En Joshua King i scoringsform ble kåret til Bournemouths beste spiller i april måned av fansen til klubben. 

Nordmannen fikk hele 65% av stemmene hos de 1 566 som stemte. Han vant dermed overlegent foran Marc Pugh (17%) og Artur Boruc (13%), som ble nummer to og tre på lista.

Joshua King har vært meget god for Bournemouth denne sesongen, og står med hele 15 fulltreffere i Premier League. Det er like mange som Eden Hazard og Jermain Defoe. Hazard har dog spilt noen færre kamper enn King og Defoe, noe som gjør at Hazard er nummer åtte på toppscorerlista, og King og Defoe deler niendeplassen. Målsnittet til King og Defoe ligger på 0,43 scoringer per kamp. Toppscoreren i ligaen, Romelu Lukaku har scoret 24 mål, og har et målsnitt på 0,69 mål per kamp. Harry Kane er forøvrig den med høyest målsnitt per kamp. Han har nettet 21 ganger på 27 kamper, noe som gir et snitt på 0,78 mål per kamp.

Jakter Solskjær-rekord
Joshua King ble i år den syvende norske spilleren med over ti scoringer på en sesong i Premier League. Den nordmannen som har scoret flest i løpet av en sesong er Ole Gunnar Solskjær, som scoret 18 for Manchester United i 1996/97-sesongen. For å tangere Solskjær må King score tre på de to siste kampene, hjemme mot Burnley og borte mot Leicester. Det blir nok i tøffeste laget for nordmannen, men uansett har King gjort en strålende figur for Bournemouth denne sesongen. Vi må også huske at Solskjær ble toppscorer med 18 mål for ligamester United, mens King har 15 for Bournemouth som ligger midt på tabellen.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar