Vi vil de kommende dagene ta for oss de spillerne vi anser som de beste spillerne i de ulike lagdelene. Først ut er keeperplassen, og vi gir deg Fotballsonens tips til valg av keeper på Eliteserien Fantasy.

Keeperplassen er en av de det er vanskeligst å sette opp foran årets sesong med Eliteserien Fantasy. Det er en del lag som har gode defensive statistikker, men vi sitter ikke på god nok informasjon på redningsprosent og lignende til å kunne fastslå hvem som blir det store røverkjøpet. Vi har dog funnet noen gode alternativer, så får den enkelte vurdere om man skal gå for budsjettalternativer eller legge midler i det å ha et sikkert keepervalg. Erfaringen fra den engelske utgaven tilsier at det ikke nødvendigvis er de dyreste som plukker aller mest, så bruk litt tid på å finne en keeperkombinasjon du har tro på!

 

André Hansen – 5,5 – Rosenborg
Spiller for det klart beste laget i Norge, og er antagelig også den beste keeperen i Eliteserien. Kommer til å holde nullen i mange kamper, men er neppe blant de som får mest poeng for å stoppe skudd. Et ekstremt trygt valg, men vi har mer tro på å prioritere RBK-spillere andre plasser på banen.

Sondre Rossbach – 5,5 – Odd
Sondre Rossbach er en god Eliteserie-keeper, selv om han har sine begrensninger. Odd var blant de lagene som slapp inn færrest forrige sesong og de holdt nullen hele ti ganger i fjor. De åpnet serien med seks strake uten baklengs i fjor og gjentar de den bedriften i år kan Rossbach være en god mann.

Piotr Leciejewski – 5,5 – Brann
Brann slapp bare inn 27 mål i løpet av hele fjorårssesongen og Leciejewski var en viktig grunn til det. Polakken kan også få en del poeng for redninger, og spesielt i hjemmekampene bør han være et godt valg. Her slapp bare Brann inn seks mål på femten kamper forrige sesong, og selv om de er ventet å få en noe tyngre sesong kan Nilsen å organisere laget sitt defensivt.

 

Anders Kristiansen/Stefan Cupic – 5,0 – Sarpsborg 08
Østfoldingene var blant de mest solide defensivt i fjor og vil antagelig fortsette den trenden denne sesongen. Utfordringen er at det er usikkerhet rundt hvem som skal vokte buret, og det har blitt rotert mye i treningskampene.

Sosha Makani – 5,0 – Strømsgodset
Ikke hatt noen stor vinter, men med Bugge Pettersen ute hele sesongen blir Makani fast keeper i Godset. Her er vi noe usikre på hvordan trenerbyttet vil slå inn, men sannsynligvis er en Godset-keeper til 5.0 et godt alternativ.

 

Matias Dyngeland – 4,5 – Sogndal
Holdt nullen hele 10 ganger i fjor og ser ut til å være et godt valg i det nedre prissjiktet. Sogndal går nok mot en ny tøff sesong, men de er forholdsvis bra organisert defensivt. Har mistet noen viktige menn i forsvaret og kommer nok ikke til å holde nullen like mye i år, men et godt budsjettalternativ.

Daniel Fernandes – 4,0 – Lillestrøm
Dette er en potensiell gullgruve! Er ventet å stå i mål for Lillestrøm, foran en Origi som gjorde mange tabber i fjor. Under Erlandsen vil antagelig LSK slippe inn langt færre enn i fjor, og med en keeper til 4.0 som er antatt å stå fast ser det meget bra ut. Holdt nullen i fem av seks i vinter, og spilte siste oppkjøringskamp. En mulighet er å ha både Fernandes og Origi for å være på den sikre siden, men vi tror portugiseren kaprer plassen.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar