Lørdag 1.juli sparkes den femtende runden i årets Eliteserie i gang. Vi har sett nærmere på runden med tanke på Fantasy, og gir deg våre tips her. 

Keeper:

Per Kristian Bråtveit – 5,1 – FK Haugesund (Tromsø, H)
Haugesund slo Rosenborg 1-0 i sin forrige hjemmekamp og har vært veldig solide bakover denne sesongen. Et Tromsø som sliter for tiden bør være en motstander hjemmelaget kan stenge igjen bak mot, så vi velger å gå for rogalendingenes solide sisteskanse denne runden.

Forsvar:

Alexander Stølås – 5,5 – FK Haugesund (Tromsø, H)
Vi tror Haugesund er denne rundens sterkeste kort når det kommer til å holde nullen, derfor dobler vi med både keeper og forsvarsspiller derfra. I tillegg er Stølås med sin gode venstrefot og lange innkast en mann som kan skaffe målpoeng, og vi tror på hjemmeseier her.

Gilli Rolantsson – 7,1 – Brann (Vålerenga, H)
Har blitt veldig dyr til å være forsvarsspiller på dette spillet, men spiller kant for et utrolig sterkt Brann-lag, og 7,1 for en kant på et topplag er i og for seg billig. Vålerenga er i form, men vi tror Branns kruttsterke hjemmeform fortsetter denne runden og velger å beholde færøyingen på laget denne runden også.

Vegar Eggen Hedenstad – 6,7 – Rosenborg (Kristiansund, B)
Vært et ganske fast innslag på våre lag denne sesongen, og er også den forsvareren fra Rosenborg vi vil ha denne runden. Rosenborg holdt nullen sist mot Sogndal, og vi tror fort de kan gjøre det igjen, selv borte mot et hjemmesterkt Kristiansund. Hedenstad kan også ta dødballer og være med offensivt, noe som alltid er en bonus i dette spillet.

Abdoulaye Seck – 4,9 – Sandefjord (Stabæk, H)
Senegaleseren har hatt en strålende vårsesong og har scoret hele tre mål for Sandefjord. Alle disse har kommet på eget gress, og mot et svakt Stabæk tror vi fort Seck kan notere seg for scoring på dødball i tillegg til at Sandefjord fort holder nullen. Stabæk slapp tross alt inn fire hjemme mot Kristiansund sist helg!

Midtbane:

Fredrik Haugen – 10,0 – Brann (Vålerenga, H)
Haugen har levert veldig godt denne sesongen, både spillemessig og poengmessig på Fantasy. Vi tror som sagt Brann slår Vålerenga og da er fort Haugen involvert i mål igjen. En spiller som jevnt og trutt plukker bonuspoeng også, noe som er deilig å ha i sitt lag.

Milan Jevtovic – 8,1 – Rosenborg (Kristiansund, B)
Rosenborgs toppscorer så langt denne sesongen noterte seg for to nettkjenninger sist hjemme mot Sogndal. Vi tror Rosenborg tar tre nye poeng i helga, og Jevtovic scorer fort mål igjen. I tillegg er han ganske billig i forhold til andre offensive Rosenborgspillere, som for eksempel Helland, Jensen og Bendtner.

Eirik Ulland Andersen – 8,1 – Strømsgodset (Lillestrøm, B)
Ingen enkel bortekamp for drammenserne, men Ulland er en av Eliteseriens absolutt formspillere og har kanskje den aller beste høyrefoten i ligaen. 8 målpoeng siden runde 7 er inget annet enn strålende tall og selv om de har en vanskelig bortekamp velger vi å gå for venstrekanten til denne runden. En spiller man kan ha på banen uansett motstander, det viste han både mot Molde og Rosenborg hvor han scoret i begge kampene.

Angrep:

Lars Veldwijk – 5,6 – Aalesund (Sogndal, B)
Hat trick sist, og til den prisen velger vi å sette utpå Aalesundspissen denne runden, til tross for en vanskelig bortekamp i Sogndal. Aalesund er et lag i form, og vi kan fort få se nye mål fra de oransjes nummer 10 på Fosshaugane Campus denne runden.

Fredrik Brustad – 7,4 – Molde (Viking, H)
Brustad har vært fast så og si hele sesongen for Molde, og en spiss til 7,4 for et Moldelag i form hjemme mot svake Viking er meget lukrativt. Vi tror Molde vinner denne kampen ganske greit, og tror også sjansen er stor for en scoring fra Brustad denne runden.

Bjørn Bergmann Sigurdarsson – 9,9 – Molde (Viking, H)
Kanskje den aller beste spilleren i Eliteserien for tiden. Vi velger å gå for to Moldespisser denne runden, da vi tror det fort blir både 2 og 3 mål for hjemmelaget i denne kampen. Bjørn Bergmann har 8,2,7 og 9 poeng på de fire siste Fantasyrundene, og plukker fort mange poeng også denne runden. Er en het kandidat til bonus hver runde, og fikk tre sist borte mot Strømsgodset.

Rundens kaptein:
Bjørn Bergmann Sigurdarsson – 
Vi klarer rett og slett ikke plukke noen annen enn Sigurdarsson som er i fantastisk form for tiden. I tillegg har Molde fått mer og mer sving på sakene i det siste, og hjemme mot sisteplasserte Viking bør det bli både seier, festfoball og flere scoringer.

Rundens billigspiller:
Lars Veldwijk – 
Til en pris av 5,6 er det et ran for de som hadde han sist, da han scorte hat trick. Vi tror nok ikke på hat trick også denne runden, men han kan fort både score og få målgivende denne runden også. En spiss til 5,6 som scorer jevnt og trutt, er uansett grisebillig.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):
Fredrik Brustad – Moldespissen spiller fast, og starter også høyst sannsynlig til helga. Er valgt av kun 6,1% i spillet, og kan fort være en mann å sette utpå om du har noen poeng å ta inn på vennene denne runden. Brustad er farlig både i bakrom og i boksen, så han kan fort være med å avgjøre kampen for hjemmelaget.

Rundens donk (valgt av minimum 15%)
Ohi Omoijuanfo – 49,6% har fortsatt Ohi på sitt lag, og nå er det på tide å ta ut landslagsspissen. Har nå fire runder på rad hvor han bare har tatt to poeng på Fantasy, og Stabæk ser dessuten utrolig svake ut for tiden, blant annet etter 1-4 hjemme mot Kristiansund. Bortekampen mot Sandefjord er også tøff, og vi tror ikke Ohi ender måltørken denne runden heller. Det er ganske sykt at omtrent halvparten av spillerne fortsatt har han på sitt lag.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar