Kan Pulis og West Bromwich få på plass den kjente defensive strukturen? Og vil de greie å vinne kamper etter at plassen er sikret? Her ser vi på potensielle WBA-spillere for den kommende FPL-sesongen.

Husk å meld deg på i vår liga: http://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/ 

WBA er en solid middelhavsfarer, det skal noe til å få noe mer med Tony Pulis ved roret. Historisk sett har lagene til Pulis vært gode til å holde nullen. Men med kun seks clean sheets forrige sesong, så bør nok Pulis se tilbake på 15/16-sesongen da WBA leverte elleve clean sheets. Har troen på at WBA kan komme opp på det nivået igjen denne sesongen, selv om West Brom ikke akkurat har sett bra ut defensivt i pre-season. Mye rotasjon i forsvarsleddet kan være noe av grunnen. McAuley tilbake til seriestart, bør forsterke sjansene for defensiv trygghet. Hvis det ikke er sånn at McAuley med sine 37 år, begynner å merke alderen. Med usikkerheten rundt McAuley og nykommeren Hegazi vil nok Pulis igjen fokusere på det defensive. Potensialet for å holde nullen i noen av de første fem kampene ser jeg på som høyt. Man kan aldri forvente mye mål fra dette laget, men med Rondon, Rodriguez, Chadli og Phillips bør det være potensial for å putte mer enn i fjor. Rodriguez har potensialet til å komme opp på tosifret denne sesongen. WBA er et klassisk dødballag og puttet 20 mål på dødball forrige sesong, kun Chelsea leverte bedre. Pulis sine lag har en tendens til å slokne fullstendig etter at de når 40 poeng. Tapte ni av de siste tolv kampene forrige sesong.

SKADEPLAGET: Jay Rodriguez er den eneste offensive forsterkningen til nå. Kan han finne tilbake til formen fra 13/14-sesongen? (Foto: Nathan Stirk/Getty Images)

Pre-season

12. juli: Slavia Praha – WBA 2-1, McClean (Phillips)
19. juli: Leicester – WBA 1-1, Rodriguez (Livermore)
22. juli: Crystal Palace – WBA 2-0
26. juli: Walsall – WBA 1-2, Kanu (Leko), Donnellan
26. juli: Burton – WBA 0-1, Rodriguez (Phillips)
29. juli: Bristol Rovers – WBA 2-1, Dawson (Chadli)
01. august: Port Vale – WBA 1-1, Robson-Kanu
05. august: Deportivo – WBA x-x

 

Formasjon

4-2-3-1, alternativt: 4-5-1, 4-3-3

Pulis ser ut til å fortsette i samme spor som forrige sesong, fire bak med et skjold bestående av to defensive midtbanespillere foran. Midtbanekonstellasjonen har variert en del i pre-season. Men i hovedsak kommer WBA med en defensiv midtbaneduo og tre offensive bak spissen.

 

Sannsynlig lagoppstilling

Foster

Dawson, McAuley, Evans, Nyom

Yacob, Livermore

Phillips, Rodriguez, Chadli

Rondon

Det er noe usikkerhet rundt Brunt og McAuley. McAuley har ikke vært involvert i noen av treningskampene, men er blitt rapportert klar til første serierunde. Brunt hinket av rett før pause i treningskampen mot Bristol Rovers og er tvilsom. Hvis han blir klar kommer han mest sannsynlig inn for enten Nyom eller Chadli. Hegazi har spilt flere kamper i pre-season og ser bra ut, kan være et lite punt til de første kampene, hvis McAuley ikke blir klar.

GAMMEL MANN: WBAs store helt fra forrige sesong, Gareth McAuley, har slitt med skader siden mai. (Foto: Laurence Griffiths/Getty Images)

Kampprogram

12. august: Bournemouth (H)
19. august: Burnley (b)
27. august: Stoke (H)
09. september: Brighton (b)
25. september: West Ham (H)

Kunne ikke sett mye bedre ut enn dette, spesielt clean sheet-potensialet er stort her. I hvert fall en representant fra forsvaret til WBA bør være på plass den første måneden. Fra og med runde 6 blir det verre, med flere bortekamper og møte med de antatt sterkeste lagene på rekke og rad.

 

Viktige spillere

Ben Foster: Koster kun 4.5 og hvis WBA finner tilbake til den gode gamle formen, kan det fort bli flere clean sheets på han første måneden. Ser for meg at han kan være en keeper å beholde hele sesongen. Med elleve clean sheets i 14/15 og fire clean sheets på 15 kamper i 15/16-sesongen så er potensialet der.

Craig Dawson: Koster 5.0, men scoret fire mål forrige sesong og sesongen før. Forrige sesong ble McAuley scoringskonge, men med skadeproblemene han fikk på slutten av forrige sesong og en pre-season uten matchtrening, så frister det mer med Dawson. De fire målene han satte i fjor kom alle fra 25. februar og utover. Dette i en periode da West Brom slet veldig.

Matt Phillips: Koster 6.0 og kan være en fin billig midtbanespiller hvis han kan finne formen han viste i en periode forrige sesong. Fire mål og sju målgivende fra runde 11 til 20. Leverte altså i sju av ti, kampene han blanket var mot solid motstand (Chelsea, Arsenal og Manchester United).

Jay Rodriguez: Omklassifisert til spiss, noe som gjør han litt mindre attraktiv, men til usle 6.0 er dette en spiller som kan levere stort de første kampene.Har slitt mye med skader, men skal nå være tilbake for fullt. Sju målpoeng på knappe 800 minutter forrige sesong, det er ikke verst for en spiller som sjeldent fikk spille 90 minutter. Ser vi tilbake til 13/14-sesongen (18 målpoeng) så er det lett å se potensialet til denne spilleren. Men også viktig å ikke se seg blind på historiske data. Flere spillere har slitt med å komme opp på samme nivå etter lange skadeavbrekk (ref. Ramsey).  Vær klar over at han mest sannsynlig ikke spiller ren midtspiss, men enten ute til vestre eller som offensiv midtbane.

SPENNENDE NYSIGNERING: Ahmed Hegazi har spilt mye i pre-season, og har tidvis imponert. (Foto: Tullio M. Puglia/Getty Images)

En spiller å se opp for

Ahmed Hegazi: Etter å ha sett han i pre-season, kan dette være en mann som kan krige til seg en midtstopperplass. Og med sine 193 cm, kan han bli vond å møte på offensiv dødball, ikke kjent for mål, men så har vi ikke sett han på et Pulis-lag heller. En solid spiller som spilte en viktig rolle for Egypt under ACN17, der Egypt kom til finalen, men tapte. Han ble også tatt ut på turneringens lag. Og til en finfin pris på 4.5, så er dette en spiller å følge hvis McAuley ikke skulle bli kvitt skadene.

 

Dødballtakere

Straffer: Chadli, Morrison

Frispark: Brunt, Chadli, Morrison

Hjørnespark: Brunt, Phillips, Chadli, Morrison

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar