Den syvende runden av Eliteserien ble ikke av de heftigste denne sesongen, men publikum begynner i alle fall å finne veien til stadion.

I det sommerværet begynte å melde sin ankomst, gikk den syvende runden i årets Eliteserie av stabelen. Rosenborg beholder ledelsen etter å ha slått Brann 2-1 på Lerkendal, mens i Stavanger har mørket allerede senket seg etter nok et nederlag for byens lyseblå.

Ingen målfest

Publikum begynner å finne veien til stadion, og den syvende runden var den best besøkte i årets sesong med 59 210 tilskuere totalt. Så langt har 363 211 tilskuere besøkt de seksten ulike stadionene. Det er en nedgang fra i fjor, da tallet på samme tid var 380 974. Ikke overraskende er det trønderne som er ivrigst på å se fotball, og Rosenborg har det desidert største tilskuertallet. Men til tross for at det var erkefienden fra Bergen som stod på motsatt side, var dette ikke RBKs mest besøkte kamp denne sesongen. Med sine 17 020 tilskuere var kampen mot Brann sesongens nest mest besøkte. Publikum i bartebyen gikk nemlig mann av huse i tredje runde, da Molde kom på besøk. Den kampen endte forøvrig også 2-1 i Kåre Ingebrigtsen og hans menns favør. Også i denne kampen kom det første målet før ti minutter var passert.

At første mål kom tidlig for Rosenborg er kanskje ikke tilfeldig, da hele fem av Rosenborgs tretten skåringer har kommet innenfor det første kvarteret.

Pål André Helland puttet Rosenborgs første i 2-1 seieren over Brann. Målet kom etter 8 minutter. Dette var trøndernes femte nettkjenning som kommer innen det første kvarteret av kampen. (Foto: Anders Hoven, Digitalsport)

Til tross for godt vær stort sett over hele landet, og det høyeste antallet publikummere, så kan det ikke sies at lagene bydde opp til målfest denne runden. Om du liker å høre baller treffe innsiden av nettet, så var dette definitivt ikke runden for deg. 13 mål totalt gir et målsnitt på 1,63 per kamp, noe som er milevis bak andre serierunde, der ballen havnet bak keeper hele 30 ganger. Dette gir et snitt på 3,75 skåringer per kamp.

Ingen toppskårere

I Eliteseriens syvende runde var det ingen spillere som skåret mer enn ett mål per kamp, og det ble heller ingen endring på toppen av poenglista for spillerne. Der troner fremdeles Stabæks Ohi Omoijuanfo med sine 7 nettkjenninger, noe som gir hele 21 poeng på vår poengskala (3 poeng for mål, 1 for målgivende). Oslo-gutten følges av en annen spiller med opphav fra hovedstaden, Aalesunds Mostafa Abdellaoue, som etter nettkjenning mot fylkesrival Molde nå står med 5 skåringer og 15 poeng totalt. Tredjeplassen innehas av Sarpsborg 08s Patrick Mortensen, som med sine 4 mål og 1 målgivende har 13 poeng.

Dette var forøvrig den andre runden på rad der Omoijuanfo gikk målløs av banen, og dersom han ikke finner skåringsformen igjen, kan Abdellaoue fort ta over tronen.

Mostafa Abdellaoue er i god skåringsform om dagen, og troner som nummer to på toppskårerlista med 5 nettkjenninger. (Foto: Andrew Halseid Budd, Digitalsport)

Laget med flest nettkjenninger er Sarpsborg 08. Østfoldingene har puttet hele 16 ganger på de syv første rundene. Rosenborg og Stabæk følger like bak med 13 nettkjenninger hver. Nederst på lista finner vi Viking, Kristiansund og Lillestrøm, som bare har klart å putte 5 mål så langt.

Vålerenga er laget som lekker mest, med 13 baklengsmål så langt i sesongen, etterfulgt av Sogndal med 12 og Lillestrøm og Kristiansund med 11 mål bak egen keeper.

Sarpsborg er også det laget med flest antall målskårere. Lagets 16 mål er fordelt på hele 10 spillere.

Verstingene

Rundens råtass ble Sogndals 17 år gamle debutant Ulrik Tillung Fredriksen, som etter 75 minutter ble vist det røde kortet av dommer Martin Lundby i bortekampen mot Haugesund. Unggutten gjorde likevel sakene sine bra i perioden før utvisningen, og ble mandag belønnet med proffkontrakt for de hvitkledde fra Sogn og Fjordane.

Totalt er det delt ut 7 røde kort så langt denne sesongen.

Flest antall gule kort fikk vi på Ullevaal stadion, der dommer Kai Erik Steen dro opp det gule hele syv ganger. Tre til hjemmelaget Vålerenga og fire til Stabæk. Totalt delte dommerne ut 21 gule denne runden. Det holder ikke til topplassering, den fikk vi nemlig i runde 5 da hele 29 spillere fikk advarsel av dommerne.

Så langt har pipeblåserne hentet opp det gule kortet 151 ganger.

På vår disiplinliga (1 poeng for gult, 3 for rødt) er det Vålerengas midtstopper Jonatan Tollås Nation som leder. Den tidligere Aalesund-spilleren har sett det gule kortet to ganger og det røde en gang. Dermed ender han på 5 poeng så langt. Hele fire spillere står med 4 poeng: Haugesunds Liban Abdi (1 gult, 1 rødt), Sandefjords Victor Demba Bindia (1 gult, 1 rødt), Sarpsborg 08s Sigurd Rosted (1 gult, 1 rødt) og Sandefjords William Albin Kurtović (4 gule).

Sandefjord er verstingene i klassen, med 17 poeng (14 gule, 1 rødt), fulgt av Stabæk (13 gule), Brann (13 gule) og Rosenborg (10 gule, 1 rødt). Alle med 13 poeng.

Runden

Molde – Aalesund: 0-1 (Aker stadion, 9488 tilskuere)
Viking – Sandefjord: 0-2 (Viking stadion, 7261 tilskuere)
Vålerenga – Stabæk: 1-1 (Ullevaal stadion, 6968 tilskuere)
Haugesund – Sogndal: o-0 (Haugesund stadion, 4627 tilskuere)
Strømsgodset – Sarpsborg 08: 1-1 (Marienlyst, 6251 tilskuere)
Tromsø – Kristiansund: 1-1 (Alfheim, 3068 tilskuere)
Rosenborg – Brann: 2-1 (Lerkendal, 17 202 tilskuere)
Lillestrøm – Odd: 0-1 (Åråsen, 4527 tilskuere)
 

Hva har vi i vente?

Neste runde spilles førstkommende fredag og lørdag – dette grunnet tirsdagskampene 16. mai. Runden åpner med at Aalesund tar imot et Vålerenga i poengnød fredag, før vi kan se frem til toppkamp på Nadderud når Rosenborg kommer på besøk til Stabæk. Trønderne har etter denne runden skaffet seg et forsprang på seks poeng i serien, og Stabæk vil gjøre mange en stor tjeneste om de klarer å ta skalp og bart lørdag. Runden avsluttes med en potensiell godbit i Bergen når Brann og Lars Arne Nilsen får besøk av Ole Gunnar Solskjærs Molde.

Kan Ole Gunnar Solskjær makte å hamle opp med Brann i Bergen førstkommende lørdag? (Foto: Digitalsport).

Så får vi se om publikumstallet stiger til nye høyder, eller om den labre målfangsten har skremt noen og enhver til å se kampene på fjernsyn. Uansett må det være lov å håpe på mer underholdning i den neste runden.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Pål Hægland

Stor fan av obskur fotball fra de rareste steder. Har en ekstra stor forkjærlighet for fotballen i USA, Salomonøyene og stort sett de rareste verdenshjørner. Stolt medlem av Fotballsonen siden 2012.

Legg igjen en kommentar