Vi ser på de beste valgene for Eliteserien Fantasy og har kommet til midtbanespillere. Her får du Fotballsonens tips til de beste poengplukkerne sentralt på banen. 

Eliteserien bugner over av gode alternativer på midtbanen. Den mest foretrukne formasjonen kommer til å være 3-4-3, og med det kan man i realiteten velge seg fire spillere i øvre prisklasse. Vi har sett nærmere på de beste valgene i de ulike prisklassene og gir deg våre tips for valg av spillerne som først og fremst skal skape mål.

Pål Andre Helland – 11.0 – Rosenborg
Han er den dyreste midtbanespilleren på spillet og er hittil eid av 35,4% som har satt opp lag på Fantasy. Det ble fire mål og seks målgivende på 16 kamper fra start. Problemet til Helland forrige sesong var alle skadene. Finner han tonen med Bendtner og holder seg skadefri er Helland et «must» på din midtbane.

Mike Jensen – 10.5 – Rosenborg
Kaptein på Norges beste lag og spiller alt det er av kamper. Kommer til å være en bonusmaskin selv uten for mange målpoeng. Åtte mål og fire målgivende i fjor. Dansken har vært Eliteseriens klart beste spiller de to siste sesongene. Jensen har stabiliteten man søker i Fantasy: Lite skader, ofte god og mye involvert fremover på banen.

Ghayas Zahid – 10.5 – Vålerenga
Det er mye som hviler på skuldrene til unge Zahid i år. I fjor ble det åtte mål og seks målgivende. Han er spilleren Deila stoler på skal styre det offensive spillet; spilleren som skal fore Moa og Finne med målgivende pasninger. Kan minne om Coutinho i spillestilen og blir ofte litt for utålmodig når han nærmer seg mål.

 

Fredrik Nordkvelle – 9 – Odd
En av Eliteseriens mest målfarlige midtbanespillere der han kommer på dype løp inn i 16-meteren og smeller ballen i kassa. Fin skuddfot. Er en sentral del i Odd sitt offensive spill. Som Mike Jensen er Nordkvelle alltid mye involvert i banespillet.

Erik Huseklepp – 8.5 – Haugesund
Brann sin store sønn har skiftet beite og spiller i år for en annen klubb på vestlandet. Fire mål og seks målgivende i fjor. Startet bare ni kamper fra start forrige sesong. Er interessant fordi han kan spille spiss og til 8.5 kan han fort bli en differensial på midtbanen.

Sander Svendsen – 8.5 – Molde
Den unge spissen er klassifisert som midtbanespiller på spillet og er derfor høyaktuell. Spiller som oftest ute til høyre som en av tre spisser. Fortsatt bare 19 år gammel, men har allerede 65 kamper i Eliteserien.

Fredrik Midtsjø – 8.5 – Rosenborg
Fra sin indreløper rolle produserte Midtsjø fire mål og ni målgivende på 28 kamper fra start forrige sesong. Har blitt utpekt av lagkamerat Helland som et meget godt alternativ på spillet.

 

Rafik Zekhnini – 8.5 – Odd
19 åringen spilte seg til fast plass på laget under Fagermo i fjor og produserte fem mål og tre målgivende på 20 kamper fra start. Kommer til å være en nøkkelspiller for Odd i år.

 

Samuel Adegbenro – 7.5 – Viking
Den unge nigerianeren viste glimt av internasjonal klasse i fjor, men er nødt til å bli mer målfarlig. Han endte opp med tre mål og en målgivende på 27 kamper fra start forrige sesong. Som Zekhnini kommer Adegbenro til å være en nøkkelspiller for sitt lag. 1 million billigere enn Odd sin juvel.

Etzaz Hussain – 6 – Molde
Den slepne teknikeren er tilbake i Molde og Eliteserien etter korte opphold i tyrkiske Sivasspor og kroatiske Rudes Zagreb. Var en nøkkelspiller under Solskjærs første periode i klubben. Han er lavt priset på et lag som spiller offensiv fotball, og med det et fristende budsjettalternativ.

Krepin Diatta – 6 – Sarpsborg 08

Den 18 år gamle senegaleseren signerte for østfoldingene i vinter og blir omtalt som et kjempetalent av alle i og rundt klubben. Diatta kan spille i alle posisjoner på midtbanen og er fast inventar på Senegals U20-landslag. For skarve 6 millioner er Diatta definitivt verdt å ta sjansen på.

 

Andre aktuelle spillere 

  • Gilbert Koomson – 7.5 – Sogndal
  • Fredrik Haugen – 9 – Brann
  • Edwin Gyasi – 7.5 – Aalesund
  • Deyver Vega 7 – Brann
  • Chigozie Udoji – 6 – Lillestrøm
  • Tokmak Nguen – 7 – Strømsgodset
Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar