Crystal Palace har vært et hett diskusjonstema på Twitter under pre-season. Frank de Boer har kommet inn som manager, og det er et snev av usikkerhet på hvilke spillere som vil få tillit og i hvilke posisjoner visse spillere blir plassert. ”The Eagles” havnet i fjor på en fjortende plass. 50 baller i riktig nett og hele 63 havnet bak egen keeper. Flere spillere er pent priset, men er de verdt å satse på?

Husk å meld deg på i vår liga: http://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/ 

Pre-season

  • Maidstone – 3-1 – Mutch (2), Berkeley
  • Liverpool – 0-2
  • West Bromwich – 2-0 – Milivojevic (Zaha assist), Sako (Milivojevic assist)
  • Metz – 1-1 – Zaha (Townsend assist)

Formasjon

3-4-3

Med ny manager virker det også å ha kommet en ny formasjon. Frank de Boer har i alle fall eksperimentert med 3-4-3 under pre-season. Tre bak med vingbacker som flyr opp og ned på sidene, samt to offensive spillere som opererer bak Benteke.

Lagoppstilling

Vanskelig å spå en lagoppstilling, da det er flere om beinet på noen av plassene.

Hennessey

3 – Dann, Riedewald/Delaney/Ward/Milivojevic/Tomkins

4 – van Aanholt, Loftus Cheek/Cabaye/Milivojevic/Puncheon, Townsend/Ward

3 – Puncheon/Sako/Townsend, Zaha

Benteke

Keeper: Hennessey virker å ha spikret plassen helt bakerst.

Forsvar: Dann virker som å ha fast plass. Riedewald muligens en god nummer to, mens både Milivojevic, Ward, Delaney og Tomkins kan steppe inn som den tredje midtstopperen.

Vingbacker: Førstevalgene er trolig van Aanholt og Townsend på hver sin side. De kan dog bli utfordret av både Schlupp og Ward. Townsend kan også ta plass lengre frem i banen.

Midtbane: Milivojevic har blitt brukt bak i forsvarstreeren under pre-season. Om det er en varig løsning er vanskelig å si. Loftus Cheek er en talentfull spiller som trolig har blitt hentet for å spille en del, og det er vanskelig å komme utenom Cabaye. Puncheon kan muligens også blande seg inn i miksen her.

BILLIG: Kan Milivojevic vise seg å bli et røverkjøp? (Foto: Victor Fraile/Getty Images)

Angrep: Benteke er helt bankers øverst på dette laget – det samme er Zaha. Puncheon har fått kapteinsansvaret, noe som tyder på at han også ser ut til å få en fast rolle. Ut ifra pre-season virker det som Zaha + en av de andre offensive spillerne (Puncheon, Loftus-Cheek, Towsend, kanskje til og med Sako) kan ta den andre plassen.

Med andre ord er det hard kamp om mange av plassene, så her gjelder det å finne de som er sikret en startplass.

Kampprogram

GW 1 – Huddersfield (H)

GW 2 – Liverpool (B)

GW 3 – Swansea (H)

GW 4 – Burnley (B)

GW 5 – Southampton (H)

Viktige spillere

Forsvar

Scott Dann (5.0m) – Det tryggeste valget av de tre bak. Kan fort være på rett sted på offensive cornere. Crystal Palace må dog vise mer stabilitet bakover i banen om engelskmannen skal være interessant.

Patrick van Aanholt (5.5m) – Spiller i en drømmerolle for oss FPL-managere som vingback. Offensiv back som har vist at han kan levere fremover i banen. Fem mål og en assist stoppet det opp på i forrige sesong. Men her gjelder det samme som med Dann. Palace må snøre igjen mer bak for å bli interessante valg på Fantasy i forhold til andre alternativer til samme pris.

Midtbane

Ruben Loftus-Cheek (4.5m) – En mann som er interessant på grunn av prisen. For øyeblikket er det hele 15 % som innehar leiespilleren fra Chelsea på sitt lag. Det gjenstår dog om han vil få en fast plass. Hvis Milivojevic blir flyttet frem, blir det fort trangt om plassen. RLC kan være en fin femtemann på midtbanen til å frigjøre midler, men man bør aller helst unngå å måtte ha ham som en fast spiller i startelleveren.

Wilfried Zaha (7.0m) – En av de to mest attraktive spillerne hos Crystal Palace. Var meget frisk under fjorårets sesong, og kan han følge opp med noe lignende, kan det bli interessant. Prisen har dog steget noe, som gjør at valget ikke blir rett frem. Syv mål og elleve målgivende under forrige sesong er sterkt. Absolutt en mann å se til i et forholdsvis greit åpningsprogram.

GOD SESONG: Kan Wilfried Zaha følge opp formen fra forrige sesong? (Foto: Victor Fraile/Getty Images)

Luka Milivojevic (5.0m) – Det er to ting som gjør mannen med det vriene navnet interessant. Prisen og straffer. Milivojevic er først i køen så fort en Palace-spiller blir tatt innenfor straffefeltet. Kan være fin som en femte midtbanespiller, men blir litt for defensivt orientert til noe annet.

Angrep

Christian Benteke (8.0m) – Belgieren har til de grader blitt varm i Palace-trøya nå. Femten mål og to målgivende ble fasit i fjor. I en miks med mange dyre FPL-valg på topp, kan Benteke bli mannen å se til for å kunne få et godt fordelt lag.

Differensial

Andros Townsend (6.0m) – En spiller som går under radaren til de fleste. Tre mål og syv målgivende ga 116 poeng på Fantasy. Spilte ikke alt, men ved en fast plass i år kan det være en spiller å ha på blokka.

Dødballtakere

Straffespark: Milivojevic, Benteke, Cabaye

Frispark: Milivojevic, Puncheon, Cabaye

Cornere: Puncheon, Cabaye, van Aanholt

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Kenneth Baraas

Erfaren Fantasy Premier League-manager som kan skilte med tittelen Norges beste FPL-manager samt plass nummer 40 i verden. Topp 0,2% fire av seks siste sesonger. Twitter: @FantasyPLNorge

Legg igjen en kommentar