Mange har allerede begynt å benytte seg av wildcardet sitt, og forsøker å finne et lag som kan levere fremover. Vi ser først og fremst på runde 6 og gir deg våre tips til de beste valgene denne helgen.

Keeper:
Piotr Lecijewski – 5,5 – Brann (Viking, H)
Brann har holdt nullen i to av fem så langt, og har sett svært solide ut hjemme. På Stadion var de bunnsolide forrige sesong med bare seks baklengs, og mot et Viking-lag som har slitt i sesongstarten har vi tro på at Brann holder nullen her.

 

Forsvar:
Gilli Rolantsson – 6,1 – Brann (Viking, H)
De samme argumentene gjelder for Gilli Rolantsson, men det er også verdt å merke seg at Brann-spilleren spiller kant, til tross for at han er oppført som forsvarer. Scoret sist og har også vært het på bonusfronten så langt. En spiller man må ha, slik det ser ut nå!

Stian Gregersen – 5,4 – Molde (Sandefjord, B)
Molde virker å ha funnet tilbake til seg selv og har imponert mange i sesongstarten. Solskjærs menn har holdt nullen i tre av fem så langt, og Gregersen er billigste vei inn til sikker plass i forsvaret. Stopperen har også bidratt med offensive poeng og mot Sandefjord er det gode muligheter for flere poeng.

Espen Ruud – 6,5 – Odd (Vålerenga, H)
Odd har skuffet i sesongstarten, men skal nå opp mot Vålerenga på eget gress. Vi har tro på at de vil reise seg mot et VIF som også har slitt, og hjemme på Skagerak Arena har de holdt nullen i begge kamper så langt. Før eller siden må det også komme noen dødballpoeng fra Ruud, og VIF har vært svake på defensiv dødball.

 

Midtbane:
Daniel Braaten – 6,6 – Brann (Viking, H)
Har tatt 23 poeng på de to siste, og har sett aldeles strålende ut. Har fått bra med bonuspoeng, står for målpoeng og spiller i en forholdsvis fri rolle hos Brann. Hjemme mot Viking ligger det meste til rette for flere poeng, og vi tror det er på tide å få Braaten inn på laget.

Tokmac Nguen – 7,0 – Strømsgodset (Kristiansund, B)
Godset har variert en del i starten og det har også Tokmac gjort, men sist ble det scoring og tre bonuspoeng. Kristiansund har ikke fått noen god start på sesongen og vi har tro på at Tokmac kan fortsette poengfangsten her.

Sander Svendsen – 8,8 – (Sandefjord, B)
Har scoret tre mål så langt fra sin midtbaneposisjon og kan også få muligheten på topp i noen kamper. Nærmest et must for øyeblikket, og bankers på vårt lag.

Moussa Njie – 5,5 – Stabæk (Haugesund, H)
Njie har levert to assist så langt og kunne fort hatt betydelig flere målpoeng. Unggutten har et voldsomt potensial når det kommer til målpoeng og Haugesund har ikke vært så solide defensivt. Vi gir dermed kantspilleren tillit her og tror Stabæk kommer til å score mot Haugesund.

 

Angrep:

Ohi Omojianfu – 7,4 – Stabæk (Haugesund, H)
Eliteseriens toppscorer har levert hele syv mål på de første fem og er nesten et must i alle lag foran denne kampen. Det venter riktignok et tøft kampprogram, men med den formen Ohi har inne kan ha levere uansett motstand. Mot Haugesund har vi som sagt tro på Stabæk-mål og da er sannsynligheten stor for at Ohi leverer.

Marco Tagbajumi – 7,7 – (Kristiansund, B)
Tagbajumi har vært Godsets farligste spiller denne sesongen, og det bør gjøre han til et godt alternativ for de fleste denne runden. Han har riktignok skuffet poengmessig de to siste rundene, men spissen er stadig farlig frempå og Kristiansund er ikke bedre enn at vi gir ham tillit i én runde til på vårt lag.

Björn Bergmann Sigurdarson – 9,1 – Molde (Sandefjord, B)
Det har startet litt tungt for Sigurdarson, men mot Vålerenga løsnet det virkelig. Mot Haugesund ble det vanskelige forhold og dårlig uttelling, men mot Sandefjord har vi troen på at Molde-spissen skal levere.

 

Benk: Janukiewicz, Jeppe Moe, Julian Ryerson, Ifeyanyi Matthew

 

Rundens kaptein:
Björn Bergmann Sigurdarson – 
Molde har sett forholdsvis bra ut så langt og Sandefjord er ventet å få en tung sesong. Vi tror på gode arbeidsforhold for Sigurdarson og velger islendingen som kaptein denne runden.

Rundens billigspiller:
Moussa Njie – 
Vi har funnet plass til ham på laget, mye grunnet de sterke prestasjonene. Har ikke scoret enda, men to målgivende gir grunn til å tro på en Njie som har vært mye involvert.

Rundenes differensial (valgt av maks 7,5%):
Torgeir Børven (7,2%) – Virker å ha vunnet kampen om plassen på topp for Brann, og det har blitt 19 poeng på de to siste kampene. Nå venter Viking hjemme, og da ser Børven ut som et godt valg.

Rundens donk (valgt av minimum 15%):
Nicklas Bendtner (41,1%) – Nok er nok. Bendtner har sett fryktelig ut de siste kampene og kom knapt til en avslutning hjemme mot AaFK sist. Nå venter toppkamp mot Sarpsborg08 og basert på den siste tids prestasjoner er det lite som tyder på mye poeng til dansken her.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar