Etter to ukers sommerpause er Eliteserien endelig tilbake med full runde når Kristiansund gjester Lerkendal lørdag, og her gir Fotballsonen deg sine tips før den 18.serierunden! 

Keeper:

André Hansen– 5,0 – Rosenborg (Kristiansund, H)
Rosenborg kommer rett fra Champions League-kvalifiserings-tapet mot Celtic i midtuken og det er muligens noen slitne ben. Uansett har André Hansen levert gode prestasjoner de siste kampene og stiller seg mest sannsynlig mellom stengene lørdag, og hjemme mot Kristiansund forventes det at trønderne holder nullen.

Forsvar:

Christoffer Remmer – 5,4 – Molde (Tromsø, B)

Midtbanespillere som står oppsatt som forsvarsspillere i spillet er alltid interessante, og i de siste kampene før sommerpausen spilte Remmer svært godt for Molde. På de tre siste Eliteserien-kampene har dansken scoret to mål og lagt opp til to.

Vegar Eggen Hedenstad – 6,7 – Rosenborg (Kristiansand, H)
Høyrebacken har tatt imponerende 26 poeng på de to siste rundene, og hjemme mot Kristiansund vil Rosenborg holde nullen 8 av 10 ganger. Har spilt samtlige Eliteserie-minutter denne sesongen grunnet lite konkurranse og starter derfor selv kun tre dager etter Celtic-nedturen. Tar både hjørnespark og frispark.

Jeppe Moe – 4,1 – Stabæk (Sandefjord, H)
Jeppe Moe og Stabæk tar i mot Sandefjord denne runden, og her bør det være muligheter for at hjemmelaget holder nullen. Bæringene har imidlertid to tap på de to siste kampene, men vi tror sommerpausen har gjort «de blaa» godt og at de snur trenden søndag.

Midtbane:

Fredrik Haugen – 10,0 – Brann (Aalesund, B)
De siste rundene har Haugen levert skuffende og har ikke scoret på syv serierunder, i tillegg til tre målgivende. Borte mot Aalesund tror vi Haugen finner tilbake til storformen, og som fast dødballtaker kan hans giftige høyrefot finne Acosta, Wormgoor eller Nilsen på hodet.

Samuel Adegbenro – 7,6 – Viking (Lillestrøm, H)
Adegbenro har tidvis slitt sammen med resten av Viking i løpet av vårsesongen, men forrige serierunde fant afrikanere tilbake til seg selv om scoret to mål. Lillestrøm som er ett av lagene som har flest baklengs står på motsatt banehalvdel denne runden, og det kan straffe seg om Adegbenro fortsetter scoringsformen.

Fredrik Midtsjø  – 8,6 – Rosenborg (Kristiansand, H)
Står foreløpig kun bokført med to mål og fire assists, men har kommet seg til mange muligheter. Hjemme mot Kristiansund vil RBK etter alle solemerker score, og da skal man ikke se bort i fra at Midtsjø tegner seg på scoringslisten.

Eirik Ulland Andersen  – 8,2 – Strømsgodset (Vålerenga, H)
Ulland Andersens har levert gjevt og trutt denne sesongen for et Godset-lag som har skuffet, og er kun eid av 5,9 %. Midtbanespilleren har kanskje ligaens beste frisparkfot, noe han har vist ved flere anledninger. Hvis Skullerud har fått orden i maskineriet i løpet av ferien vil nok Andersen være involvert i eventuelle mål.

Angrep:

Björn Bergmann Sigurdarson – 9,8 –Molde (Tromsø, B)
Moldes angriper scorer i over halvparten av kampene. Borte mot ustabile Tromsø som slipper inn flest mål av alle vil det ikke overraske noen om Islendingen banker inn sesongens ellevte scoring.

Ohi – 7,9 – Stabæk (Sandefjord, H)
Eliteserien-toppscorer troner alene på topp og har scoret i tre strake kamper. Scoret i motsatt oppgjør tidligere i år, i tillegg til at han ble tildelt tre bonuspoeng. Viste at goalgetter-instinktet ikke er endret i treningskampen mot Sogndal forrige uke da han scoret Stabæks første mål i 5-0 seieren.

Patrick Mortensen – 7,3 – Sarpsborg 08 (Haugesund, H) 

Ligger på delt tredjeplass i kampen om toppscorer-tittelen med åtte mål. Denne helgen kan han ta innpå og de rundt han svikter, men hjemme mot Haugesund blir ingen lett oppgave. Likevel tror vi at dansken vil levere da han i mange tilfeller er på rett plass til rett tid, noe som kan være avgjørende denne helgen.

Benk: Sean McDermott (Kristiansund), Moussa Njie (Stabæk), Abdoulaye Seck (Sandefjord), Robert Lundstöm (Vålerenga)

Rundens kaptein:
Björn Sigurdarson (10,2) – Borte mot Tromsø som har slitt defensivt denne sesongen kan det bli flere mål for Islendingen, og vi gir derfor Sigurdarson tillit og bindet rundt armen.

Rundens billigspiller:
Jeppe Moe (4,1) – Hjemme på Nadderud mot Sandefjord kan Jeppe Moe og resten av forsvaret holde nullen, og da er Moe et budsjettvennlig alternativ.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Christoffer Remmer (3,9%) – Med en eierandel på kun 3,9 % er Remmer et godt alternativ til rundens differensial. Denne runden møter Molde Tromsø borte, hvor det forhåpentligvis både blir muligheter for clean sheet og offensive bidrag fra 24-åringen.

Rundens donk (Valgt av minimum 15%):
Milan Jevtovic (24,4%) – Med Pål André Helland tilbake fra skade vil trener Kåre Ingebrigtsen nok foretrekke Yann Erik de Lanley sammen med Helland, eller at Matthias Vilhjalmsson får tillit på kant fra start. Det betyr i så fall at Jevtovic blir henvist til benken, og hvor 24,4% av spillerne har serberen kan det bli tungt.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar