Lillestrøms målvakt Daniel Marcio Fernandes er tatt i doping.

Daniel Fernandes er tatt i doping. (Foto: Trond Tandberg/Getty Images)

Det melder LSK selv i en pressemelding.

Portugiseren, som er født i Canada, er tatt for stoffet Dextroamfetamin, et stoff som brukes mye i behandling av ADHD. Den positive prøven ble avlagt etter kampen mot Sandefjord 2. april

Lillestrøm har nå utestengt Fernandes fra alle felles treninger og kamper inntil videre.

– Dette er alvorlig, og vi utestenger Fernandes fra treninger og kamper selv om vi foreløpig bare har fått svar på A-prøven og det ikke foreligger noen dom. Vi er samtidig opptatt av å ta vare på Daniel som menneske og kollega. Vi er bevisst vårt arbeidsgiveransvar og skal håndtere dette profesjonelt, sier daglig leder Robert Lauritsen i pressemeldingen.

Fernandes ga selv beskjed om den positive prøven til klubben så snart han selv fikk beskjeden.

Les hele pressemeldingen fra LSK under:

Lillestrøms spiller Daniel Marcio Fernandes har testet positivt på stoffet Dextroamfetamin. Dette er medisin som vanligvis benyttes til behandling av ADHD. Det positive resultatet kommer fram av dopingprøvene som ble tatt etter kampen mot Sandefjord 2. april 2017. På bakgrunn av dette har Lillestrøm SK valgt å utestenge Fernandes fra alle felles treninger og kamper inntil videre.

Klubben ble gjort oppmerksom på dopinganklagen torsdag ettermiddag. Det er spilleren selv som opplyste dette umiddelbart etter selv å ha fått beskjed fra Antidoping Norge. I første omgang vil Fernandes sammen med sin advokat med kompetanse på dopingsaker skrive et svar til Antidoping Norge. Påtalenemnden i Antidoping Norge vil vurdere om det foreligger grunnlag for at saken skal påtales til NIFs domsutvalg. Lillestrøm sportsklubb tar avstand fra doping og ser svært alvorlig på saken. 

– Dette er alvorlig, og vi utestenger Fernandes fra treninger og kamper selv om vi foreløpig bare har fått svar på A-prøven og det ikke foreligger noen dom. Vi er samtidig opptatt av å ta vare på Daniel som menneske og kollega. Vi er bevisst vårt arbeidsgiveransvar og skal håndtere dette profesjonelt, sier daglig leder Robert Lauritsen, som gir honnør til Fernandes for å ha meldt fra til klubben umiddelbart etter selv å ha fått beskjed.

LSK kommer til å søke råd hos Norsk Toppfotball og NFF og følge de rutiner som idretten har i slike saker.

Advokat Morten Justad Johnsen i Bull & Co Advokatfirma AS representerer Fernandes i saken og uttaler følgende;

Fernandes fikk forskrevet Dextroamfetamin av lege da han spilte fotball i USA for medisinsk behandling av diagnosen ADHD. Han er avhengig av å ta medisiner pga diagnosen og har derfor fortsatt bruken etter at han kom til Norge i januar 2017. Fernandes var ikke kjent med at dette var et forbudt stoff på dopinglisten og har derfor ikke søkt om medisinsk fritak. Han opplyste om medisinen ved dopingkontrollen og har ikke hatt noen intensjon om å jukse eller øke sine prestasjoner. Han aksepterer utelukkelsen fra Lillestrøm SK mens saken pågår og vil bistå ADN på best mulig måte.

Fernandes er svært lei seg for situasjonen, spesielt overfor klubben og fansen.    

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Ola Bjerkevoll

Studerer Sportsjournalistikk ved University for the Creative Arts. Glad i all fotball, fra den minste krok til den største scene. @olabje på Twitter

Legg igjen en kommentar