Colombianeren er offisielt klar for ny klubb.

Etter flere måneder med spekulasjoner er det endelig klart at James Rodríguez er ferdig i Real Madrid. Tirsdag formiddag offentliggjorde nemlig Bayern München at en avtale med Madrid-stjernen er på plass, og han vil signere innen kort tid. Midtbanepsilleren, som har slitt med å få spilletid den siste sesongen, kommer til å tjene rundt €6 millioner i året.

Lån med kjøpsopsjon

I første omgang dreier det seg om en låneavtale som strekker seg over to sesonger. Real Madrid mottar rundt €15 millioner  totalt for avtalen, og får ytterlige €60 millioner for colombianeren om Bayern vil gjøre avtalen permanent i 2019 – i tillegg til at Bayern betaler hele lønnen hans. Detaljene rundt de nevnte summene har dog til gode å bli offentliggjort.

Bayern Münchens sportsdirektør, Karl-Heinz Rummenigge, er svært fornøyd med signeringen.

-Vi er glade for å få James på  plass. Denne signeringen var Carlo Ancelottis største ønske etter deres svært suksessfulle tid sammen i Real Madrid.

Den mektige direktøren fremhevet også at det er 25-åringens allsidighet som har gjort ham til tyskernes førstevalg.

-Han har et enormt reportoar. Han scorer mål, han spiller andre spillere gode og er på toppen av det hele veldig god på dødball. Han styrker laget vårt veldig, uten tvil.

Etter en forrykende førstesesong i Real Madrid, med 13 mål og 14 assist, stagnerte utviklingen til James. Under Zinedine Zidane har han slitt med å spille seg til fast plass, og han har blitt linket bort fra den spanske hovedstaden lenge.

Colombianeren rakk å spille 111 kamper på sine tre sesonger i Madrid, noterte seg for 28 mål og var direkte involvert i hele 41 scoringer. Han har også fylt troféskapet med to Champions League-titler og én La Liga-tittel.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Frank Håkon Abrahamsen

Frank Håkon er fra Herøy på Sunnmøre, er 21 år og jobber til vanlig som forpleiningssjef på fiskebåten Roaldnes. Han spiller for Tjørvåg IL, og har vært en velkjent skikkelse i målet til rødtrøyene helt siden han debuterte som tidenes yngste (14 år) for klubbens A-lag. Han følger La Liga tett, og har vært Real Madrid-supporter hele livet. Du finner han på Twitter; @FHabrahamsen.

Legg igjen en kommentar