I gjennomgangen av alle lagene i Premier League har fantasy-teamet nå kommet til Everton.

Husk å meld deg på i vår liga: http://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/ 

Everton har etablert seg som et av de større lagene i Premier League og havnet i fjor på syvendeplass, med hele 15 poengs luke ned til åttende. Ronald Koeman har i flere år bevist at han er en av de beste lagbyggerne i den engelske toppdivisjonen, og gjorde Everton til et attraktivt og underholdende lag forrige sesong. Med 62 scorede mål var det kun topp fem som scoret flere, og 44 baklengs er også akseptabelt. Everton holdt nullen hele 14 ganger og i så måte kan forsvarsspillere og keeper fra Everton være aktuelt.

Utfordringen for The Toffees ligger i at det igjen blir store utskiftninger foran en sesong. Romelu Lukaku er solgt til Manchester United, Ross Barkley blir ikke med videre. En rekke andre spillere er også solgt, men først og fremst er det mange som er kjøpt til Goodison foran denne sesongen. Det blir spennende å se hvilke kjøp som slår til, og hvorvidt Everton klarer å fylle tomrommet etter sin største stjerne.

 

Pre-season:

Gor Mathia – Everton – 1-2 – Rooney, Dowell (Rooney)
Twente – Everton – 0-3 – Mirallas, Lennon (Gueye), Dowell (Gueye)
Genk – Everton – 1-1 – Rooney (Sandro)

Everton – Ruzemberok – 1-0 – Baines
Ruzemberok – Everton – 0-1 – Calvert Lewin

Everton – Sevilla – 6. aug

Everton har møtt varierende motstand i pre-season, men 3-0-seieren mot Twente var solid. Ellers har Europa League-kvalikken mot Ruzemberok tatt mye av fokuset i pre-season, før Everton skal opp mot Sevilla i den siste treningskampen før sesongstart.

 

Formasjon:

Everton er blant de lagene vi forventer at kommer til å bytte en del på hvilken formasjon de spiller, hvilket de også gjorde forrige sesong. Gjennom pre-season har de spilt i både 3-5-2 og 4-2-3-1/4-3-3, og det virker foreløpig som om man velger formasjon ut fra hvem som er tilgjengelig og hvilken motstander man møter.

 

Sannsynlig lagoppstilling:

Som nevnt er det noe usikkert hvilken formasjon Everton kommer til å gå for i det sesongen begynner. Formasjonsvalget vil avgjøre om de spiller med tre bak eller ikke, og vil derfor ha en del å si for hvem som spiller ellers på banen. Man kan likevel ta utganspunkt i offensive vingbacker, og midtbanen vil sannsynligvis være noenlunde lik uansett.

Pickford
Coleman-Keane-Williams-Baines
Gueye-Schneiderlin
Sandro-Klaasen-Bolasie*
Rooney

*Langtidsskadet

Her er det verdt å merke seg at to av de som antas å være i en førsteellever er ute med skader, og spesielt Coleman er det en stund til vi får se i aksjon igjen. Det åpner muligens for noen litt mer budsjettvennlige alternativer på høyrebacken. Ellers er Bolasie fortsatt et stykke unna spill. Når det gjelder Everton må man også følge litt ekstra med på overgangsmarkedet, hvor blant annet Gylfi Sigurdsson skal være aktuell for en overgang.

(Foto: Clive Brunskill)

 

Kampprogram:

Stoke (H), Man City (B), Chelsea (B), Tottenham (H), Man Utd(B)

Alarmklokkene bør ringe når man ser de første 5 serierundene for Everton! Fire lag som ventes å havne over dem på tabellen står på terminlista i løpet av de første 5 kampene, og tre av disse kampene går også på bortebane. Serieåpningen mot Stoke hjemme er fin, men med det grusomme programmet som følger etter det er det ingen grunn til å ha Everton-spillere på laget fra start. Den tøffe starten gjør dog at resten av sesongen ser nokså overkommelig ut, og utover sesongen kan mørkeblå spillere bli høyaktuelle.

 

Viktige spillere:

Jordan Pickford – 5,0 – Keeper
Legger man sammen keeperpoengene hos Everton i fjor ville de vært øverst på listen over poengplukkere blant keeperne i PL. Med Pickford på plass bør keeperplassen være styrket, selv om det er stor forskjell på å stå i Everton og i et bunnlag. Everton holdt nullen hele 14 ganger forrige sesong, og defensiven ser styrket ut med Keane og Pickford på plass.

Leighton Baines – 6,0 – Forsvar
Den tidligere fantasy-guden har ikke vært like bra de siste årene, men venstrefoten er fortsatt dødelig og det ble bra med poeng forrige sesong. Man kan forvente at det kommer noen assist, og med dødballansvar er Baines sannsynligvis et godt valg også denne sesongen.

Davy Klaasen – 7,5 – Midtbane
Nyankommet fra Ajax, hvor han leverte voldsomt med målpoeng fra sin midtbanerolle. Totalt ble det 22 mål og 10 assist forrige sesong i alle turneringer, og kommer han opp på i nærheten av de samme tallene denne sesongen blir han en het mann på fantasy. Det er dog stor forskjell på Eredivise og Premier League, men Klaasen kan bli en god poengplukker.

Wayne Rooney – 7,5 – Angrep
Det er lenge siden Rooney var et hett tips på fantasy, men når han nå har returnert til Everton er han mannen alt vil handle om. Vil sannsynligvis ta straffer, få muligheten på en del dødballer og spille så fremt han er skadefri. Da er han fort fristende til 7,5 millioner, selv om vi er noe usikre på om Rooney holder mål.

 

Se opp for:

Sandro – 7,5 – Dette kan fort være sesongens røverkjøp for Everton! Sandro kostet bare 6 millioner euro takket være en klausul i kontrakten hos Barcelona. 22-åringen har vært fast inventar på U-landslag for Spania og leverte 14 seriemål på utlån hos Malaga forrige sesong. Kraftpakken fikk med seg en scoring i U21-EM i sommer og har fått forlenget ferie grunnet mesterskapet, men når sesongen er i gang bør man holde et ekstra øye med spanjolen.

 

Dødballtakere:

Straffer: Rooney, Baines

Frispark: Rooney, Baines, Mirallas

Cornere og indirekte frispark: Mirallas, Rooney, Baines

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar