Man rekker knapt et pust i bakken før runde 2 i Eliteserien sparkes i gang. Vi er derfor litt på etterskudd med denne rundens tips, men bedre sent enn aldri. Her er Fotballsonens utvalgte for runde 2:

Keeper:

Sondre Rossbach – 5,5 – Odd (Kristiansund, H)
Det ble til slutt 0-3-tap på Lerkendal, men Odd så bra ut og har vært solide defensivt de siste årene. Nyopprykkede KBK skapte ikke alt for mye mot Molde og vi tror Odd har best sjanse til å holde nullen denne runden.

 

Forsvar:

Espen Ruud – 6,5 – Odd (Kristiansund, H)
Her går argumentasjonen på mye av det samme som hos Rossbach, men Ruud er også en offensiv bidragsyter av rang. Har fantastiske poengstatistikker de siste sesongene, og slo gode dødballer mot RBK. Nesten et kapteinsalternativ denne runden!

Julian Ryerson – 4,5 – Viking (Tromsø, H)
Unggutten spilte offensive midtbane mot Vålerenga sist og har spennende kvaliteter. Mot Tromsø kan Viking fort holde nullen, og når man da får en forsvarsspiller som egentlig spiller langt høyere i banen ser Ryerson ut som et godt valg.

Vegar Eggen Hedenstad – 6,5 – Rosenborg (Sandefjord, B)
Rosenborg holdt nullen i første kamp og Hedenstad var en positiv bidragsyter. Bra med fremover på banen, gode dødballer og en potensiell bonusplukker. Mot Sandefjord ser vi for oss overkjøring fra RBKs side og da er Hedenstad det beste valget blant forsvarsspillerne.

 

Midtbane:

Mike Jensen – 10,5 – Rosenborg (Sandefjord, B)
Åpnet serien med to målgivende i første kamp og tok med det hjem tre bonuspoeng i tillegg. Er så godt som ingen rotasjonsfare for øyeblikket og med det målpoengsnittet Jensen har de siste sesongene ser han ut som et strålende valg.

Sander Svendsen – 8,5 – Molde (Lillestrøm, H)
Fikk bare ett poeng sist, da han ble tatt av etter 59 minutter. Frem til det spilte han spiss og det er muligheten for å ha en Molde-spiss på midtbanen som virker såpass forlokkende at vi gir Svendsen ny tillit.

Ifeayni Matthew – 6,0 – Lillestrøm (Molde, B)
Leverte på laget vårt i runde 1, med målgivende på den første LSK-scoringen. Nå venter langt tøffere motstand, men Matthews offensive kvaliteter gjør at han får fornyet tillit hos oss, som et budsjettvennlig alternativ.

Kristoffer Zachariassen – 5,6 – Sarpsborg 08 (Aalesund, B)
Har imponert voldsomt i hele vinter og leverte i første serierunde, da han scoret og skaffet to bonuspoeng. Aalesund så ikke bra ut mot Stabæk og et solid Sarpsborg-lag er i våre øyne favoritter her.

 

Angrep:

Olivier Occean – 10,o – Odd (Kristiansund, H)
Som tidligere nevnt så Odd bra ut i seriepremieren, til tross for 0-3-tap. Occean var mye involvert og kom nært scoring ved flere anledninger. Mot Kristiansund vil det antagelig by seg flere muligheter og dermed ser Occean ut som et strålende valg denne runden.

Nicklas Bendtner – 12,5 – Rosenborg (Sandefjord, B)
Det er noe uklart om Bendtner hviles fra start her eller ikke, men vi tør ikke å gå uten den danske stjernespissen. Scoret et utsøkt mål mot Odd og viste seg frem når han var involvert. Det kan godt være han ikke spiller mer enn 15-20 minutter her, men om han starter kan det være katastrofalt å stå uten. Kapabel til å score mange mot et svakt Sandefjord.

Jonas Lindberg – 5,5 – Sarpsborg 08 (Aalesund, B)
Slo strålende dødballer i første serierunde, hvilket resulterte i to målgivende. Så bra ut på topp for et Sarpsborg som ser sterkere ut enn AaFK. Svært billig alternativ, som også kan gjøre rom for andre dersom man ønsker det.

 

Benk: Daniel Fernandes(4.0, Lillestrøm), Moussa Njie(5.5, Stabæk), Jeppe Moe(4.0, Stabæk), Anderas Albech(5.0, Sarpsborg 08).

 

Rundens kaptein:
Olivier Occean – Odds kraftspiss hadde nest flest målpoeng i fjor, i fantasy-øyemed. Skal opp mot nyopprykkede KBK på hjemmebane og var tidvis farlig frempå mot langt sterkere motstand i helgen. Det er en del usikkerhet omkring hvem som skal starte for de ulike lagene, men vi er trygge på Occean fra start og har stor tro på at han skaffer bra med poeng.

Rundens billigspiller:
Jeppe Moe (4.0) – Stabæks unge venstreback leverte en god førsterunde, med assist på en av Stabæks scoringer. Sogndal borte er kanskje noe tøft, og derfor har vi heller gått for Ryerson i elleveren. Her er det omtrent 50/50 mellom to unge og spennende forsvarsspillere som er svært fint prissatt, men grunnet den halve millionen faller vi ned på Moe som billigspiller denne runden.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Morten Gamst Pedersen (5,9%) – Gamsten er tilbake i Tromsø hvor proffeventyret startet. Viste hvorfor han kan bli en nøkkelspiller for «Gutan», med en velplassert corner i sluttminuttene på Alfheim mot Brann. Selv om han begynner å trekke på årene er venstrefoten til Pedersen en av ligaens beste.

Rundens donk (Valgt av minimum 15%):
Mohammed Abdellaoue (22,1%) – Forrige rundes kaptein var en voldsom skuffelse. Undertegnede var på Ullevaal, og Moa var aldri i nærheten av scoring. Null avslutninger og alt for ofte langt unna der det skjedde. Fikk seg også en smell i seriepremieren og er usikker til bortekampen mot Haugesund. Så iskald ut forrige runde, og med usikkerhet om skade ser han ut til å være en å styre unna denne runden.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar