En av de spennende nye tilskuddene til Premier League er ledet av Klopp-vennen David Wagner. De var det siste laget som rykket opp til Premier League etter å ha vunnet play off-finalen.

Husk å meld deg på i vår liga: http://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/ 

Et sjarmerende og ukjent lag for folk flest, med en spennende måte å spille fotball på. Som sin gode venn Klopp er Wagner glad i høyt press og bevegelse på øverste halvdel, gjerne med offensive backer. Det blir spennende å se hvordan de fremstår i Premier League, men om de fortsetter med sitt høye press kan vi nok få morsomme kamper. Det er ikke et lag med noe veldig imponerende defensive eller offensive stats, men med flere nye kjøp og ansikt på Kirkless Stadium kan det fort se annerledes ut om Wagner får til å integrere dem i laget og taktikken sin. Kan nevnes at Hudderfield er det første laget noensinne som rykker opp til det gode selskap med negativ målforskjell(!!!).

The Terries er tippet ned av de fleste, men det betyr ikke at det er et dårlig lag å ha FPL spillere fra! Verdt å merke seg er det at laget faktisk ble tippet langt nede på tabellen i Championship i fjor også, men da endte de med å overraske alle sammen, kan det skje igjen?

Pre season
Motstander; resultat, målscorer (assist)…

Accrington Stanley; 1-0, Ince
Bury; 3-1, Mounie (Palmer), Ince (Quaner), Elias (Malone)
Sandhausen; 2-3, Ince (La Parra), Mounie (La Parra)
Barnsley; 1-0, Mounie (Lössl)
Udinese; 1-2, Ince(Williams)
Stuttgart
Torino

Huddersfield har spilt sine første kamper mot overkommelig motstand. De siste kampene før serien starter vil motstanden bli vanskeligere, og vi vil kanskje få enda klarere svar på hva Huddersfield kan by på i løpet av kort tid.

Formasjon
David Wagner er lite eksperimenterende når det kommer til hvordan laget sitt skal spille. Her skal det være 4-2-3-1 med høyt press. To defensive midtbanespillere hvor en av dem har ekstra defensivt ansvar skal skape gode arbeidsvilkår for de offensive backene i laget. De spiller som regel med to kjappe vinger som skjærer mye innover og åpner rom for nevnte backene. Med denne formasjonen er de avhengige av en spiss med tilstedeværelse som kan fungere som et oppspillspunkt og avslutter.

Sannsynlig lagoppstilling
4-2-3-1: Lössl – Smith, Schindler, Zanka, Malone/Löwe – Mooy, Williams – Ince, Palmer, Kachunga – Mounie

Wagner er ikke kjent for å rotere alt for mye på laget sitt, så ikke forvent store forandringer fra kamp til kamp. Hogg kan fort starte for Williams, eventuelt for Palmer for å sende Mooy opp i tier- rollen.

Lössl er nyinnkjøpt til årets sesong og kan være en liten juvel til 4.5. Hvem husker vel ikke nyopprykka Tom Heaton for Burnley i fjor. Han er kjent for å være en god skuddstopper, og for et lag som er nyopprykka og ikke helt solide bakover vil han få mange skudd på seg og fort gjøre mange redninger. Lössl er en solid keeper og virker som et lurt kjøp av Wagner.

Forsvarsrekken er ganske satt med Schindler og Zanka som klare førstevalg i midtforsvaret. Førstenevnte ble kjøpt før forrige sesong for det som da var klubbbrekord, og han er en sentral skikkelse i dette laget. Zanka er kjøpt inn fra København i år og skal være en ballsikker stopper som passer inn i et lag som er glad i å ha kjapt pasningsspill. Hefele er nok tredjevalget på stopperplass. Hudson til 4.0 er tidligere kaptein og en populær skikkelse, men er nok for langt bak i køen til å være noe å ha på laget sitt.

Wagner elsker offensive backer, og det gjør FPL-managere også! Backene i Huddersfield leverte strålende offensive bidrag i fjor, og Smith sine fire mål og ti målgivende høres veldig bra ut. Dessverre er han priset til 5.0, noe som kanskje kan være litt for mye for et lag som sjeldent holder nullen? Forrige sesong var Löwe(4.5) fast back på motsatt side. Han leverte to mål og tre målgivende, og hadde i snitt opp mot 1 skudd på mål hver kamp. Han var også en av lagets dødballtakere, noe han nok er i år også om han starter. Löwe slår Smith på de fleste statistikker utenom målpoeng. Kan nevnes 79-41 i det som kalles «interceptions» i bonus-systemet og 126-87 klareringer. Offensivt var han også mer involvert, så her kan det være verdi. Det som gjør det vanskelig er at Huddersfield har kjøpt spilleren som kom på årets lag på høyrebacken forrige sesong, nemlig Scott Malone(4.5). Offensiv kar dette og, med hele seks mål og tre målgivende sist sesong. Vi regner med at Löwe starter, men her bør man følge med i de siste treningskampene.

På midtbanen er det som tidligere nevnt Williams eller Hogg som sannsynligvis spiller sammen med Mooy om ikke han flyttes opp. Dette er ikke noe å ha på FPL, men fine skjold for Huddersfield å ha foran forsvaret sitt. Mooy derimot, med en pris på 5.5, er en liten diamant. Wagner kaller kjøpet fra Manchester City for hjertet i laget, og han er den som styrer spillet ute på banen. Ikke la deg lure av alle som snakker om at Mooy bare slår pasninger, han kan også takle. Faktisk hadde han mest vellykka taklinger på Huddersfield sist sesong, og slår man dette sammen med mest vellykka pasninger og en fin prosent kan det være mye bonus å hente her i kamper Huddersfield vinner. Fire mål og sju målgivende ble det på han i fjor, kan han få til dette og litt mer i Premier League. Skyter opp mot to ganger i snitt hver kamp og prøver svært ofte på gjennombruddspasninger. Ince og Kachunga har begge pris på 6.0 og begge to er svært offensive og ivrige på skudd. Førnevnte fyrte av minst tre ganger sist sesong og endte opp med 14 mål. Han er glad i å utfordre med farten sin, og kommer ofte forbi på kant. Dette gjorde han flere ganger i fjor, og endte opp på seks målgivende. Kachunga hadde lignende stats, men endte på 12 mål og to målgivende. I motsetning til Ince skyter han ikke like ofte, men prøver gjerne nøkkelpasninger. La Parra(5.0) er en habil spiller som fort kan få spilletid på en kant også. Han er en svært hurtig spiller som ofte kommer forbi på kanten før han bommer på innleggene sine. Kan han begynne å treffe i år? Siste mann på midten blir fort Chelsea produktet Kasey Palmer som er klar for sin andre sesong på utlån i Huddersfield. Han er en ung mann på 20 år som har variert litt i prestasjonene tidligere, men han har et høyt toppnivå. Skyter ofte og prøver seg ofte på nøkkelpasninger. Til 5.5 kan Palmer være en joker om han leverer stabilt.

Mange har pratet om Steve Mounie på topp for Huddersfield, og det med god grunn. Denne nyinnkjøpte spilleren knuste overgangsrekorden til Huddersfield og har fått prisen 6.0. Han vil nok være førstevalget på topp med den andre nye spissen Depoitre(5.5) og Wells(5.0) i bakhånd. Mounie fullførte sist sesong i Ligue 1 på 14 mål for Montpellier. En fysisk sterk og kjapp spiss som Wagner mener passer perfekt i Premier League. Vinner over 50 % av hodeduellene sine, og med de rette innleggene kan Mounie levere varene!

Kampprogram
crystal palace, NEWCASTLE, SOUTHAMPTON, west ham, LEICESTER, burnley, TOTTENHAM.

Gutta til Wagner har ikke fått den verste sesongstarten, men de møter lag som kan være litt vanskelige å plassere i starten. Det bør absolutt være mulig å putte noen mål i disse kampene og kanskje få en seier eller to, men det kan være litt skummelt å starte med forsvarspillere fra Huddersfield.

Viktige spillere
Aaron Mooy 5.5
Hjertet i laget. Kan fort få en enda mer offensiv rolle i laget om Wagner bestemmer seg å bruke to mer defensive anlagte midtbanespillere i laget sitt. Slår mange nøkkelpasninger, treffer på mange pasninger og har også en svært god fot. Mooy er mannen som er fus i alt på laget og det bor mye poeng i denne karen. Er kanskje for Huddersfield det Gylfi var for Swansea forrige sesong.

Tom Ince 6.0
Direkte spiller som ikke er redd for å gå på mål. Imponerte i Championship i fjor, og har så langt skåret 4 mål i sommerens treningskamper. Fortsetter han er han en spiller man bør vurdere å ha på laget sitt. Passer godt inn hos Wagner, og vil i tillegg til dette kanskje revansjere sitt forrige opphold i Premier League?

Steve Mounie 6.0
Dette kan være tredjespissen du leter etter ved siden av de store gutta. Har skåret jevnt over tid i Montpellier, og levert tre mål på tre kamper så langt i den hvite og blåstripa drakten. Skal avslutte angrepene til Huddersfield, og med sitt høye press og offensive tankegang blir det spennende å se om Huddersfield spillerne klarer å servere Mounie.

Se opp for
Scott Malone 4.5
Malone har ikke gått til Huddersfield for å sitte på benken. Har slitt litt med skader i sommer, så kan være usikker til sesongstart. Er han frisk vil han ta opp konkurransen med Löwe, og med spillestilen til Wagner kan han fort være spennende. Blir valgt her istedenfor Smith som er 0.5 dyrere, men står for mye av det samme.

Dødballtakere
Mooy er fus i alt. Löwe tar også dødballer til tider.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar