Keeper:

Radoslaw Janukiewicz – 4,0 – Strømsgodset (Sandefjord, H)
Har stått de to siste for Strømsgodset, og med Bugge fortsatt ute og en Makani som vil hjem til en syk far, står han nok også til helga. Strømsgodset har ikke imponert nevneverdig i det siste, men vi tror de snur den trenden og fort kan klare å stoppe Kastrati og co og dermed holde nullen. Til en pris av 4,0 (som også de billigste keeperne på spillet koster) kan dette være et røverkjøp, som gjør at du kan få fristilt midler til spillere lenger frem i banen.

 

Forsvar:

Vegar Eggen Hedenstad – 6,6 – Rosenborg (Aalesund, H)
Hedenstad har spilt alt denne sesongen, og ingenting tyder på at det skal endres. Er den i forsvarsfireren til RBK som er involvert i mest offensivt, og hjemme mot svake Aalesund bør det kunne bli både rent bur og målpoeng på Hedenstad. Et trygt valg, og dette er en av de rundene det i våre øyne er viktigst å fylle Rosenborg-kvoten.

Gilli Rolantsson – 6,1 – Brann (Lillestrøm, B)
Brann borte mot Lillestrøm er ingen sikker seier. Denne kampen er i utgangspunktet veldig åpen, men når man har en spiller som er satt opp som back på spillet, men spiller kant på Brann, er han verd å ha med i en slik kamp. Brann kan fort vinne borte mot Lillestrøm, og er et solid lag defensivt, så han kan både plukke poeng offensivt og defensivt. Rolantsson er en joker på dette spillet, og vi vil ha han på laget denne runden.

Espen Ruud – 6,5 – Odd (Viking, B)
Viking imponerte tidvis mot Rosenborg sist, men tapte likevel 0-1. Vi tror nok en gang hjemmelaget skal få slite på Viking Stadion, og det kan fort bli nok en nesten-kamp for Viking. Ruuds dødballfot er velkjent i landet, og han kan dermed fort få målpoeng, selv om det ikke har vært en flust av de så langt denne sesongen.

 

Midtbane:

Anders Trondsen – 7,4 – Sarpsborg (Kristiansund, H)
Har levert topp klasse så langt denne sesongen på et Sarpsborg-lag som bortsett fra sist runde har vært veldig solide. Vi tror Sarpsborg løfter seg igjen etter 0-3 i Bærum sist, og da er fort Trondsen involvert i scoringer nok en gang.

Milan Jevtovic – 8,0 – Rosenborg (Aalesund, H)
Har gjort venstrevingen i Rosenborg til sin så langt denne sesongen, og har levert målpoeng i fleng. En ving som er satt opp som midtbane på spillet, er alltid et godt alternativ, og som nevnt under Hedenstad er dette en runde man bør ha tre fra Rosenborg. Både Jevtovic, Jensen, Helland og Midtsjø er gode alternativer her, men vi går for den billigste. Jevtovic er også den av Rosenborgspillerne som har plukket mest poeng i Fantasy denne sesongen.

Gjermund Åsen – 6,0 – Tromsø (Stabæk, H)
To lag som har overrasket positivt så langt denne sesongen møtes denne runden på Alfheim. Forsåvidt en åpen kamp, men vi tror hjemmefordelen kan gi Tromsø tre poeng her. Da blir fort Åsen, som har vært frisk og spiller i en fremskutt midtbanerolle for ¨Gutan¨ en potensiell poengfanger, og vi tar han med på laget til den fine prisen på 6,0.

Sander Svendsen – 8,6 – (Haugesund, B)
Sander Svendsen ser virkelig ut til å ha funnet storformen etter å ha nettet to ganger i Moldes storseier over Vålerenga sist. Vi har tro på at lysluggen fortsetter i samme spor for et Molde-lag som også etter hvert ser bedre og bedre ut. Haugesund borte er en vanskelig kamp, men rogalendingene er faktisk det laget som har sluppet inn nest flest mål (9) i Eliteserien så langt, så her er mulighetene store for mer offensiv moro for Svendsen & co.

 

Angrep:

Nicklas Bendtner – 12,5 – (Aalesund, H)
Hva skal man si? De fleste som har Bendtner på laget sitt stiller seg nok nå spørsmålet om det er på tide å ta ut Bendtner av laget, etter totalt 1 poeng de to siste rundene. Vi tørr derimot ikke å ta ut dansken enda, og har tro på at det løsner i helga. Med Aalesund hjemme kan Bendtner få mange muligheter, og da kan fort målene renne inn. Det eneste alternativet til Bendtner denne runden, bør være å få inn Helland på midten. Vi har stor tro på Rosenborg denne runden, og på at Bendtner kommer til å gjøre mål foran Lerkendal-publikummet igjen.

Marco Tagbajumi – 7,7 – (Sandefjord, H)
Tagbajumi har vært Godsets farligste spiller denne sesongen, og det bør gjøre han til et godt alternativ for de fleste denne runden. Sandefjord er i form, men vi har stor tro på at Strømsgodset igjen tar tre poeng hjemme på gamle gress. Selv om Godset bare fikk med seg ett poeng fra Sogndal sist, var de faktisk det laget som hadde høyest ballbesittelse av alle i Eliteserien forrige runde. Vi tror dette gjør at Godset skaper mye mot Sandefjord, og Tagbajumi er da et brennhett tips som målscorer.

Patrick Mortensen – 6,8 – (Kristiansund, H)
Sammen med nevnte Trondsen er Patrick Mortensen den spilleren som har stått for mye av Sarpsborg offensive spill og scoringer så langt denne sesongen. Vi tror Sarpsborg er så revansjelystne etter å ha tapt 0-3 sist at vi velger å ha begge de to offensive kanonene hos de blå. I tillegg er Kristiansund hjemme en kamp Sarpsborg skal vinne, og da vil vi ha toppscoreren inn i vår 11er.

Benk: Sean Mccdermott, Jeppe Moe, Julian Ryerson, Ifeyanyi Matthew

 

Rundens kaptein:
Nicklas Bendtner – 
Som sagt tror vi Rosenborg slår Aalesund klart denne runden og at Bendtner slår knallhardt tilbake. Dette gjør han til vår kaptein denne runde, i sterk konkurranse med lagkamerat Milan Jevtovic.

Rundens billigspiller:
Radoslaw Janukiewicz – 
Godset-keeperen har ingen spillere under seg når det kommer til pris i dette spillet. Det gjør han til ett kjempevalg, og når vi i tillegg har stor tro på Godset hjemme mot Sandefjord er det sannsynlig at han kan plukke 6 poeng denne runden.

Rundenes differensial (valgt av maks 7,5%):
Gjermund Åsen – Er kun valgt av 6,2% av spillerne, og kan fort komme til å få flere målpoeng om Tromsø skulle slå Stabæk i nord. Det ser vi på som ganske sannsynlig, og mener dermed valget av Åsen er meget klokt denne runden.

Rundens donk (valgt av minimum 15%): Ruben Gabrielsen – Molde-kapteinen er satt til en pris på 6,0, og vi har liten tro på at Molde holder nullen borte mot et offensivt sterkt Haugesund. Gabrielsen kommer nok til å spille, men det er lite trolig at han plukker noe mer enn de 2 poengene han får av å fullføre 90 min. Det gir liten gevinst til den prisen på en forsvarsspiller.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar