Allerede fredag kl. 19.00 sparkes den åttende Eliteserie-runden i gang. Fotballsonen har plukket ut disse elleve til Fantasy-laget. 

Keeper:

Anders Kristiansen– 5,0 – Sarpsborg 08 (Tromsø, H)
Sarpsborg 08 virker trygge på hjemmebane og har sluppet til få målsjanser. Med Tromsø på besøk lørdag tror vi den samme trenden fortsetter, og dermed ender vi på Kristiansen mellom stengene denne runden.

Forsvar:

Sigurd Rosted – 5,7 – Sarpsborg 08 (Tromsø, H)

Etter poengdeling i Drammen forrige runde tar Sarpsborg 08 imot Tromsø denne runden. Hjemme på eget kunstgress har årets overraskelseslag kun sluppet inn fire mål. Vi tror Sarpsborg vil holde nullen denne runden også, og da vil Rosted plukke poeng.

Vegar Eggen Hedenstad – 6,6 – Rosenborg (Stabæk, B)
Rosenborg har vært solide i år som i fjor, og har kun sluppet inn tre mål. Borte mot Stabæk som tidvis har imponert er ingen lett kamp, men tror vi likevel trønderne holder nullen. Med Helland ute med strekkskade vil Hedenstad ta flere dødballer, noe som kan bli avgjørende på et humpete underlag.

Roli Rólantsson – 5,5 – Brann (Molde, H)
Står oppført som forsvarer på spillet, men har spilt ving de første serierundene. Forrige runde klinket han til med drømmetreff på Lerkendal, og denne runden er det Molde som kommer på besøk på Bergen. Hjemme på eget gress er Brann stabile og slipper til få målsjanser uansett motstander, og Rólantsson vil også kunne markere seg offensivt med sin presise skuddfot.

Julian Ryerson – 4,6 – Viking (Sogndal, B)
Står i likhet med Rólantsson oppført som forsvarer, men spiller heller i tierrollen i Viking. Viking sliter virkelig i bunnen av tabellen, men borte mot Sogndal er det muligheter for tre sårt etterspurte poeng i Stavanger i tillegg til å holde nullen.

Midtbane:

Riku Riski – 7,1 – Odds BK (Strømsgodset, H)
Riski har vært mye av og på innledningsvis i sesongen, men hjemme på Skagerak Arena er Odd og Riski stabile og med ustabile Godset på besøk kan det resultere i målpoeng til den fotrappe finnen.

Samuel Adegbendro – 7,6 – Viking (Sogndal, B)
Var skadet i starten av sesongen, men har stort sett levert målpoeng i kampene han har spilt. Borte mot Sogndal som sliter defensivt med skader og suspensjoner er det derfor gode muligheter til at nigerianeren markerer seg på scoringslisten.

Fredrik Midtsjø  – 8,6 – Rosenborg (Stabæk, B)
Står foreløpig kun bokført med to mål og tre assists, men burde scoret forrige runde. Midtsjø ser ut på å komme i skuddposisjon oftere sammenlignet med tidligere sesonger, og borte mot det som kan bli et lavtliggende Stabæk kan det bli avgjørende. Er også ofte innblandet i sjansene RBK skaper, og kan samle bonuspoeng.

Angrep:

Mos – 8,5 – Aalesund (Vålerenga, H)
Mos ser virkelig ut til å ha funnet scoringsformen og ligger som nummer to på toppscorerlisten. Hjemme mot Vålerenga som har slitt defensivt, og som er et av lagene som slipper til flest sjanser i Eliteserien kan det bety gode muligheter for Mos-mål.

Patrick Mortensen – 7,2 – Sarpsborg 08 (Tromsø, H)
Ligger på delt tredje plass på toppscorerlisten, men har ikke levert målpoeng de siste to rundene. Vi tror det snur for dansken hjemme mot Tromsø og gir han sjansen da Sarpsborg mest sannsynlig vil spille seg frem til mange sjanser.

Nicklas Bendtner– 12,4 – Rosenborg (Stabæk, B)
Vi fyller opp kvoten med RBK-spillere og gir Bendtner tillit på topp etter ett par runder ute av laget. Trøndernes superstjerne har ikke levert i alle kampene hittill, men borte mot Stabæk tror vi Bendtner finner nettmaskene igjen.

Benk: Piotr Leciejewski (Brann), Jeppe Moe (Stabæk), Moussa Njie (Stabæk) og Ifeanyi Matthew (Lillestrøm)

Rundens kaptein:
Mos – Mos har levert målpoeng i fem av syv kamper hittill, og hjemme mot Vålerenga som ikke virker trygge defensivt kan det skape problemer for Enga-forsvarerne. Mortensen er også et kaptein alternativ, men vi mener Mos er den beste kandidaten i runde åtte.

Rundens billigspiller:
Julian Ryerson (4,6) – Borte mot Sogndal som sliter tungt med skader kan det by på mange målsjanser for unggutten som spiller i tierrollen. Vi tror også at Viking kan holde nullen, noe som vil sikre poeng for midtbanespilleren som står oppført som forsvarsspiller.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Alexander Stølås (4,5%) –Haugesund har holdt nullen de tre siste kampene, og borte mot nyopprykkede Sandefjord er det muligheter for å fortsette denne statistikken. Vi tror Haugesund fortsetter den gode trenden, i tillegg til at Stølås kan levere målpoeng da han tar dødballer.

Rundens donk (Valgt av minimum 15%):
Sander Svendsen (32,0%) – Valgt av hele 32,0% av spillerne, og borte mot Brann som er svært trygge defensivt kan det bli problemer for Molde-angriperen. Ble også benket forrige runde, noe som kan skyldes Solskjærs rotasjonssystem, men vi ender uansett på Svendsen som rundes donk.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar