Eliteserien er nå halvspilt, og det går mot en spennende høst i både topp og bunn. Rosenborg er ikke like suverene som forventet og en gammel traver sliter tungt i bunnen av tabellen. 

 

Overraskende tett i teten

Etter sesongstarten til Rosenborg, trodde nok de fleste at trønderne skulle stikke av i toppen, men Kåre Ingebrigtsens menn har på ingen måte imponert i den første halvdelen. Lag som Brann og Sarpsborg har derfor holdt overraskende godt følge med trønderne. I bunnen av tabellen virker det som at vi sier farvel til Viking, som har vært i den øverste divisjonen sammenhengende siden 1989. Siddisene gikk på nok et tap på overtid mot Molde, og det må skje et mirakel hvis Stavanger skal ha et eliteserielag neste sesong.

 

«Gutan» i trøbbel

Motgangen er også stor for Tromsø, og «Gutan» har nå havnet under streken. Tromsø sliter med det offensive spillet, og måtte nok en gang gå målløse av banen borte mot FK Haugesund. Eliteseriens nordligste lag skapte nesten ingenting framover på banen, og det er derfor meget sannsynlig at de bytter plass med Bodø/Glimt til høsten. Skjer det et mirakel i Stavanger? Ian Burchnall er under stort press i Viking, og det gjenstår å se om engelskmannen får lov til å lede laget i den andre sesonghalvdelen. I den neste seriekampen mot Sogndal må det bli tre poeng, og hvis du prøver deg på sportsspill på Guts.com, får du 2,10 i odds på at Viking får kontakt med de andre lagene i Eliteseriens bunnstrid. Avstanden opp til Sogndal er ti poeng etter 15 spilte kamper, noe som understreker at bare seier er godt nok for desperate siddiser.

 

Hva er galt i Drammen?

Et annet lag som har skuffet voldsomt i år er Strømsgodset, og du får småpene 1,75 i odds på at drammenserne slår Kristiansund hjemme og dermed passerer nykommerne på tabellen. Sesongen har også utviklet seg svært negativt for Strømsgodset, som i helgen ble feid av banen mot Lillestrøm på Åråsen. Stadig flere tilhengere krever nå at Tor Ole Skullerud får sparken etter fem tap på ti kamper. Stemningen virker å være veldig dårlig mellom spillere og supportere, og det hele toppet seg når målvakten Espen Bugge Pettersen viste fingeren til hjemmefansen i oppgjøret mot Molde. Det virker derfor som om bare seier er godt nok for Skullerud i den viktige bunnkampen mot Kristiansund.

 

Kan det bli medaljekamp på Åråsen utover høsten?

Etter en veldig dårlig start på sesongen har Lillestrøm har fått sving på sakene og situasjonen ser nå langt lysere ut på Åråsen. Lillestrøm er den klubben som har vært lengst sammenhengende i den øverste divisjonen, og Arne Erlandsen har fått laget til å spille fin fotball den siste tiden. Kanarifuglene kan derfor se oppover på tabellen i den andre sesonghalvdelen, og nivået på mange av lagene i tetstriden er ikke bedre enn at LSK kan avansere flere plasser hvis laget har marginene med seg utover høsten. Kan det bli medaljekamp på Åråsen utover høsten?

 

Måltørke i Skien

Odd Grenland har vært blant Eliteseriens beste lag de siste sesongene, men i år er det helt dødt framover på banen. Telemarkingene har bare scoret 12 mål på 15 kamper, noe som på nærmest mirakuløst vis ført til 22 poeng. Skienslaget er derfor ikke med i nedrykksstriden, men dette kan fort endre seg hvis ikke Dag Eiliv Fagermo snart får skikk på det offensive spillet. Odd kan allikevel langt bedre, og det mest sannsynlige er at laget blir med i medaljekampen utover høsten.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar