2.påskedag er Eliteserien tilbake og for første gang denne sesongen er det full runde med åtte kamper på menyen. Her er Fotballsonens tips for fjerde serierunde. 

 

 

Keeper:

Sondre Rossbach– 5,5 – Odds BK (Tromsø, H)
Det har vært noe startvansker for Odd hittil, men hjemme på Skagerak Arena har Fagermos menn tradisjonelt sett holdt nullen uansett motstand. Med Tromsø på besøk skal det være muligheter for å opprettholde denne statistikken.

 

Forsvar:

Espen Ruud – 6,5 – Odds BK (Tromsø, H)
Samme argumentasjon som Rossbach, men Ruud kan også vise fantastiske poengstatistikker de siste sesongene, og slår gode dødballer, noe som kan gi gratispoeng.

Vegar Eggen Hedenstad – 6,5 – Rosenborg (Viking, B)
Til tross for det tette kampprogrammet de første serierundene står trønderne bokført med ni av ni mulige poeng, og med to smultringer hjemme mot Odds BK i serieåpningen og borte mot Sandefjord. Nå venter tabelljumbo Viking i Stavanger som sliter etter tre tap, og trener Ian Burchall virker ikke til å fart på det offensive samspillet. Det betyr gode muligheter for at Rosenborg holder nullen for tredje gang denne sesongen. I tillegg til å holde nullen har Hedenstad markert seg offensivt med to assister på de to siste serierundene.

Roli Rólantsson – 5,5 – Brann (Haugesund, H)
Står oppført som forsvarer på spillet, men har spilt ving de første serierundene. Hjemme mot Haugesund bør det være muligheter for at Brann holder nullen, og Haugesund har slitt defensivt de første serierundene og sluppet inn seks mål de tre første rundene. Dermed tror vi det er muligheter for at Rólantsson også markerer seg offensivt med sin presise venstrefot.

 

Midtbane:

Anders Trondsen – 7,3 – Sarpsborg 08 (Stabæk, B)
Mål og assist forrige serierunde. Trondsen har for alvor markert seg denne sesongen sammen med Sarpsborg 08 som virker stødige, og borte mot Stabæk tror vi midtbanespilleren vil fortsette poengfangsten.

Milan Jevtovic – 7,8 – Rosenborg (Viking, B)
Har levert målpoeng i alle de tre første serierundene, og mot Viking tror vi Rosenborg vinner, og da kan angriperen fort score eller tilrettelegge mål. Er den billigste veien inn på Rosenborg-laget om man skal ha offensive alternativer.

Ifeayni Matthew – 6,1 – Lillestrøm (Aalesund, B)
Imponert for LSK de første serierundene som har skapt flest sjanser av alle i Eliteserien og har plukket bonuspoeng i alle kampene. Borte mot Aalesund kan Matthews offensive kvaliteter skape trøbbel for Aafk-forsvarerne, og 20-åringen får fornyet tillit hos oss

Fredrik Haugen – 9,0 – Brann (Haugesund, H)
Tok ikke poeng forrige runde, men tar alt av dødballer. Hjemme mot Haugesund kan bergenseren spille en viktig brikke i angrepsspillet da gjestene har hele 26 sjanser imot denne sesongen, og dermed markere seg og bli kandidat til bonuspoeng.

 

Angrep:

Flamur Kastrati – 6.0 – Sandefjord (Kristiansund, H)
Scoret to mål i forrige serierunde, og noterte seg mål mot Lillestrøm i seriepremieren. Virker til å ha funnet scoringsformen og er et budsjettvennlig alternativ. Nå venter Kristiansund hjemme, og den tidligere Godset-spilleren kan fortsette i samme spor og levere målpoeng.

Nicklas Bendtner – 12,5 – Rosenborg (Viking, B)
Var uheldig og «låret» ballen i mål hjemme mot Molde og fikk selvmål. Uansett har Bendtner sett bra ut, og borte mot Viking som sliter defensivt er det store muligheter for Rosenborg-mål og da kan dansken fort markere seg.

Marco Tagbajumi – 7,6 – Strømsgodset (Sogndal, B)
Scoret sesongens tredje mål på like mange serierunder forrige runde. Har også to målgivende. Borte mot Sogndal kan det bli målrikt da begge lag har vært involvert i målrike kamper, noe som betyr gode muligheter for Tagbajumi-poeng da Sogndal dessuten er ett av lagene som slipper til flest målsjanser.

Benk: Daniel Fernandes (4.0, Lillestrøm), Kristoffer Zachariassen (5.6, Sarpsborg 08), Jeppe Moe (4.0, Stabæk), Julian Ryerson (4.5, Viking).

 

Rundens kaptein:
Marco Tagbajumi – Tagbajumi får fornyet tillit som rundes kaptein, og vi tror Strømsgodset kommer til å gjøre det godt mot Sogndal, og da vil Tagbajumi være involvert offensivt. Dermed ender vi på Tagbajumi som kaptein her, men vi anser også Bendtner som et godt alternativ.

Rundens billigspiller:
Kristoffer Zachariassen (5,6) – Borte mot Stabæk er ingen lett kamp, men vi tror serieleder Sarsborg 08 og Zachariassen vil bite godt fra seg og midtbanespilleren kan levere poeng.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Flamur Kastrati (3,8%) – Plukket hele tolv poeng forrige serierundene borte på Ullevaal, og har totalt 21 poeng. Hjemme mot Kristiansund tror vi Kastrati fortsetter scoringsformen, og med en eierandel på 3,8% er han et godt valg.

Rundens donk (Valgt av minimum 15%):
Rafik Zekhini (19,4%) – Odd-angriperen har ikke imponert nevneverdig og har foreløpig levert seks poeng. U21-landslagsspilleren ble henvist til benken i andre serierunde, før han ble småskadet og ikke var i troppen i tredje serierunde. Vi tror problemene fortsetter for Zekhini hjemme mot Tromsø og ender på han som rundens donk.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar