Spurs vil nok være med å kjempe i toppen også i år etter to strake topp 3-plasseringer. Pochettinos mannskap har ennå ikke blitt styrket, men manageren holder likevel roen på overgangsmarkedet.

Husk å meld deg på i vår ligahttp://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/ 

Det viktigste for Tottenham er utvilsomt å beholde de viktigste spillerne sine, noe de så langt har greid (bortsett fra Walker). Tottenham er gjerrige bakover – og slapp faktisk inn færrest mål forrige sesong. I tillegg scoret de flest mål, med sine 86 nettkjenninger. Disse statistikkene er godt Fantasy-materiale, og det skal godt gjøres å unngå spillere fra Spurs denne sesongen.

MAURICIO POCHETTTINO: Forhåpentligvis blir det mye å juble for for denne mannen fremover. (Foto: Julian Finney/Getty Images)

Pre-season

Kitchee-Tottenham 1-4 (Son, Janssen, Kane, Sterling)
PSG-Tottenham 2-4 (Eriksen, Dier, Alderweireld, Kane)
Tottenham-Roma 2-3 (Winks, Janssen)
Man City-Tottenham 3-0
Tottenham-Juventus (5. august)
Spurs har ikke vært veldig overbevisende i pre-season. Nå skal det sies at de stort sett har møtt god motstand i PSG, Roma og Man City. Det ble riktig nok seier i de to første kampene, mot henholdsvis Kitchee og PSG, der PSGs Kvein Trapp hadde en grusom kamp og ble utvist. I tredje kamp mot Roma ble det et knepent 2-3 tap, før de ble smadret 0-3 av Manchester City. Det ser nokså tydelig ut at Pochettino vil fortsette med sin trebackslinje, men nivået må nok et hakk opp fra pre-season om de skal kjepe om ligagull i år. Generalprøven mot Juventus 5. August kan bli en nøkkelkamp for de hvite fra London.

Formasjon

Spurs går etter alle solemerker ut i en 3-4-2-1 / 5-2-2-1, slik som de avsluttet forrige sesong.

Sannsynlig lagoppstilling

3-4-2-1 / 5-2-2-1
Lloris
Alderweireld – Dier – Vertonghen
Trippier – Wanyama* – Dembélé – Rose*
Eriksen – Alli
Kane

*Både Rose og Wanyama er usikre til seriestarten på grunn av skader, men vil nok komme seg relativt kjapt inn på laget.

Kampprogram

5 første: Newcastle (b), Chelsea (h), Burnley (h), Everton (b), Swansea (h)
Tottenhams kampprogram ser noenlunde fint ut. Som et etablert topplag trenger man ikke ta like mye hensyn til kampprogrammet deres. Har en grei periode i starten av sesongen selv om Spurs møter Chelsea allerede i GW 2. Ellers er starten for Tottenham fin. De tøffeste periodene for Pochettinos menn er nok slutten av oktober da de møter Liverpool, Man Utd og Arsenal over fire gameweeks. Etter nyttår står de samme motstanderene på rekke og rad i tillegg til Everton og Southampton i det som kan bli en tøff start på 2018.

HARRY KANE: Fjorårets toppscorer blir utvilsomt viktig i den kommende sesongen. (FOTO: Michael Zemanek / BPI)

Viktige spillere

I et Tottenham-lag som tok flest Fantasy-poeng blant lagene forrige sesong er det mange viktige spillere å trekke fram. I bakre rekker er Trippier det heteste alternativet. Med en vennlig pris på 5.5 kan han være en god mann fra et lag som slipper inn lite mål. I tillegg bidrar han fremover og var et friskt pust de gangene han fikk sjansen forrige sesong.
Fremover på banen er det umulig å unngå midtbaneduoen Alli/Eriksen som samler Fantasy-poeng så det synger. Prisen på 9.5 er i premium-sjiktet for midtbanespillere, men det er vanskelig å unngå en av disse. Som prisen tilsier er det nesten det samme om du velger den ene eller den andre – det var også kun sju poeng som skilte de i fjor. Heung-Min Son var også en Fantasy-favoritt store deler av forrige sesong, og er hakket billigere (8.0). spørsmålet er om det er plass til ham i startelleveren.
Vi kan heller ikke komme utenom fjorårets toppscorer Harry Kane. Med en stiv pris på 12.5 er han litt som Aguero tidligere år, og det må tas stilling til om du skal ha Kane på laget eller ikke. En ting som er sikkert er at han kommer til å score mål, men spørsmålet er om det er bedre å investere millionene andre steder. Vår safe anbefaling er å gå for Kane, eller minimum én av de tre nevnte offensive spillerne med ”premium”-pris.

Se opp for

Erik Lamela – Tottenham har ennå ikke hentet noen dette overgangsvinduet, så de står med den samme troppen som fjoråret. Derfor har de fleste god kontroll over Spurs-laget. En mann som vi likevel velger å nevne her er Erik Lamela. Startet 6 av de 9 kampene han var involvert i på høsten i fjor, før en skade satte ham ut i lang tid. Er ikke tilbake før ut i oktober, men kan være spennende å følge med på når han kommer tilbake.

Dødballtakere

Straffer: Kane
Frispark: Eriksen, Kane, Lamela
Corner: Eriksen, Lamela

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar