Det har vært noen tunge sesonger for Aston Villa. Fram til nedrykket i 2016 var Villa én av åtte klubber som hadde spilt samtlige sesonger i Premier League. hvor klubben stort sett havnet på øvre halvdel fram til 2011.

Etter at forretningsmannen Randy Lerner overtok klubben i 2006 var det nyvunnen optimisme på Villa Park. Lerners interesse forsvant imidlertid som resultatene uteble, og det hele kulminerte med sisteplass og nedrykk fra Premier League i 2016.

Uakseptabelt med en ny mellomsesong

Fjorårets sesong ble et mellomår med eierskifte, managerbytte og varierende resultater på banen. Steve Bruce erstattet tidlig Roberto Di Matteo som manager, noe som førte til en delvis forbedring av resultatene. Villa var allikevel aldri i nærheten av en plass i topp 6, men i årets sesong har de fleste bookmakerne langt mer tro på den største klubben i Championship. Veddemålsagenten Mr Green mener at Villa er den største favoritten til opprykk, og du får 8 i odds på å tippe at Steve Bruce klarer å lede laget helt til topps, mens en plass i play-off nærmest virker å være garantert med en odds på 1,85. På papiret har Villa utvilsomt det største potensialet i denne jevne divisjonen. Naboen Wolves har for eksempel brukt mye penger på spillere denne sommeren, og er en interessant outsider i opprykkskampen.

Kan John Terry lede klubben til opprykk?

En Championship-sesong er en lang og tøff maraton bestående av 46 kamper, og derfor var det mange som rynket på nesen over beslutningen om å hente en aldrende John Terry til Villa Park. Mannen har tross alt blitt 36 år, og det er flere som tviler på om han har nok fart igjen til å gjøre en god innsats på dette nivået. Terry har allikevel nok klokskap og rutine til å kunne lede forsvaret, og det blir spennende å se om helsa holder gjennom hele sesongen.

John Terry avslutter karrieren i Aston Villa, noe som fort kan vise seg å bli en dyr og skuffende affære for Birmingham-klubben.

Bilde: Julian Mason

​Andre nykommere

Steve Bruce har forholdt seg relativt rolig på overgangsmarkedet fram til nå, men nylig hentet han en annen veteran fra Stoke. Glenn Whelan er tiltenkt en rolle defensivt på midtbanen, og han har med seg flere års rutine fra Premier League. Ahmed Elmohamady fra Hull skal styrke høyrevingen, men ingen av disse to forsterkningene får vannet til å løpe i munnen. Steve Bruce blir nok derfor nødt til å gjøre flere innhugg på overgangsmarkedet hvis han skal lykkes med å innfri forventningene om direkte opprykk.

Hvem kan utfordre Villa i kampen om tittelen? 

Svaret på dette spørsmålet er: mange. Årets Championship-sesong virker å bli rekordjevn, og det spesielle er at ingen av de tre nedrykkslagene skiller seg spesielt ut. Dette var definitivt tilfellet med Newcastle forrige sesong, men i år er det bare Middlesbrough som virker som en seriøs tittelkandidat av de tre nedrykksklubbene. Tidligere Premier League-klubber som Norwich, Fulham, Sheffield Wednesday, Derby og Wolves vil nok også ha et ord med i laget, og Aston Villa kan derfor ikke forvente å spasere seg opp til det gjeveste selskapet igjen. Opprykk bør det allikevel bli, ettersom en klubb av denne størrelsen utvilsomt hører hjemme på det høyeste nivået i engelsk fotball.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar