Den siste runden i årets Premier League står for døren, og spenningen er utløst både med hensyn til seriemesterskapet og hvem som må ta turen ned til Championship. Chelsea har vært i en egen klasse i toppen av tabellen, og seriemesterskapet var i realiteten aldri truet for de blåkledde fra London. Sesongen har derimot vært langt tyngre for lagene fra Nordøst-England, ettersom Hull, Middlesbrough og Sunderland havnet på de tre nedrykksplassene.

Det er allikevel mange millioner pund å spille om i den siste runden. Tre lag slåss nemlig om de to siste mesterligaplassene bak Chelsea og Tottenham, og det kan få store sportslige og økonomiske konsekvenser for laget som blir sittende igjen med svarteper.

Guardiola må redde stumpene

Manchester City avslutter sesongen borte mot et ferdigspilt Watford, og alt annet enn tre poeng kommer til å sjokkere alle eksperter på fotball tipping. Guardiola har selv innrømmet at han hadde fått sparken i en annen klubb, og at han således er veldig takknemlig for at City gir ham en ny sjanse neste sesong. Bookmakerne har ihvertfall troen, og du får 1,002 i odds på at City forsvarer mesterligaplassen sin. Da er det kanskje mer fristende å spekulere i at de går på en smell på Vicarage Road og havner på femteplass, noe som belønnes med en langt høyere odds på 51,00.

Arsenal har det dårligste utgangspunktet

Det har vært mye styr rundt Arsenal og Arsene Wenger denne sesongen, og alt det utenomsportslige fokuset ser ut til å koste klubben en mesterligaplass for første gang siden 1997. Arsenal ligger henholdsvis ett og tre poeng bak Liverpool og City og Wengers menn må slå Everton hjemme, samtidig som de må håpe på en hjelpende hånd fra enten Middlesbrough eller Watford. Oddsen på at Arsenal klarer dette står nå i 7,00, og det er derfor sannsynlig at det blir Europa League på Emirates neste sesong. Noe av sesongen kan uansett reddes hvis «The Gunners» klarer å slå Chelsea i cupfinalen 27. mai.

Holder Liverpool nervene under kontroll?

Det er knyttet en viss spenning rundt kampen på Anfield, men Liverpool er heldige som skal spille mot allerede nedrykksklare Middlesbrough. Humberside-laget har gjennomført en meget svak sesong, og det spørs om de greier å mobilisere nok krefter til å stå imot et angrepslystent Liverpool-lag i sesongens siste kamp. Liverpool har allikevel ikke vært helt stødige på Anfield denne sesongen, og klubben har selvsagt alt å tape i en kamp som denne. Laget bør allikevel ha nok kvalitet og erfaring til å sikre seg de tre nødvendige poengene. Fjerdeplass betyr allikevel ikke at laget er direkte kvalifisert til Mesterligaen. Laget som havner på fjerdeplass må nemlig ut i to tøffe kvalifiseringskamper i august, hvor det blant annet kan risikere å møte Sevilla. De fleste husker sikkert at Sevilla rundspilte Liverpool i fjorårets Europa League finale, og det er nok få på Anfield som er veldig lystne på et gjensyn med spanjolene i en så tidlig fase av turneringen.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar