Gjennomgangen av Premier League-lagene fortsetter. Denne gangen skal vi ta en titt på Watford.

Husk å meld deg på i vår ligahttp://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/ 

Etter en lovende start på sesongen for Walter Mazzaris mannskap gikk lufta skikkelig ut av ballongen rundt midtveis i sesongen, og det ble med tre fattige seire på de siste 15 kampene for Watford. Lagets italienske manager fikk følgelig sparken, og ble erstattet av Marco Silva som samme sesong ikke klarte å redde Hull fra nedrykk. Hva kan portugiseren få til når han tar over spakene hos gultrøyene?

Pre-season

AFC Wimbledon  – Watford       3-2        Watson (Holebas), Berghuis (Djedje)

Viktoria Plzen – Watford             0-1        Okaka (Hughes)

SD Eibar – Watford                       0-1        Capoue (Success)

Aston Villa – Watford                   0-0

Prøvd litt forskjellige lagoppstillinger, Silva, med varierende hell. Startet svakt med et 2-3-tap for lille AFC Wimbledon, før det ble fulgt opp med knepne 1-0-seire mot henholdsvis Viktoria Plzen og Eibar. Deretter ble det 0-0 mot Aston Villa fra divisjonen under. Skal også møte Real Sociedad til generalprøve foran den kommende sesongen 5. august.

Formasjon

Vil trolig fortsette i 4-2-3-1. Dette er en formasjon de brukte forrige sesong, og som også har blitt foretrukket i de fleste treningskampene til nå.

Sannsynlig lagoppstilling

Litt usikkert hva den endelige lagoppstillingen kommer til å bli, og hvor mange endringer Silva kan ende opp med å gjøre i åpningskampene dersom det ikke går helt veien for laget hans. Keeper og forsvarsfirer er trolig ganske sikker, med til tider spektakulært gode Heurelho Gomes mellom stengene, men det er også verdt å nevne at brasilianeren har et ganske lavt bunnivå også. Janmaat og Holebas er nok soleklare førstevalg på backene, mens Kabasele og Prödl trolig får tillit på stopperplassene.

Det er dog mer usikkerhet rundt midtbanen til Watford. Her har Silva en del å velge mellom, og det er langt fra sikkert at portugiseren er sikker selv på hvilke han skal velge til hvilke roller når laget hans tar imot Liverpool i serieåpningen. Capoue gjorde sakene sine bra i rollen bak spissen forrige sesong, men har også blitt brukt lenger bak i treningskampene. Grunnen til dette er kjøpet av Will Hughes, som gjør seg klar for sin første sesong i Englands øverste divisjon etter flere år som en av Derbys viktigste spillere. Sentralt kan også Ben Watson, samt nyinnkjøpte Nathaniel Chalobah og Tom Cleverley brukes.

Gomes

Janmaat-Kabasele-Prödl-Holebas

Capoue-Cleverley

Berhuis-Hughes-Amrabat

Deeney

Også verdt å nevne seg at selv om Deeney er valgt ut her har spissen slitt med skadeproblemer de siste sesongene, og har vært ute også denne sommeren. Vil trolig være et soleklart førstevalg om han er skadefri. I et eventuelt tilfelle hvor Deeney er ute vil Stefano Okaka steppe inn. Italieneren scoret fire mål på 18 kamper forrige sesong.

 

Kampprogram

Watford har en relativt tøff åpning på sesongen. Tar imot Liverpool hjemme allerede i første runde, før det blir noe greiere med oppgjør mot Bournemouth (b) og nyopprykkede Brighton (h). Deretter kommer det to vanskelige kamper. I fjerde runde reiser de til St Marys Stadium for å gjeste Southampton, før de uken etter er verter når Manchester City kommer på besøk.

Viktige spillere

Troy Deeney – 6.5 – Angrep
Watford-kapteinen måtte i midten av juli stå over klubbens treningsleir i Østerrike på grunn av et mindre inngrep på lysken, men vil være et klart førstevalg på topp når han er skadefri. Scoret ti ganger i fjor, og noterte seg også for fire målgivende.

Etienne Capoe – 5.5 – Midtbane
Noterte seg for hele syv scoringer i fjor fra sin midtbaneposisjon, samt to målgivende. Vil trolig fortsette å være en viktig bidragsyter offensivt om han får spille i 10’er-rollen bak spissen, men har i treningskampene også blitt plassert i en mer defensiv rolle. Må nok spille høyere i banen om han skal sanke nok poeng.

José Holebas – 5.0 – Forsvar
Watford har to offensive backer som potensielt kan sanke poeng i både Holebas og Janmaat. Førstnevnte hadde 87 poeng i fjorårets Fantasy, og har til nå i sommer stått for én målgivende i løpet av treningskampene.

Se opp for

Will Hughes – 5.0 – Midtbane
Har flere gode sesonger i Championship bak seg for Derby, og skal nå ta steget opp til Premier League for første gang. Har hatt én målgivende i løpet av sommerens treningskamper, og det blir spennende å se hva unggutten kan få til om han blir førstevalget til 10’er-rollen bak spissen.

Dødballtakere

Straffer: Deeney
Frispark: Holebas
Cornere: Watson, Capoue, Holebas

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Daniel Granberg

Det startet med et fotballkort av Fredrik Ljungberg i 2001. Over et tiår har passert siden, og det har blitt mye fotball på denne karen.

Legg igjen en kommentar