Vi ser på de beste valgene for Eliteserien Fantasy og avslutter artikkelserien med angrepsspillerne. Her får du Fotballsonens tips til de beste poengplukkerne som skal lede angrepet hos sine respektive lag.

Fantasy handler på mange måter om å finne målscorerne, og da er det naturlig å se til spissplassene. Vi har forsøkt å se på hvem som kan bli årets fremste målscorere, med både selvfølgelighetene og de noe mer ukjente navnene på lista. Det er heller ikke alle vi er like trygge på at vil levere, men de populære valgene fortjener litt omtale, om det så er med en viss skepsis. Det store spørsmålet er om man skal gå med Bendtner eller ikke, og i våre øyne er det vanskelig å komme utenom Tippeligaens største profil når en skal sette opp laget.

 

Nicklas Bendtner – 12.5 – Rosenborg (Mushaga Bakenga – 10.5)
Rosenborg scoret desidert flest mål i fjorårets Eliteserie, og spiller du fast spiss på Rosenborg kommer du til å score mye. Når du i tillegg heter Nicklas Bendtner og har 29 landslagsmål for Danmark bør det bli bra med poeng, og 29-åringen er selvskreven på de fleste lag foran sesongen. Et alternativ er Bakenga, som antagelig spiller venstrekant og har et voldsomt målsnitt etter at han returnerte til RBK.

Marcus Pedersen – 10.5 – Strømsgodset
Ti målpoeng på nitten kamper i fjor, og har levert bra de sesongene han har spilt i Tippeligaen. Godset bør være et topplag og Pedersen bør kunne sette inn en del mål denne sesongen.

Olivier Occean – 10.0 – Odd (Torbjørn Agdestein – 8.0)
Canadieren begynner å dra på åra, men passer perfekt inn som midtspiss i Odds 4-3-3. Det bør bety bra med scoringer også denne sesongen, og tar vi med såkalte fantasy-assists hadde han nest flest målpoeng i serien i fjor. Dersom Agdestein kaprer plassen ser han også ut som et godt valg.

Mohamed Abdellaoue – 9,5 – Vålerenga
Moa har sett bra ut i treningskampene og leverte bra på høsten i fjor. Den tidligere landslagsspissen har et godt samspill med Zahid, og VIF har forsterket offensivt denne vinteren. Under Deila vil det antagelig bli spilt offensiv fotball og da kan det bli bra med mål på VIF-spissen.

 

Mostafa Abdellaoue – 8,5 – Aalesund
Endte som nummer to på toppscorerlisten i fjor og har vel flere anledninger vist seg som en målsnik. Kan fort ende med flere mål enn sin bror også i år, men Aalesund går mot en litt vanskelig sesong, så vi er usikre på om han er verdt prisen.

Ottar Karlsson – 8,0 – Molde
Det ville seg ikke helt i rosenes by i fjor, og Sigurdarsson ble ikke den målscoreren mange hadde håpet han skulle bli. Det kan snu i år, men til 9,0 er han litt høyt prissatt og vi har tro på at nysignerte Ottar Karlsson kan bli en mann det er minst like spennende å ha på fantasy i år.

Frederik Gytkjær – 7,5 – Haugesund
Bror av fjorårets toppscorer, men foreløpig har yngste blad Gytkjær litt å bevise før vi har voldsom tro på han. Høster lovord i Haugesund, som pleier å treffe godt med spisskjøpene, men her ville vi vært litt avventende.

 

Tomas Malec – 6,5 – Lillestrøm (Bajram Ajeti – 6,5)
Har ikke overbevist voldsomt i norsk fotball så langt, med skuffende prestasjoner både i LSK og Rosenborg. Sesongoppkjøringen lover dog bedre enn tidligere, men vi er usikre på om det er verdt å ta sjansen når alvoret starter. Uansett fint priset og er så godt som formsydd til Arne Erlandsens LSK med sine 199 centimeter. Et alternativ er spisspartner Ajeti, men her er rotasjonsfaren større.

Daouda Bamba – 6,5 – Kristiansund
Storscorer i OBOS-ligaen i fjor, med sine 20 mål. Det lover godt, men vi tror KBK vil få det nokså tøft og da kan det bli vanskelige arbeidsforhold for Bamba. Uansett et billig alternativ å merke seg, og det kan bli en del mål også i Tippeligaen.

Ohi Omojianfu – 6,5 – Stabæk
Slet litt etter overgangen fra Jerv i fjor, men beviste sin verdi i kvalikken og har sett veldig bra ut i vinter. Får antagelig tillit i Stabæk, med Boli ute med skade frem til sommeren. Får Ordinas fart på de Blaa kan det bli spennende å se Ohi i fri utfoldelse og prisen er fin.

 

Runar Espejord – 6,0 – Tromsø (Slobodan Vuk – 7,0)
96-modellen byr på både fysikk og ferdigheter, og har noen kvaliteter som fort kan bli verdifulle for Tromsø denne sesongen. Spilt på topp for Tromsø i vinter og har sett bra ut, men får konkurranse av nysignerte Vuk der. Han kan forøvrig også være et godt alternativ om han begynner å score mål. Det bør uansett være plass til Espejord, som endelig er kvitt skadeproblemene og nå kan gå mot et gjennombrudd i Eliteserien.

Jonas Lindberg – 5,5 – Sarpsborg 08 (Fejzullahu)
Det er mange som kjemper om plassene på topp hos Sarpsborg, med den tidligere svenske landslagsspissen Fejzullahu inn. Han er ikke prissatt foreløpig, så her er det vanskelig å si om det er noen verdi, men Lindberg til 5,5 ser iallfall bra ut og han har levert bra i oppkjøringen til sesongen.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar