Årets viktigste runde er her. Gameweek 37, den sagnomsuste dobbelrunden. Vi gir deg Fotballsonens beste tips for runden som fort kan avgjøre mange ligaer denne sesongen, og bench boost er selvfølgelig aktivert.

Keepere:
Petr Cech – 5,3 – Arsenal (Stoke, B;  Sunderland, H)
Holdt nullen i de tre av de fire siste, og har fine kamper denne runden. Har du De Gea er han et godt alternativ til dyr keeper denne runden.

Willy Caballero – 4,7 – Manchester City (Leicester, H; West Brom, H)
Med Claudio Bravo ute får man en keeper for et topplag til meget fin pris her, og Caballero har også fine fixtures.

 

Forsvar:
Marcos Alonso – 6,8 – Chelsea (West Brom, B; Watford, H)
Man risikerer at Chelsea vinner serien på fredag, dersom de slår West Brom. Vi tror uansett Conte vil mane troppene til kamp og Alonso har vist seg som en fantastisk poengplukker denne sesongen.

Ben Davies – 4,9 – Tottenham (Manchester United, H; Leicester, B)
Det er en viss fare for at Rose er tilbake, men til 4.9 tar vi sjansen på Davies.

Jack Stephens – 4,2 – Southampton (Middlesbrough, B; United, H)
Spilt seg inn i Soton-forsvaret og tar bra med poeng. Får også ofte bonus når Southampton holder nullen, og det tror vi de gjør i minst 1 av disse 2 kampene.

Rob Holding – 4,0 – Arsenal (Stoke, B; Sunderland, H)
Har startet de to siste, og Arsenal har holdt nullen i begge. Dermed virker han som en fantastisk frigjører av midler, og kan også plukke bra med poeng i en grei gameweek.

Adam Smith – 4,5 – Bournemouth (Burnley, H)
Burnley på hjemmebane bør kunne bety at man holder nullen. Har du råd til Daniels istedet anbefales det.

 

Midtbane:
Alexis Sanchez – 11,6 – Arsenal (Stoke, B; Sunderland, H)
Variert noe mer den siste tiden, men er fortsatt spillets beste poengplukker. 14 poeng i double gameweek forrige runde, og bør ta minimum det samme nå.

Kevin De Bruyne – 10,4 – Manchester City (Leicester, H; West Brom, H)
Smalt til med 17 poeng sist, er bankers i laget og er en vanvittig god fotballspiller. En man virkelig vil ha denne runden!

Kevin de Bruyne blir en nøkkelspiller denne runden! (Foto: Stu Forster/Getty Images)

Cesc Fabregas – 6,9 – Chelsea (West Brom, B; Watford, H)
Leverer poeng når han får tillit og var strålende sist. Vi tror det blir bra med spilletid i disse to, og da er Cesc en mann som kan skaffe tosifret antall poeng.

James Ward-Prowse – 5,0 – Southampton (Middlesbrough, B; United, H)
Budsjettalternativ som spiller det meste, tar dødballer og hatt litt målpoeng denne våren.

Joshua King – 6,2 – Bournemouth (Burnley, H)
Oppe i 15 seriemål, og selv om han bare har en kamp leverer King så godt at han er bankers på laget når det er Burnley på eget gress.

 

Angrep:
Harry Kane – 11,7 – Tottenham (United, H; Leicester, B)
Jakter toppscorertittelen og kan score i alle kamper han spiller. To mål og to assist på de fire kampene etter skadeavbrekket, og kommer til sjanser som ingen andre.

Gabriel Jesus – 8,9 – Manchester City (Leicester, H; West Brom, H)
I likhet med hva tilfellet er for De Bruyne ser kampprogrammet ut som en gavepakke. Leverer målpoeng i alle kamper han spiller og er omtrent et must her.

Manolo Gabbiadini – 6,6 – Southampton (Middlesbrough, B; United, H)
Skuffet litt etter skadeavbrekket, men er fint priset og kommer til en del sjanser. Overkommelige kamper når United satser på Europa League.

 

Rundens kaptein:
Kevin De Bruyne – Få har et like stort makspotensial på poeng som De Bruyne, og på de siste fire siste har han to runder med over ti poeng. Med to hjemmekamper mot lag som slipper inn mål ser det svært lovende ut for De Bruyne, og City må levere for å sikre CL-plass.

Rundens billigspiller:
Joshua King – 6,1 – Det er vanskelig å finne en god billigspiller denne runden. Dermed faller vi igjen ned på Joshua King, som tross at han bare har en kamp, er så godt som en garantist for målpoeng.

Rundens diff (Valgt av maks 7,5%):
Vincent Kompany (2,2%) – Valgt av bare 2,2%, men har 14-9-0-11 på de siste fire rundene. Det er smått sensasjonelle tall og med Kompany i laget holder City nullen langt oftere. Har du plass til han, så er han virkelig en mann å vurdere.

Rundens donk (Valgt av minst 15%):
Phillipe Coutinho (19,3%) – Spiller bare én kamp, borte mot et West Ham som har tetta igjen bakover de siste fire. Da er det ikke verdt å sitte med så mye midler på en spiller som Coutinho, for et Liverpool som ikke er i toppslag.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar