Vi ser på de beste valgene for Eliteserien Fantasy og har kommet til forsvarsspillerne. Her får du Fotballsonens tips til de beste poengplukkerne i de bakre rekker.

I Eliteserien har forsvarsspillerne tradisjonelt sett hatt bra muligheter for å få en del målpoeng og vi har tro på å prioritere en del midler til forsvarsspillere. Det er dog ikke veldig aktuelt å bruke mer enn tre forsvarsspillere i utgangspunktet, så man bør også finne noen budsjettalternativer. Vi har sett nærmere på de beste valgene i de ulike prisklassene og gir deg våre tips for valg av spillerne som først og fremst skal hindre mål.

 

Vegard Eggen Hedenstad – 6,5 – Rosenborg (Birger Meling – 6,5; Tore Reginiussen – 6,0)
Som på keeperplassen er det grunn til å tro at RBK vil være blant de mest solide lagene defensivt denne sesongen, og da er det naturlig å velge en av de man er sikre på at spiller. Tore Reginiussen er mest budsjettvennlig av de som har sikker plass, men både Meling og Hedenstad er offensive backer og kan bidra med offensive målpoeng. Hedenstad tar dødballer, og dersom vi skal plukke en blir han mannen som anbefales.

Espen Ruud – 6,5 – Odd
Også i Odd finnes det billigere alternativer, men dødballkongen Ruud har strålende poengstatistikker å vise til de siste sesongene. Både scorer og setter opp mål, og er antagelig også en mann som kan få bra med bonuspoeng. Sliter du med budsjettet bør Grøgaard spille på venstresiden, og koster en million mindre.

 

Joona Toivio – 6,0 – Molde
Molde er et litt usikkert valg før sesongen er i gang, da de har variert i treningskampene og hadde en svært skuffende sesong i 2016. Skal du ha noen virker dog Toivio som det beste valget. Fast i laget, god på dødball og har en frisparkfot det lukter mål av.

Lars-Christopher Vilsvik – 6,0 – Strømsgodset (Jonathan Parr – 6,0)
Godset er også et lag vi er litt usikre på hvor står, med trener- og formasjonsbytte i vinter. De har dog for vane å ha offensive backer, og Vilsvik har tradisjonelt sett levert veldig bra med målpoeng til tross for en svakere fjorårssesong. Parr ble ikke helt den hiten man hadde ventet i fjor, men tar dødballer og kan også være et alternativ for midtbaneleddet og da er han fort høyaktuell.

 

Vito Wormgoor – 5,5 – Brann
Brann var bunnsolide defensivt i fjor, spesielt på hjemmebane. Der ble det bare seks baklengs på femten kamper, og Vormgoor så bra ut i AaFK i fjor. Den tidligere U21-landslagsspilleren fra Nederland er sterk i luftrommet, og bør være sikker på laget i det som fort kan bli et noe nykomponert Brann-forsvar.

Alexander Stølås – 5,5 – Haugesund (Kristoffer Haraldseid – 5,0)
Haugesund var ikke blant lagene som var tettest bakover i fjor, men Stølås leverte fem mål og seks assist. Det er svært sterke tall fra en forsvarsspiller og vi ser ingen grunn til at det skal stoppe denne sesongen, da Haugesund er ventet å havne på øvre halvdel. Ellers er Haraldseid et litt mer budsjettvennlig alternativ og tar dødballer, men han har ikke samme tall å vise til.

 

Markus Nakkim – 5,0 – Vålerenga
Vi er usikre på hvordan VIF vil se ut defensivt, med et lag som virker noe fremtungt. Nakkim er dog prissatt til 5,0, og dersom man får en fast forsvarer hos et topplag bør det være et godt alternativ.

Andreas Albech – 5,0 – Sarpsborg 08 (Sigurd Rosted – 5,5)
Sarpsborg holdt nullen hele 12 ganger forrige sesong og laget ser minst like solid ut denne sesongen. Danske Albech har vært fast på backen i oppkjøringen og med sine 190 centimeter bør han være en trussel på dødballer, samt at han vil bidra fremover på høyresiden. Han scoret i siste oppkjøringskamp, men er et noe ubeskrevet blad og man får Groven til samme pris. Har man litt ekstra i banken er Rosted også et veldig godt valg, og han antas å være en som kan sanke en del bonuspoeng.

 

Marius Amundsen – 4,5 – Lillestrøm (Mats Haakenstad – 4,5)
Lillestrøm er, som vi skrev i artikkelen om keepere, ventet å tette igjen bedre bakover denne sesongen. Da er Marius Amundsen, LSKs eneste høyrebente stopper, en mann som spiller fast til 4,5. Et mer offensivt alternativ er nysignerte Haakenstad, men her er det større rotasjonsfare.

Bjørn Inge Utvik – 4,5 – Sogndal (Christophe Psyché – 5,0)
Eirik Bakkes menn holdt nullen 10 ganger i fjor og Utvik blir fast i midtforsvaret. Med en prislapp på 4,5 kan det være et godt valg, men tapet av Patronen vil antagelig merkes i saftbygda. Sitter du med litt budsjett til overs er Psyché farligere på offensiv dødball.

Jeppe Moe – 4,0 – Stabæk (Daniel Granli – 4,0)
Foran en sesong forsøker man alltid å finne noen svært billige forsvarsspillere for å fylle opp troppen, og i Stabæk har man to alternativer. Vi er tryggest på at Moe spiller, og venstrebacken fikk en del spilletid allerede i fjor etter å ha returnert fra USA. Med Meling borte er plassen åpen for venstrebente Moe, som også har en god dødballfot!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar