Etter en imponerende forestilling på Celtic Park skal Rosenborgs skjebne i Europa avgjøres på et fullsatt Lerkendal denne onsdagen.

Ingebrigtsen sitt mannskap spilte svært godt i den første kampen i Champions League-playoffen, og kom derfra med et 0-0-resultat. Rosenborg spilte solid defensivt, og skapte flere store sjanser mot gigantene fra Skottland. Blant annet hadde både Yann-Erik de Lanlay og Nicklas Bendtner åpenbare muligheter til å skaffe et svært viktig bortemål for trønderklubben, men ingen av de fikk det til å stemme i avslutningsøyeblikket. Selv produserte Celtic kun én stor målsjanse og noen få mindre farligheter den kvelden. Dessverre ble det som kanskje har vært Rosenborg beste spiller denne sesongen, Tore Reginiussen, byttet ut med en strekk, og er dermed usikker til kampen på Lerkendal kommende onsdag.

Ved en seier i returoppgjøret er Rosenborg sikret spill i Europa neste år og har da fortsatt en mulighet til å spille seg inn i Champions League, men ved et tap får de kun en ny mulighet til å kvalifisere seg til Europa League. En seier i denne kampen betyr dermed flere titalls millioner inn i klubbkassen, og betydningen av kampen blir dermed langt større enn ved en normal hjemmekamp for trønderne. Rosenborg var i samme situasjon i fjor, hvor de møtte APOEL. Den gangen var RBK videre helt til overtiden i returoppgjøret, men slapp inn tre raske og Champions League-drømmen braste. Som supportere av norsk fotball får vi håpe at Rosenborg tok med seg nyttig erfaring fra dette oppgjøret, og nå har den rutinen som skal til for å komme seg inn i Europa-eventyret.

Rosenborg skal også møte noen kjente fjes fra norsk fotball, ettersom både Mikael Lustig og Kristoffer Ajer mest sannsynlig skal spille for Celtic på onsdag. Lustig spilte på høyreback for hjemmelaget i en årrekke og Kristoffer Ajer er et stort norsk talent som gikk fra Start til Celtic i fjor, og de begge startet i oppgjøret på Celtic Park.

Alt ligger til rette for en svært spennende kamp med god underholdningsverdi i den kommende uken. Oddsen på oppgjøret sier litt om hvor jevnt dette virker å være på forhånd.

ODDS NORDICBET:

H: 2.70                  U: 3.30                 B: 2.50

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

@VebSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar