Endelig skal Eliteserien sparkes i gang. Tre måneders sesongsoppkjøring er over og nå er det på tide å se på hvem som kan levere når det virkelig gjelder. Her er de Fotballsonen har mest tro på denne helgen!

Det er alltid vanskelig å sette opp et lag til første serierunde, men vi gir det et forsøk og går for mange spillere med hjemmekamper i første serierunde.

 

Keeper:

Anders Kristiansen – 5,0 – Sarpsborg 08 (Sogndal, H)
Sarpingene holdt nullen hele 13 ganger forrige sesong og vi tror de går mot en ny solid sesong. Sogndal scoret nest færrest både totalt og på bortebane forrige sesong, og vi synes Kristiansen ser ut som det klareste valget denne helgen.

 

Forsvar:

Andreas Albech – 5,0 – Sarpsborg 08 (Sogndal, H)
Med den samme argumentasjonen velger vi å doble opp på Sarpsborg i første serierunde. Nysignerte Albech ser ut til å ha kapret en fast plass og er fint prissatt med 5.0. Scoret i siste oppkjøringskamp og kan bidra fremover på banen.

Simen Kind Mikalsen – 5,0 – Lillestrøm (Sandefjord, H)
Mye tyder på at LSK vil tette igjen bakover med Arne Erlandsen ved roret, og romerrikingene har sett bra ut i vinter. Kind Mikalsen er også med frem på dødball og kan være involvert i mål for et lag som satser tungt på luftskytset sitt.

Vegar Eggen Hedenstad – 6,5 – Rosenborg (Odd, H)
Offensiv høyreback for et Rosenborg som var totalt overlegne forrige sesong. RBK snittet nesten tre mål på hjemmebane, og Hedenstad har både en fin innleggsfot og er dødballtaker. Det gir tillit fra start hos oss.

 

Midtbane:

Fredrik Midtsjø – 8,5 – Rosenborg (Odd, H)
Leverte en målgivende pasning i veldedighetsfinalen mot Brann, og så pigg ut. Viste i fjor at han er et sikkert kort på fantasy og er blant RBKs viktigste spillere. Bedre priset enn de andre aktuelle fra RBK-midtbanen og velges dermed for å ha litt midler tilgjengelig til resten av laget.

Sander Svendsen – 8,5 – Molde (Kristiansund, B)
Vi tror ikke det blir lett for Molde i derbyet borte mot nyopprykkede KBK, som var solide defensivt i OBOS. Svendsen er dog satt opp som midtbanespiller og spiller som spiss, og vi finner det derfor svært fristende å starte sesongen med 19-åringen, som allerede har spilt 65 kamper for Molde!

Ifeayni Matthew – 6,0 – Lillestrøm (Sandefjord, H)
Vi har tro på at LSK er klart sterkest i møtet med Sandefjord, og på tampen av sesongen i fjor beviste Matthew sin verdi. Har et voldsomt potensial og et offensivt register man ikke finner hos mange andre til 6,0 i denne ligaen. Et alternativ er lagkamerat Udoji, men Matthew er bankers i laget og anses som et svært godt valg denne runden.

Moussa Njie – 5,5 – Stabæk (Aalesund, H)
Beviste i fjorårssesongen at han har mål i seg, og leverte imponerende prestasjoner på høsten. Ser ut som det beste alternativet til 5,5 denne runden og vi tror Stabæk kan vise seg fra en positiv side mot et tynt besatt AaFK.

 

Angrep:

Marcus Pedersen – 10,5 – Strømsgodset (Haugesund, H)
Hamargutten har 37 mål på 69 kamper i Godset, og kan også spille frem andre. Hjemme mot Haugesund bør det kunne bety at han er kapabel til å score, selv om FKH på ingen måte er noen kasteball. Vi har dog tro på Pedersen og setter ham i laget fra første kamp.

Nicklas Bendtner – 12,5 – Rosenborg (Odd, H)
Usikkerheten er stor, men man kommer på mange måter ikke utenom. Det er så mange som har Bendtner at vi rett og slett ikke vil anbefale å ta sjansen på å havne de poengene bak man risikerer å gjøre dersom dansken leverer. Nydelig assist mot Brann, og starter han her vil han få muligheter til å score i debuten.

Mohammed Abdellaoue – 9,5 – Vålerenga (Viking, H)
Mange glemmer at Viking var Tippeligaens tredje beste bortelag i fjor, men vi tror likevel de får det tøft her. Moa har bøttet inn mål i vinter og virker å ha fått en perfekt rolle i Deilas VIF. Der er det voldsomt med offensiv slagkraft og det er Moa som skal omsette dette i scoringer. Det gir tillit hos oss.

 

Benk: Daniel Fernandes(4.0, Lillestrøm), Kristoffer Zachariassen(5.5, Sarpsborg 08), Jeppe Moe(4.0, Stabæk), Eirik Skaasheim(4.0, Sogndal).

 

Rundens kaptein:
Mohammed Abdellaoue – Åtte mål på seks kamper i sesongoppkjøringen lover såpass bra at vi velger Moa. Det er ny entusiasme i VIF om dagen, og det kan fort bli en del mål i oppgjøret mot Viking og da antar vi at den tidligere utenlandsproffen vil være involvert.

Rundens billigspiller:
Daniel Fernandes (4.0) – Portugiseren virker å ha vunnet kampen om keeperplassen i Lillestrøm og har stått meget bra i vinter, for et LSK som har levert gode resultater. Har du ikke Fernandes på laget bør du få han inn, for dette er en mann man vil ha i sin tropp.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Ifeanyi Matthew (2,6%) – Ikke mange virker å ha fått med seg hvor bra den 20 år gamle nigerianeren var i fjor høst. Med en eierandel på bare 2,6% er han en mann som kan utgjøre en forskjell allerede i runde 1.

Rundens donk (Valgt av minimum 15%):
Espen Ruud (39%) – Bare Nicklas Bendtner er valgt av flere, og Espen Ruud er på lengre sikt et selvskrevent valg på fantasy, men i første serierunde skal han til Trondheim. Vi har lite tro på at Odd holder nullen på Lerkendal og da er sjansen for poeng på Ruud forholdsvis liten.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar