Arsenal hadde kvalifisert seg til Champions League 19 sesonger på rad. Neste sesong blir det Europa League.

Arsenal og Champions League har hørt sammen som ost og kjeks helt siden Arsène Wenger gjorde sitt inntog i Nord-London tilbake i 1996, dette til tross for at en gjennomgående trend siden rødtrøyene byttet ut Highbury med Emirates Stadium har vært turbulente sesonger. Stjerner ble solgt, andre stjerner signerte for andre klubber enn Arsenal, og slagordet «Wenger out» runget stadig høyere blant Arsenals hjemmepublikum. Allikevel har det blitt en plass innenfor topp fire 19 sesonger på rad – men i 2017 sa det stopp.

Nå står Wenger og Arsenal ute i kulden. Liverpool og Manchester City gjorde jobben i siste serierunde, noe som sørget for at Arsenals 3-1-seier mot Everton ble nytteløs. Femteplass blir dermed en sur plassering for et lag som har deltatt i Europas gjeveste klubbturnering i en årrekke. Neste sesong er klubber som PSG, Juventus og Bayern München byttet ut med AZ, Athletic Bilbao og Atalanta.

Det spørsmålet mange vil stille seg nå er dermed: er dette krise for Arsenal? Det er ikke til å stikke under stol at fremtiden til Alexis Sanchez og Mesut Özil i klubben er usikker. Kanskje spesielt førstnevnte, som riktignok kunne forsvunnet fra klubben uansett utfall i kampen om topp fire. Det er heller ingen tvil om at Wenger er nødt til å lete etter spillere på en annen hylle enn han tidligere har vært vant til når han i løpet av den kommende sommeren skal klargjøre laget sitt for kampen om å returnere til «det gode selskap.»

Men hvem kan være aktuelle for en overgang til Arsenal nå? En av spillerene som har vært oftest nevnt i forbindelse med et klubbytte til Nord-London-laget er Alexander Lacazette, men nå skal franskmannen ha blitt enig med Atletico Madrid istedet. Dersom Wenger skal ha hatt konkret interesse for Lacazette er det ingen tvil om at dette kan være et hardt slag for 67-åringen. Wenger vil neppe være villig til å legge haugevis med penger på bordet for å friste spillere til å vrake Champions League-fotball til fordel for Arsenal, og da kan de realistiske alternativene være vanskelig å finne.

Wengers viktigste signeringer før den neste sesongen kan dermed bli kontraktsforlengelser med Sanchez og Özil. Om dette derimot vil vise seg å bli vanskelig er klubben nødt til å begynne å kartlegge hvem som kan være aktuelle erstattere allerede nå. Helst for flere måneder siden. Mannskapet Wenger har til rådighet utenom Sanchez og Özil er definitivt kapable fotballsparkere, men det å ha den eller de store stjernene kan vise seg å være spesielt viktig når de neste sesong står ute i kulden for første gang i sine Arsenal-karrierer.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Daniel Granberg

Det startet med et fotballkort av Fredrik Ljungberg i 2001. Over et tiår har passert siden, og det har blitt mye fotball på denne karen.

Legg igjen en kommentar