Landslagspausen er endelig over igjen, og vi gjør oss klare til innspurten av Premier League. Her er rundens utvalgte fra Fotballsonen.

Keeper

Tom Heaton – 5,1 – Burnley (Spurs, H)

Sesongens høystscorende keeper er tilbake i ukens tips – kanskje litt overraskende. Burnley har hatt en litt dårlig periode, med fire bortekamper og lite poeng. Holdt nullen for første gang på fem kamper i bortekampen mot Sunderland forrige runde. Nå er de endelig tilbake på Turf Moor der de liker seg aller best. Selv om de møter Spurs skal du ikke se bort i fra en clean sheet eller noen gode poeng for Heaton.

 

Forsvar

Antonio Valencia – 5,9 – Man Utd (West Brom, H)

Fornyet tillit for Valencia i gameweek 30. Har hatt to kamper på rad med unødvendige baklengsmål mot henholdsvis Bournemouth og Middlesbrough, noe som Mourinho definitivt vil stramme opp i. West Brom på Old Trafford skal bety 3 poeng 7 av 7 dager i uken, og det kan bety både defensive og offensive poeng for Valencia.

Marcos Alonso – 6,8 – Chelsea (Crystal Palace, H)

Bankers på laget for de sannsynlige seriemesterne, men Conte slapper nok ikke av før seieren er dratt i land. Crystal Palace har vært solide i det siste, og står faktisk med tre clean sheets på rad. De har likevel bare produsert fire mål i andre enden, og det mot middels motstand. I London-oppgjøret mot Chelsea er nok trusselen fra Palace minimal fremover noe som kan bety poeng.

Alfie Mawson – 4,6 – Swansea (Middlesbrough, H)

Sist ut i forsvarsrekka er Alfie Mawson. Det er ikke clean sheets i bøtter og spann i Wales, men når motstanden er Middlesbrough på hjemmebane er det lov å håpe på smultring. Mawson er også en stor trussel fremover med sine fire mål på 18 kamper. For en midtstopper er det mer en godkjent.

 

Midtbane

Alexis Sanchez – 11,6 – Arsenal (Man City, H)

Chileneren fortsetter å herje, til tross for litt styr rundt ham i media. Sanchez er uten tvil best med ballen i beina og viser det gang på gang. Arsenal får nok tøff motstand på Emirates i det som er helgens store kamp. Sanchez har vist før at ingen motstander er for stor, og Arsenal er avhengige av ham dersom håpet om Champions League skal leve. Det håpet kan de se langt etter med tap i helgen.

Sanchez er mannen å stole på for Arsenal. (FOTO:BPI all rights reserved)

Dele Alli – 8,9 – Spurs (Burnley, B)

Alli er i god form om dagen med mål i sine tre siste kamper for Spurs. Med toppscorer Kane ute med skade, er Alli en av de største truslene fra Tottenham. De møter tøff motstand i Burnley på Turf Moor, i det som fort kan bli en slitekamp for begge lag. Men dersom Spurs finner nettmaskene, er det stor sjanse for at Alli er involvert. Lett halvgradering med Heaton/Alli der altså.

Dusan Tadic – 7,0 – Sothampton (Bournemouth, H)

Har vært veldig varierende i år, Southampton, og det har også Tadic vært. Serberen har likevel vist tendenser de siste kampene. Hjemme på St. Marys´ mot et Bournemouth-lag som langt ifra er bunnsolide bakover, øyner vi gode poeng for Tadic. Han kan også være en fin differensial å ha på laget nå som vi nærmer oss slutten – er bare eid av 1,9 % av managerene.

Gylfi Sigurdsson – 7,8 – Swansea (Middlesbrough, H)

Assistkongen i Premier League med 12 målgivende. Islendingen er alltid solid og sanker jevnt med Fantasy-poeng. Møter et Middlesbrough-lag i fritt fall, som faktisk ikke har vunnet siden sist lagene møttes – 17. desember i fjor!

Gylfi Sigurdsson leverer stadig Fantasy-poeng. (FOTO: BPI all rights reserved)

Joshua King – 5,8 – Bournemouth (Southampton, B)

«Vår egen» Joshua King er sistemann ut i midtbaneleddet. Nordmannen har fått en meget sentral rolle i dette Bournemouth-laget, og ser ut til å storkose seg med fotballen for tiden. Med sin beskjedne prislapp på 5,8 millioner er King absolutt en mann for ditt Fantasy-lag.

 

Angrep

Jamie Vardy – 9,8 – Leicester (Stoke, H)

Fantasy-favoritten fra fjorårets sesong er tilbake! I en trøblete sesong, med mye lavere uttelling for Leicester, har Vardy omsider funnet formen. Har fire målpoeng på de tre siste PL-kampene, og scoret i tillegg ett mål for England i landslagspausen. Leicester har også fått en oppsving etter managerbyttet, og Stoke kan være en overkommelig motstander.

Romelu Lukaku – 10,5 – Everton (Liverpool, B)

Sist ut i ukens tips er Romelu Lukaku. Belgieren er den, med god margin, mest valgte spilleren på spillet i øyeblikket. Og det er ikke tilfeldig. Står med vanvittige 63 poeng på de 6 siste rundene, noe som tilsvarer over 10 poeng i snitt. En slik spiller er uunngåelig i dette spillet, selv i et Merseyside-derby!

 

Rundens kaptein:

 Jamie Vardy – Denne runden er det slett ikke åpenbart hvem som får kapteinsbindet, og det kan være en ypperlig mulighet til å hente inn poeng på kompisene i din liga. Å ta en sjanse på kaptein denne runden kan vise seg gull verdt. Vårt valg faller på Jamie Vardy, med gode alternativer i Alexis Sanchez og Romelu Lukaku.

Rundens billigspiller:

 Fernando Llorente (6,5) – Spanjolen kom ikke med i ukens ellever, men var ikke langt unna. Llorente har en fin pris, og kan fort score et mål eller to til helgen.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):

 Marcus Rashford (4,6 %) – Ukens differensial blir et aldri så lite langskudd. I fraværet av Zlatan Ibrahimovic, får sannsynligvis Rashford sjansen på topp. Unggutten gir United en ny dimensjon i spillet sitt selv om han har slitt litt foran mål. Mot West Brom tror vi på det forløsende målet!

Rundens donk (valgt av minst 15%):

Jermain Defoe (23,7) – En ørliten risiko i ukens donk også, i Jermain Defoe. Har vært god for et dårlig Sunderland-lag denne sesongen, men nå henger Premier League-plassen i en tynn tråd. Defoe har heller ikke levert målpoeng på fire runder, og blir derfor ukens donk.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar