Hertha Berlin med Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred fra start tapte lørdag 1-4 hjemme mot RB Leipzig. 

Leipzig styrte det meste denne lørdagskvelden, og tok ledelsen i det 11. spilleminutt da Timo Werner headet inn et innlegg fra Marcel Sabitzer i mål bak Jarstein. Hjemmelaget slet etter dette med å komme seg inn i kampen, og Leipzig kontrollerte det meste, men uten å skape altfor mange farligheter. 0-1 sto seg ut første omgang, og var ut fra kampbildet et godt beskrivende resultat.

Jarstein-tabbe
Etter 53 minutter gjorde Rune Jarstein en glimrende redning, og hele stadion ropte navnet hans i hyllest. Like etter at navnet var ropt opp fikk han et tilbakespill, og skled i det han skulle slå ballen oppover. Ballen datt redd ned i beina på den danske Leipzig-spissen Yussuf Poulsen, som uselvisk spilte til Werner som enkelt kunne gjøre sin andre for dagen. Dermed så det plutselig mye tyngre ut for hjemmelaget, som fortsatt slet med å skape store sjanser.

Hertha kom seg etter hvert litt mer frem i banen, men uten å skape veldig store sjanser nå heller. Etter 85 minutter ble det imidlertid spenning igjen da Rani Khedira scoret et selvmål etter klabb og babb i feltet. Hertha jaget nå utligning, men i stedet scoret innbytter Davie Selke to ganger i det 89. og 90. spilleminutt, og fastsatte sluttresultatet til 1-4.

RB Leipzig trenger nå bare ett poeng på de to siste kampene for å være sikret andreplassen i Bundesliga. Det er en meget sterk prestasjon av laget som forrige sesong spilte sin første sesong på øverste nivå noensinne etter at Red Bull kjøpte opp klubben i 2009. Hertha på sin side ligger på femteplass, uten mulighet for å ta igjen Hoffenheim eller Dortmund på fjerde- og tredjeplass, Det er derimot bare to poeng ned til niendeplasserte Borussia Mönchengladbach, så det må nok to seire til på de to siste for at Hertha skal beholde femteplassen. De har overkommelig motstand igjen i sisteplasserte Darmstadt borte og 12.plasserte Leverkusen hjemme, så mulighetene for å bli nummer 5 og få Europa League er absolutt til stede for hovedstadslaget.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar