Fotballsonen ser nærmere på lagene foran den kommende fantasy-sesongen, og turen har nå kommet til Bournemouth.

Husk å meld deg på i vår liga: http://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/ 

Eddie Howe omtales som et av de fremste trenerprospektene i engelsk fotball, og forrige sesong ble en bekreftelse på fremgangen Bournemouth har hatt. De endte til slutt på øvre halvdel, med en niendeplass. Det var riktignok langt opp til Europa-plassene, men prestasjonen er likevel imponerende fra et lag med såpass begrensede ressurser som Bournemouth. Med en del forsterkninger inn i løpet av sommeren har vi tro på at det kan bli en ny forholdsvis god sesong for The Cherries.

Sørkyst-laget var det laget som var involvert i flest mål forrige sesong, med 55 mål scoret og 67 innslupne. Med 35 mål på hjemmebane var Bournemouth det beste offensive laget på hjemmebane utenfor topp 6, mens det ble hele 38 baklengs borte. Dette kommer til dels som et resultat av at de spiller en forholdsvis ambisiøs fotball og vi forventer en noenlunde lik statistikk også i år. De plukket dog med seg 10 clean sheets, og med Begovic og Aké på plass kan det muligens bli bedring defensivt denne sesongen.

Nathan Aké er tilbake i Bournemouth og skal hjelpe til med å ordne forsvarsproblemene (Foto: Dan Istitene, Digitalsport)

 

Pre-season:

Estoril – Bournemouth 1-2 – Ibe (Gradel), Gradel (Surridge)
Portsmouth – Bournemouth 1-2 – Mousset (Afobe), Afobe (Fraser)
QPR – Bournemotuh 0-1 – Ibe (Gradel)
Bournemouth – Valencia 0-1 –
Yeovil – Bournemouth – 1-3 – Mousset (Fraser), Afobe (Ake), Afobe (Pugh)
Bournemouth – Napoli – 06. aug

Bournemouth har ikke møtt all verdens motstand og har heller ikke stilt med sine beste spillere i alle kampene. Defoe og King har knapt vært i aksjon, og Mousset og Afobe har for så vidt levert i deres fravær. Ellers har Ibe og Gradel imponert på kantene når de har spilt.

Formasjon:

Det aller meste tyder på at Eddie Howe vil fortsette i 4-4-2, og i all hovedsak går for å ha en hengende spiss bak toppspissen. I sesongoppkjøringen har Bournemouth rullert mye på laget, men formasjonsvalget virker likevel å ha vært ganske klart og vi forventer å se King & co i en nokså klassisk 4-4-2 også denne sesongen.

 

Sannsynlig lagoppstilling:

Bournemouth har som nevnt rullert svært mye på mannskapet i sesongsoppkjøringen og det er derfor noe vanskelig å si hva som er førsteelleveren inn mot sesongstart. Vi går dog ut fra at det ikke blir de helt store forandringene fra fjoråret, sett bort fra de klare forsterkningene som har kommet inn. Med utgangspunkt i dette forventer vi følgende ellever ved sesongstart:

Begovic
A. Smith – Cook – Aké – Daniels
Fraser – Arter – Gosling – Ibe
King – Defoe

Vi antar at King vil innta den litt tilbaketrukne spissplassen, mens Stanislas og Gradel nok vil være nært elleveren og spille en hel del.

 

Kampprogram:

West Brom (B), Watford (H), Man City (H), Arsenal (B), Brighton (H)

Bournemouth åpner sesongen forholdsvis greit, med tre overkommelige oppgjør i løpet av de fem første. Hjemmekampene mot Watford og Brighton bør gi gode muligheter for poeng, mens starten borte mot West Brom er forholdsvis tøff. Det er også kampene mot City og Arsenal, hvor det ikke er veldig aktuelt å ha Bournemouth-spillere på laget. Ellers har de en god rekke i november og starten av desember, hvor Bournemouth møter antatt svakere motstand i samtlige kamper, mens man i

resten av desember bør styre unna Eddie Howes mannskap da topplagene kommer på rekke og rad.

Viktige spillere:

Asmir Begovic – 4,5 – Keeper
Den nesten to meter høye keeperen viste sin verdi i Stoke fra 2010-2015, før han de to siste årene har vært reserve hos Chelsea. Nå er han igjen et førstevalg, og med flere gode FPL-sesonger bak seg kan han bli en mann for laget ditt denne sesongen. Bournemouth holdt nullen ni ganger sist sesong, og bør være styrket defensivt med Begovic og Aké på plass.

Ryan Fraser – 5,5 – Midtbane
Ble hindret en del av skadeproblemer sist sesong, men er tilbake for fullt og vil være en viktig brikke denne sesongen. Leverte 12 målpoeng forrige sesong, og startet 16 av de 20 siste, samt at han kom inn i de resterende fire. Kom så vidt opp på 100 poeng forrige sesong, men denne sesongen bør han ha mer inne og er i så måte et fint budsjettalternativ.

Jermain Defoe – 8,0 – Angrep
34-åringen puttet hele 15 mål for bunnlaget Sunderland i fjor, og har de to siste sesongene bevist at han er kapabel til å score mye mål. Blir spydspissen i laget og gjør dermed King litt mindre attraktiv, men også nordmannen kan være et godt alternativ hos et lag som scorer bra med mål. Forrige sesong endte Defoe på 166 poeng, mens King tok 178(da som midtbanespiller).

Jermain Defoe vil bli en viktig mann for Bournemouth denne sesongen. (Foto: Dan Istitene, Digitalsport)

 

Se opp for:

Max Gradel – 5,0 – Slitt med skader de siste årene, men har nå fått en full sesongoppkjøring og virkelig levert varene for Bournemouth. Var stor i St. Etienne før overgangen, og startet også lovende i Bournemouth. Nå kan ha være tilbake, og får han spilletid kan Gradel bli en liten joker. Svært hurtig, strålende ferdigheter og en mann som er kapabel til å score mål. Det bør det være verdi i til 5,0. Mye av det samme gjelder også for Jordon Ibe, som i likhet med Gradel har strålt i pre-season.

 

Dødballtakere:

Straffer: Defoe, King, Stanislas, Wilson

Frispark: Arter, Fraser

Cornere og indirekte frispark: Stanislas, Daniels, Fraser, Arter

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar