Semifinale i Champions League står på spill, og det hele avgjøres i Madrid.

Verdens gjeveste klubbturnering begynner å tilspisse seg, og tirsdag kveld skal de to første semifinaleplassene utdeles. Takket være to scoringer av Cristiano Ronaldo, var det Real Madrid som tok med seg det beste utgangspunktet fra Allianz Arena med 2-1 i sekken. Det vil si at tyskerne trenger å vinne med to mål på Santiago Bernabéu.

Historien på sin side

At en fotballkamp blir avgjort med mer enn ett måls margin er ikke akkurat sjelden vare, men at Real Madrid er på den tapende siden av et slikt resultat – det tilhører sjeldenhetene. Forrige gang Los Blancos tapte med to mål på hjemmebane i Champions League var i 2011/12-sesongen, da Lionel Messi og Pep Guardiolas Barcelona vant 2-0. Schalke har i senere tid klart å vinne på Madrid-lagets eget gress, men til tross for å ha vunnet 4-3  i 2014/15-sesongen måtte tyskerne se seg slått sammenlagt.

Av de siste 37 Champions League-kampene Real Madrid har spilt på hjemmebane er det kun de to nevnte resultatene som vil kunne sende Zidanes mannskap ut av årets turnering. De to lagene har barket sammen i Madrid ved elleve anledninger – kun Bayerns 4-2-seier i mai 2000 vil være et resultat dagens Bayern-lag vil se tilbake på.

Ikke gitt opp

Bayern München imponerte ingen i lørdagens 0-0-kamp mot Bayer Leverkusen, men lagets stjerner har fortsatt troen på et comeback i tirsdagens gigantoppgjør.

-Vi vet vi kan klare å score to mål. Vi kom til mange store sjanser i dag, og det gir oss troen på at vi kan gjøre det samme i Madrid, uttalte kaptein Phillip Lahm til Bayerns hjemmeside etter lørdagens Bundesliga-kamp.

-Selvsagt er Real Madrid favoritter til å avansere, men vi gir ikke opp før dommeren blåser av kampen. Vi gleder oss til kampen, fortalte storscoreren Thomas Müller.

Også Real Madrid-fansens publikumsfavoritt, Carlo Ancelotti, tror at laget hans kan sende hans tidligere arbeidsgiver ut av årets turnering.

-Vi har troen på at vi kan klare det og vi vil gi vårt beste.

Videre bekreftet italieneren at Robert Lewandowski er tilbake i trening og kan være klar for spill etter skulderskaden. Per nå er det ingen som vet sikkert om polakken blir spilleklar eller ikke, og bekreftelsen vil nok vente på seg helt inn til lagoppstillingene blir avduket.

Suspensjoner og skader

Til tross for Zidanes ønske om rotasjon, har midtstopperparet de siste kampene bestått av Sergio Ramos og Nacho Fernandez. Med Pepe og Raphäel Varane ute med skade er det lite rom for rotasjon i de ellers godt dekte midtstopperplassene. Det som bør gi Zidane hodebry er at begge to nærmer seg suspensjon; Nacho i La Liga, Ramos i Champions League. De to er bare ett gult kort unna å måtte stå over en kamp i hver sin turnering i det som kommer til å bli en sesong-definerende uke for Real Madrid.

Gareth Bale er på sedvanlig vis ute med en skade, og den ledige plassen er det tre sultne spanjoler som skal kjempe om. Isco, Asensio og Lucas Vasquéz er alle svært aktuelle for den ledige plassen, og med Isco sin enorme matchvinnende prestasjon i helgens kamp mot Gijón kan det tenkes at han er fremst i køen.

I likhet med Robert Lewandowski, er Bayerns stopperkjempe, Mats Hummels, fortsatt usikker foran tirsdagens oppgjør. Javi Martínez er som kjent suspendert etter det røde kortet han pådro seg i den første kampen. Siste nytt er at Jerome Boateng også begynner å bli tvilsom til oppgjøret, men det har enda ikke kommet noen uttalelse fra klubben om situasjonen.

Kampen spilles klokken 20:45, og du kan se den på Viaplay.no!

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Frank Håkon Abrahamsen

Frank Håkon er fra Herøy på Sunnmøre, er 21 år og jobber til vanlig som forpleiningssjef på fiskebåten Roaldnes. Han spiller for Tjørvåg IL, og har vært en velkjent skikkelse i målet til rødtrøyene helt siden han debuterte som tidenes yngste (14 år) for klubbens A-lag. Han følger La Liga tett, og har vært Real Madrid-supporter hele livet. Du finner han på Twitter; @FHabrahamsen.

Legg igjen en kommentar