Fantasy-sesongen er inne i sluttfasen og nå gjelder det å henge med i innspurten. Her får du Fotballsonens tips foran helgens runde!

Keeper:

Joel Robles – 4,7 – Everton (Leicester, H)
Etter to tøffe bortekamper er Everton tilbake på Goodison Park denne runden. Der er Leicester gjester, og selv om fjorårets seriemester har funnet formen står Everton med 22-3 på de siste seks hjemmekampene, og har holdt nullen i fem av disse. Til en budsjettvennlig pris virker Robles som et godt valg denne runden. Det er riktignok en del skadeproblemer i Everton-forsvaret, så har du budsjett til f.eks. De Gea eller Lloris virker de som et bedre alternativ om man trenger poeng fra keeperen.

Forsvar:

Kyle Walker – 6,5 – Tottenham (Watford, H)
Ligger helt i toppen av poengplukkerne som spiller i forsvar, og har levert en solid sesong. Bidrar bra offensivt og spiller for et Tottenham som kan å holde tett bakover. Når de nå skal opp mot et Watford som antas å bli noe b-preget tror vi det venter en clean sheet på Waljer.

Antonio Valencia – 6,0 – Manchester United (Sunderland, B)
Ble hvilt sist, men er tilbake nå og skal opp mot fryktelig svake Sunderland. Har hatt bra offensive uttelling den siste tiden og bør ha gode muligheter for nye poeng her.

Mason Holgate – 4,0 – Everton (Leicester, H)
Med Evertons fantastiske hjemmestatistikk den siste tiden har vi som tidligere nevnt tro på at de kan holde nullen her, og da er Holgate et godt alternativ til en pris som gjør det mulig å velge en del stjerner lenger fremme på banen.

 

Midtbane:

Alexis Sanchez – 11,7 – Arsenal (Crystal Palace, B)
Var mye involvert mot West Ham og kunne fort scoret mål eller assistert noen der, men gikk av banen uten målpoeng. Chileneren er likevel den som har tatt flest poeng av samtlige sesongen sett under et, og til tross for at Palace er i god form så virker det risikabelt å ikke ha Sanchez på laget her.

Dele Alli – 9,1 – Tottenham (Watford, H)
Er i en voldsom flyt om dagen og leverer i kamp etter kamp. Syv målpoeng på de fem siste er intet mindre enn fantastisk, og mot et Watford med mange skadefravær i forsvar virker Alli som et opplagt valg denne runden.

James Ward-Prowse – 5,0 –  Southampton (West Brom, B)
Engelskmannen har i stillhet sneket seg inn på fantasy-scenen og levert meget bra den siste tiden. Står med fire målpoeng på sine seks siste, tar dødballer og er en liten bonusmagnet. Strålende valg til 5,0, i likhet med hva lagkamerat Redmond er til 5,9.

JWP er blant ligaens fremste formspillere (Foto: Ian Walton/Getty Images)

Eden Hazard – 10,3 – Chelsea (Bournemouth, B)
Storspilte mot City sist og scoret to mål. Ikke vært like jevn denne sesongen som tidligere år, men leverer over ti poeng i svært mange kamper og mot et Bournemouth som sliter med å holde tett bakover er det gode muligheter for å ta nye poeng her.

 

Angrep:
Divock Origi – 6,2 – Liverpool (Stoke, B)
Får spille fra start med alle skadene i Liverpool og har scoret i de to siste. Eid av bare 5,9%, så kan både utgjøre en forskjell og frigjøre midler til resten av laget med sin fine prislapp på 6,2.

Zlatan Ibrahimovic – 11,4 – Man United (Sunderland, B)
Noe heldig som fikk en scoring sist, men mot Sunderland kommer det antagelig bra med sjanser. Har levert en bra sesong og står med 16 mål så langt. Sunderland er et synkende skip og til tross for at United har slitt med å avgjøre kamper de er overlegne i bør dette være overkommelig. Hadde budsjettet strukket til ville Agüero blitt prioritert her, men man kan ikke få alt man ønsker seg. Det kan også være en mulighet å sjanse på Kane, men han starter antagelig på benken.

Romelu Lukaku – 10,4 – Everton (Leicester, H)
To kamper uten scoring i tøffe bortematcher, men nå går turen tilbake til Goodison og der har Lukaku vært stor denne sesongen. 13 mål på 14 hjemmekamper er best i ligaen og Leicester har ikke holdt nullen borte siden januar.

 

Benk: Pickford(4.1, Sunderland), Fraser(4.7, Bournemouth), Wilson(3.9, West Brom), Aké(3.8, Chelsea).

 

Rundens kaptein:
Dele Alli – Det er mange potensielle kapteinsvalg denne uken. Agüero mot Hull, Hazard mot Bournemouth og Zlatan mot Sunderland er det mange som potensielt sett kan skaffe mye poeng, men valget faller på Dele Alli. Fantastiske statistikker den siste tiden og Watford kan fort stille med et svakt lag her.

Rundens billigspiller:
James Ward-Prowse (5,0) – 28 poeng på de siste fem kampene og en overkommelig motstander, til tross for at WBA ligger høyt på taabellen.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5 %):
Divock Origi (5,9%) – Får spille på topp for Liverpool og da blir det ofte mål. Stoke borte er en overkommelig motstander og dermed har vi tro på Origi også denne runden.

Rundens donk (Valg av minst 15 %):
Jermain Defoe (21,4%) – 
Var lenge den eneste som leverte for Sunderland, men nå har også det tatt slutt. Seks strake uten scoring, og nå venter United. Her er det 21,4% som ikke har fult med i timen, for Defoe er ferdig for sesongen!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar