De røde fra Merseyside er et lag mange ser til når laget på Fantasy skal settes opp. Midtbanen øser over av spennende alternativer, angrepet er fortsatt et usikkert felt, mens stabile James Milner har blitt omrokkert på spillet. Jürgen Klopp sitt mannskap var friske fremover på banen, men noe ustabilt bakover. Det var bedring mot slutten av sesongen med noen storseire, hvor de også stengte igjen bakerst. Liverpool skal på etterlengtede turer ut i det gjeveste selskap i Europa, hvis de ikke skulle snuble i kvalifiseringen. Dette vil nok prege laget mer med tanke på rotasjon i motsetning til fjorårets sesong.

Husk å meld deg på i vår liga: http://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/ 

Pre-season

Tranmere Rovers – 4-0 – Milner (straffe) (Ojo assist), Grujic (Ojo assist), Chirivella (Solanke assist), Woodburn (straffe)

Wigan Athletic – 1-1 – Salah (Firmino assist)

Crystal Palace – 2-0 – Solanke (Origi assist), Origi (Coutinho assist)

Leicester City – 2-1 – Salah (Coutinho assist), Coutinho (Firmino assist)

Hertha BSC – 3-0 – Solanke (Lallana assist), Wijnaldum (Mane assist), Salah (Coutinho assist)

STORKJØP: Mohamed Salah har vist seg fram under pre-season. (Foto: Andrea Staccioli / Insidefoto)

Formasjon

Formasjonen vil nok se ut som den gjorde under forrige sesong. Fire bak, tre sentrale midtbanespillere, to vinger, og en mann på topp.

Sannsynlig lagoppstilling

Kampen om plassene på midtbanen har blitt tøff, men ser man for seg et toppet lag, kan det muligens se slik ut: Mignolet – Clyne, Lovren, Matip, Milner – Henderson, Coutinho – Salah, Lallana, Mané – Firmino.

Nå er det vanskelig å spå hva Klopp vil anse som sin toppede ellever, og det vil trolig bli mange forskjellige lagoppstillinger i løpet av sesongen. Spillere som Wijnaldum, Can, Sturridge og Origi kan like så gjerne starte som de ovennevnte.

Kampprogram

Sesongen starter forholdsvis mykt for Klopps gutter. Watford venter borte i seriestarten, før Crystal Palace tar turen til Anfield i runden etter. Så venter Arsenal på hjemmebane, mens Manchester City er motstander i fjerde runde. I femte runde kommer Burnley på besøk. Tre kamper mot forventet svakere motstand og to virkelige storoppgjør.

RYKTES BORT: Vil Coutinho fortsette i Liverpool?

Viktige spillere

Med tanke på potensialet i Fantasy er det flere å trekke frem. I bakre rekke er det en mann som skiller seg ut. James Milner har blitt kategorisert som forsvarer etter å ha spilt venstreback under hele forrige sesong. Prisen er på noe stive 6.5m, men som en soleklar førstemann på straffer (tar også frispark og cornere) kan det virkelig betale seg. Hvis Virgil van Dijk kommer nordover og Liverpool blir mer stabile bakover, kan Milner vise seg å bli ordentlig Fantasy-gull. En kortvarig løsning kan være Trent Alexander-Arnold til 4.5m, så lenge Nathaniel Clyne er ute med skade. En viss fare for at Milner går over på høyre, mens Andrew Robertson (5.0m) spiller på venstre.

På midtbanen er det flere som er interessante. Philipe Coutinho er en nytelse å se spille fotball. Dette har man fått med seg også i Spania. Barcelona skal ha fått avslått bud på brasilianeren, og Klopp har stemplet midtbanespilleren som ”ikke til salgs”. Til 9.0m er Coutinho meget interessant, hvis han skulle bli værende på Merseyside. De to vingene til Liverpool kan skape mye trøbbel for sine motstandere. Mohamed Salah (9.0m) og Sadio Mané (9.5m) er begge to man bør se opp for på Fantasy. Mané viste forrige sesong hva han er god for (13 mål/7 målgivende) og Salah har vist at han vet hvor målet står i pre-season. Mannen fra Egypt leverte femten mål og elleve målgivende for Roma i 16/17-sesongen.

Angrepet er som i fjor ikke så interessant. Daniel Sturridge og Divock Origi blir for usikre når det gjelder spilletid. Roberto Firmimo har dessverre blitt omplassert som angriper på spillet. Da blir ikke brasilianeren like attraktiv som i fjor, ettersom alternativene på Liverpools midtbane ser mer lovende ut.

Differensial

En annen midtbanespiller, som kan gå litt under radaren med alle disse eksplosive Fantasy-spillerne rundt seg, er Georginio Wijnaldum. Meget målfarlig spiller under tiden i Newcastle United, men har også vist at han kan treffe målet i Liverpool-drakt også. Priset til noe vennligere 7.0m. Seks mål og ni målgivende ble det i forrige sesong. Ville dog sett an litt utover i sesongen mtp. faren for rotasjon. Fantasy-poengene fra forrige sesong til sammenlikning:

Mané – 156p (borte under Afrika-mesterskapet)

Wijnaldum – 149p

Lallana – 139p

Dødballtakere

Straffer: Milner, Henderson, Coutinho

Frispark: Henderson, Milner, Coutinho

Cornere: Milner, Henderson, Coutinho

INTENSIV FOTBALL: Vil Jürgen Klopps fotball gi Fantasy-poeng til folket?

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Kenneth Baraas

Erfaren Fantasy Premier League-manager som kan skilte med tittelen Norges beste FPL-manager samt plass nummer 40 i verden. Topp 0,2% fire av seks siste sesonger. Twitter: @FantasyPLNorge

Legg igjen en kommentar