Til helga spilles den 15. serierunden i årets Eliteserie, og vi vil etter den være halvveis i årets sesong. Det er jevnt både i topp og bunn, og som alltid har noen overrasket og noen skuffet.

Jeg har her tatt ut en 11er som jeg mener er årets lag så langt i sesongen. Kriteriene er først og fremst prestasjon på banen, men forventning og hvor viktig spilleren har vært for klubben er også med i vurderingen. Jeg har satt opp laget i en 4-4-2, eller egentlig 4-4-1-1 formasjon, hvor jeg har prøvd å satt inn spillere der de spiller i sine respektive klubber. Unntaket er på venstre back hvor jeg har plassert en midtstopper, rett og slett fordi jeg mener det er mangel på venstrebacker som har skilt seg ut denne sesongen, og det er flere stoppere som har stått frem.

Keeper: Andreas Lie, Aalesund
Aalesund har overrasket veldig så langt denne sesongen, og ligger etter 14 serierunder på en meget sterk fjerdeplass, bare tre poeng bak bronsjen. Keeperen Andreas Lie har vært en viktig faktor for Aalesunds suksess, og med sin trygghet og flere klasseredninger var han også sterkt ønsket av mange i landslagstroppen før kampene mot Sverige og Tsjekkia.

Høyre back: Amin Nouri, Brann
Amin Nouri har vært meget god, spesielt litt utover i sesongen for et Brannlag som har vært meget gode. Brann ligger bare to poeng bak Rosenborg på tabellen, og jakter virkelig gullet denne sesongen. Nouri har notert seg for en scoring og to målgivende i år, men har ellers også vært mye involvert offensivt for Brann, og er en del av en høyreside som har fungert meget godt så langt i sesongen. Nouri har bare blitt bedre og bedre utover i sesongen, så dette lover godt for bergenserne.

Høyre midtstopper: Tore Reginiussen, Rosenborg
Igjen spilt seg inn i landslagsvarmen gjennom strålende spill i hele år. Vært Rosenborgs beste spiller i en delvis litt skuffende sesong, til tross for serieledelse. Reginiussen har vært bunnsolid i hele år, og har virkelig vist hvorfor han for en del år siden ble rangert som et av Norges største stoppertalent.

Venstre midtstopper: Babacar Sarr, Molde
Bunnsolid sesong! Har virkelig vært fantastisk som midtstopper for Molde, og vært lagets viktigste spiller denne sesongen. Enorm fysikk, og Molde har vært dårligere uten Sarr på banen, både spillmessig og poengmessig. Sammen med Abdoulaye Seck i Sandefjord har denne mannen en fysikk som er meget sjelden og eksepsjonell, spesielt på dette nivået. Sarr er veldig snart moden for større oppgaver, og bli ikke overrasket om han allerede i sommer drar til en større klubb enn Molde.

Venstre back: Sigurd Rosted, Sarpsborg 08
Rosted er egentlig midtstopper, men i mangel av venstrebacker som var aktuelle har jeg valgt å sette tre midtstoppere inn i dette laget. Rosted har hatt en kanonsesong for et bunnsolid Sarpsborg, og ble også kalt inn i landslagstroppen da Reginiussen meldte forfall etter Tsjekkiakampen. Fikk dessverre ikke debuten her, men om han fortsetter på dette nivået, får han snart den sjansen. Også meget farlig på offensiv dødball.

Høyre midtbane: Daniel Braaten, Brann
For en mann! Daniel Braaten var av mange avskrevet som en klassespiller på dette nivået, men for en sesong Braaten har hatt. Ut fra forventninger og prestasjoner er Braaten i mine øyne kanskje Eliteseriens beste spiller så langt denne sesongen. Ingen andre offensive spillere i ligaen kan matche Braatens fysikk, og han har også en arbeidskapasitet og teknikk som gjør han elsket av fansen. Braaten er virkelig en av hovedgrunnene til at Brann ligger der de ligger.

Sentral midtbane: Fredrik Haugen, Brann
Den tredje Brannspilleren på dette laget er Fredrik Haugen. For en sesong han også har hatt. Er hjernen bak mye av det Brann skaper offensivt, og skaper farligheter i hver kamp med sin eminente høyrefot. Har virkelig tatt store steg til denne sesongen, og han kan ikke være langt unna en landslagsplass om denne formen fortsetter. Holder Haugen og Braaten nivået de har vært på så langt ut sesongen, har Brann virkelig muligheten til å utfordre Rosenborg om gullet, men mye må selvfølgelig klaffe.

Sentral midtbane: Anders Trondsen, Sarpsborg 08
Strålende sesong ble kronet med sin andre landskamp da han startet mot Sverige i treningskampen forleden. Sammen med Haugen har Trondsen vært Eliteseriens beste playmaker denne sesongen, og han vant vel kampen mot Haugen om den ene midtbaneplassen som var ledig ved forrige landslagsuttak. Trondsen har en helt utmerket venstrefot, både pasnings- og skuddfot. Denne har han vist fram flere ganger denne sesongen, og Trondsen er ett av de heteste navnene på overgangsmarkedet denne sommeren. Om begge disse sentrale midtbanespillerne fortsetter å levere på dette nivået, vil det omtrent være umulig å ikke gi plass til begge i en landslagstropp.

Venstre midtbane: Eirik Ulland Andersen, Strømsgodset
Eirik Ulland Andersen var skadet i starten av årets sesong, men for en sesong han har hatt etter at han kom tilbake. Strømsgodsets desidert beste spiller denne sesongen, og et av få lyspunkt i en ellers tung vårsesong for drammenserne. Har startet åtte kamper, og har sju målpoeng. Det er knallsterkt, spesielt med tanke på at laget hans ligger på kvalikkplass. Jeg vil påstå at Ulland Andersen har Eliteseriens beste høyrefot, noe han blant annet har vist med nydelige scoringer både mot Rosenborg og Molde denne sesongen. Jeg har i mange år fulgt ekstra nøye med på Strømsgodset på grunn av min favorittspiller gjennom tidene Øyvind Storflor. Etter at han dro dalte den interessen naturlig nok, men nå har jeg fått en ny favorittspiller på Marienlyst. Ulland Andersen er en meget god erstatter for Godset-legenden Storflor, som før denne sesongen dro til Ranheim.

Offensiv midtbane: Ghayas Zahid, Vålerenga
Jeg sitter med følelsen av at denne karen har enda mer inne, men leveransen så langt denne sesongen er absolutt bra fra Vålerengas playmaker. Vålerenga er i stigende form, og en Zahid vil være en stor nøkkelspiller i Oslolagets jakt på medalje denne sesongen. Er i likhet med flere andre på dette laget en ettertraktet mann, og har også selv gått ut og sagt at han føler seg klar for større oppgaver. Om Zahid drar, vil det være et stort tap for hovedstadsklubben, men man vil mest sannsynlig få penger i kassa for å hente erstatter. Den jobben skal bli veldig vanskelig for Deila & co, for Zahid er en strålende spiller, og med egenskaper ikke mange andre i dette landet har.

Spiss: Bjørn Bergmann Sigurdarsson, Molde
For en fysikk, og for en spiller! Islendingen har virkelig vist sin beste side denne våren, og jeg skjønner litt mer nå hvorfor Henning Berg i sin tid omtrent lanserte han som verdens beste fotballspiller. Sigurdarsson har scoret jevnt og trutt gjennom hele sesongen, og er med sine sju nettkjenninger på tredjeplass på toppscorerlista bak Mos (åtte) og Ohi (ni). I mine øyne er Sigurdarsson, om han blir her ut sesongen soleklar favoritt til å vinne toppscorertittelen denne sesongen. Dette er også en spiller som bør kunne prøve seg på et høyere nivå, men han bør nok fortsette å prestere her hjemme, og litt med tanke på skadehistorikken sin. Men at toppnivået er skyhøyt, og i mine øyne kanskje det høyeste i ligaen, er det liten tvil om.

Å plukke ut dette laget var ingen enkel jobb, men dette er de 11 spillerne jeg falt på når jeg skulle oppsummere de fjorten første rundene for meg selv. At det bare er en spiller fra serielder Rosenborg er kanskje litt rart, men jeg syns ikke noen andre enn Reginiussen har vært så gode at de fortjener en plass på dette laget. Dette har selvfølgelig en del med forventningene på forhånd å gjøre.

Det var naturlig nok flere som banket på døra, og de som var nærmest en plass på dette laget var: Abdoulaye Seck, Tonny Brochmann, Milan Jevtovic, Fredrik Midtsjø, Samuel Adegbenro og Patrick Mortensen. 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar