Premier League skal denne sesongen innføre en karantene på to kamper for filming.

Den øverste ligaen i England prøver å få slutt på et av de store problemene i fotball, nemlig filming. I de siste årene har profesjonell fotball fått mer og mer av filminger som har vippet kamper den ene eller andre retningen, og nå tar FA grep. I den kommende sesongen vil filming straffes med to kampers karantene, noe som forhåpentligvis vil føre til langt færre situasjoner hvor filming blir et tema. FA vil sette ned et panel for å avgjøre om det var filming i de ulike situasjonen, og de vil ta avgjørelser basert på tv-bilder fra oppgjørene. Utfordringen vil ligge i å skille filming fra naturlige fall av spillere i ubalanse og overspilling ved kontakt.

Serie A har praktisert suspensjon for filming siden 2010 og i forrige sesong ble til eksempel Kevin Strootman suspendert i to kamper for å filme mot Lazio. Den italienske toppdivisjonen har helt klart hatt en bedring når det kommer til antall forsøk på å lure dommeren og FA ønsker nå det samme for Premier League.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

@VebSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar