Årets første runde i Eliteserien er unnagjort, og vi har endelig kommet i gang med årets sesong. 

Lørdag 1.april barket naboene Kristiansund og Molde sammen til årets første derbylørdag og Eliteserie-kamp. Disse to lagene er tippet i hver sin ende av tabellen, men mange sa på forhånd at dette var en helt åpen og jevn kamp. Det skulle vise seg å være riktig, men Molde trakk det lengste strået og vant kampen 1-0 etter scoring av Fredrik Brustad. Ingen stor kamp av Molde, men i starten av sesongen er det alltid tre poeng som gjelder for topplagene, så får finspillet komme senere.

Den andre kampen i årets Eliteserie gikk av stabelen på Åråsen. Lillestrøm, som jublierte med 100 år som klubb, tok i mot det andre nyopprykkede laget Sandefjord. Gjestene tok en tidlig ledelse etter 22 minutter ved Flamur Kastrati, og så lenge ut til å kapre årets første trepoenger. I det 87. minutt utlignet derimot innbytter Michal Skoda for hjemmelaget, og fire minutter på overtid satte Aleksander Melgavis inn målet som sikret hjemmeseier for kanarifuglene. Det ble med det en fin feiring av 100 år for Lillestrøm.

I Tromsø barket hjemmelaget og fjorårets sølv-vinnere Brann sammen til dyst. Dette ble en jevn og ikke veldig sjanserik kamp, og det sto 0-0 til pause. Førsteomgangen tatt i betraktning var nok ikke oddsen skyhøy på U eller 0-0 også etter 90. Det skulle dog ikke ta et minutt en gang etter pause før dagens Brann-kaptein Jacob Orlov elegant lobbet inn 1-0 for gjestene. Tromsø fikk en versttenkelig start på 2.omgang. Brann så lenge ut til å karre med seg tre poeng hjem til Bergen, men på overtid slo Morten Gamst Pedersen en strålende corner som traff pannebrasken til Simen Wangberg. Den tidligere Brann-spilleren stusset ballen i mål, og poengdeling var et faktum.

Sarpsborg 08 som er regnet med å kjempe på øvre halvdel denne sesongen tok i mot Eirik Bakke og hans Sogndal. Allerede etter 14 minutter gikk gjestene noe overraskende opp i 1-0 ved Martin Ramsland etter et godt innlegg av debutant Bendik Bye. Hjemmelaget utlignet et kvarter senere, da midtstopper og supertalentet Sigurd Rosted stanget en corner fra Jonas Lindberg i mål. Det sto 1-1 til pause. 10 minutter ut i andre omgang skulle også en av Sarsborgs nye vise seg frem. Kristoffer Zachariassen som før sesongen kom fra Nest/Sotra satte inn 2-1 for hjemmelaget. Omtrent 10 minutter senere satte Rosted nok en gang ballen i mål. Denne gangen etter et frispark fra samme Lindberg, og dermed tok Sarpsborg årets første tre-poenger med 3-1 over Sogndal.

To lag som er tippet å kjempe i bunnen denne sesongen møttes på Nadderud. Stabæk tok i mot Aalesund, og hjemmelaget tok fort kommando. 14 minutter ut i kampen satte Ohi Omoijuanfo inn 1-0, før samme mann seks minutter senere doblet ledelsen. Stabæk ledet 2-0 til pause, og så ut til å ha full kontroll på kampen. Fem minutter ut i andre omgang satte Ohi inn sitt tredje for dagen, og vi fikk dermed årets første hat trick 50 minutter ut i den første runden. Etter dette dabbet Stabæk litt av, og Aalesund fikk en redusering ved Mostafa Abdellaoue etter 65 minutter. Ledelsen ble derimot aldri truet og Stabæk tok en komfortabel seier og tre viktige poeng.

I Drammen tok Tor Ole Skullerud og hans Strømsgodset i mot FK Haugesund, og hjemmelaget fikk en elendig start på sesongen. Før minuttet var godt satte Fredrik Gytkjær inn 1-0 for gjestene, og nysigneringen skjøt seg med det rett inn i alle FKH.-hjerter. Etter 19 minutter taklet Marcus Pedersen Haugesunds Kristoffer Haraldseid så stygt at sistnevnte måtte av banen. Pedersen ble belønnet med gult kort, men mange mente i etterkant at taklingen burde resultert i direkte rødt. 34 minutter ut i kampen flikket Marco Tagbajumi et skudd fra Tokmac Nguen vakkert i mål, og 1-1 sto seg ut omgangen. 59 minutter ut i kampen fikk Haugesund Liban Abdi utvist med sitt andre gule kort, og Godset tok mer og mer over etter dette. Etter 76 minutter satte Marcus Pedersen et innlegg fra Jonathan Parr i mål til 2-1. Tagbajumi fastsatte resultatet til 3-1 fem minutter senere. Dermed fikk Strømsgodset også en god start på årets sesong, men om Pedersen hadde fått det røde kortet han kanskje fortjente, kunne kampen endt annerledes.

På Lerkendal tok regjerende seriemester og årets storfavoritt Rosenborg i mot Odd som av mange regnes som trøndernes største utfordrer denne sesongen. 1.omgangen var veldig jevnspilt, og Odd gjorde en meget god figur og fikk hjemmelaget frustrerte. Etter 57 minutter dro Pål Andre Helland seg forbi Thomas Grøgaard og traff pannebrasken til Nicklas Bendtner og dermed 1-0 til Rosenborg. Verken Helland eller Bendtner hadde klart å sette sitt preg på kampen før dette, men her ser vi noe av styrken stallen til Rosenborg har. Bare minuttet etter satte en uheldig Fredrik Semb Berge et innlegg fra Mike Jensen i eget mål, og Rosenborg var oppe i 2-0. Etter dette ble greide aldri Odd å etablere seg igjen, og Rosenborg kontrollerte kampen inn. Milan Jevtovic, som også tidligere i uka scoret i Mesterfinalen mot Brann satte punktum med en fantastisk scoring etter 69 minutter.

Runden ble avsluttet på Ullevaal mandag, da Vålerenga og Viking møttes til dyst. Kampen ble jevnspilt, men ble avgjort av en bergenser som debuterte for Vålerenga. Syv minutter ut i andre omgang fikk Bård Finne hodet på et innlegg fra Ivan Näsberg, og Vålerenga gikk opp i 1-0. 3 poeng til hjemmelaget på det som må sies å være en middels dag, men nå får Deila og hans disipler lit mer ro fremover. De har en vanskelig bortekamp i Haugesund i midtuka, før Sandefjord kommer til Ullevaal til helga. Viking på sin side møter Tromsø på Viking Stadion til uka.

Slik endte kampene i den første runde: 

Kristiansund – Molde 0-1
Lillestrøm – Sandefjord 2-1
Tromsø – Brann 1-1
Sarpsborg 08 – Sogndal 3-1
Stabæk – Aalesund 3-1
Strømsgodset – Haugesund 3-1
Rosenborg – Odd 3-0
Vålerenga – Viking 1-0

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar