Mohammed Elyounoussi ble i kveld cupmester med sitt Basel da de slo Sion 3-0 i den sveitsiske cupfinalen. 

Basel slo i kveld Sion 3-0 i den sveitsiske cupfinalen, og sikret seg the double denne sesongen. Selv om det er to serierunder igjen, har Basel for lengst sikret seg ligagullet. De er hele 15 poeng foran Young Boys som er nummer to på tabellen. Denne ligatittelen er klubbens åttende på rad, og 20. totalt. Du har fortsatt sju titler på å ta igjen Grasshopper Club Zürich som har flest titler i landet med sine 27.

I cupfinalen vant Basel komfortabelt 3-0. Første omgang var derimot jevn, og det sto 0-0 til pause. Den første scoringen kom dog like etter sidebyttet, signert Matias Emilio Delgado. Moi var tredje sist på denne scoringen. Omtrent et kvarter senere økte Adama Traore til 2-0, og Basel kontrollerte kampen inn herfra. Like før slutt fastsatte Michael Lang sluttresultatet til 3-0, og Basel kunne slippe jubelen løs.

Moi var faktisk den spilleren for Basel som noterte seg for flest målpoeng i ligaen denne sesongen. Med sine ti scoringer har han levert varene i Sveits, og det spørs om større klubber, for eksempel i nabolandet Tyskland har nordmannen på sin ønskeliste. Det blir uansett spennende å følge med Moi fremover, for Basel skal også ut i Champions League til høsten, hvor vi kan få se Moi prøve seg mot noen av verdens absolutt beste lag og spillere.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar