke. Er nummer to blant poengplukkerne som spiller i angrep og har to mål og to assist på de fire siste.

Romelu Lukaku – 10,3 – Everton (Hull, H)
Har du ikke fått inn Lukaku på laget enda så må du gjøre det. Kan riktignok være noe forstyrret av kontraktssituasjonen, men åtte målpoeng på fem kamper og kamp mot en bunnlag sikrer Lukaku en plass på laget hos oss.

 

Benk:
Pickford (4,1, Sunderland), Llorente (6,5, Swansea), Mawson (4,6 Swansea), Ake (3,9, Chelsea)

 

Rundens kaptein:
Alexis Sanchez –
Chileneren har 21 poeng mer enn nestemann på totalscoren, og målpoeng i så godt som alle kamper han spiller. Møter et West Brom-lag som ledes av Pulis og allerede har tatt de 40 nødvendige poengene. Det betyr som regel bråstopp for hans lag, og vi tror WBAs dårlige trend fortsetter når de senkes av Sanchez.

Rundens billigspiller:
Troy Deeney (6,8) –
Fem mål på de seks siste, et strålende kampprogram og Watfords go-to-man. Tar straffer og er i form. Møter et svakt Crystal Palace, og kan være et svært godt angrepsalternativ denne runden.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Heung Min Son (4,2%) –
Southampton holder sjelden nullen, og når Son får spissplassen i et solid Tottenham-lag er både prisen og eierandelen fristende. Vi har troen på at han kan utgjøre en forskjell denne runden, og i ukene som kommer.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Gareth McAuley (32,4 %) –
Vi har vært inne på det flere ganger. West Brom ser ikke bra ut nå, og de virker ikke mentalt påskrudd når kampene starter. McAuley har berget denne sesongen på duellstyrke på offensiv dødball, men det må også ta en ende og nå venter et grufullt kampprogram. Å sitte med McAuley til 5,2 nå ser ut som en dårlig deal!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar