Premier League-vinneren fra 15/16-sesongen fikk som ventet problemer med å forsvare en av de største prestasjonene vi har sett i moderne fotball. Ranieri måtte gå når laget begynte å lukte på nedrykk. Shakespeare tok over og snudde den vonde trenden, de endte til slutt på 12. plass. Mye tyder på at Leicester går mot en ny tøff sesong, der de etter alle solemerker må klare seg uten Mahrez som nærmer seg en overgang til Roma.

Husk å meld deg på i vår ligahttp://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/ 

Etter sjokksesongen der Leicester slapp inn tredje minst og scorte tredje flest, så var de tilbake til det vi forventer av et lag som Leicester i 16/17-sesongen. De mistet også sin beste spiller, Kanté, før forrige sesong og fikk ikke inn en fullverdig erstatter. I tillegg hadde de Champions League-spill å tenke på. Da ble det som ventet tøffere. De slapp inn hele 27 mål mer og scorte 20 færre. Leicester er et lag det er vanskelig å vurdere, vil nok ikke ligge mellom mellom 10. og 15. plass. De har vist tidligere at de kan slippe inn lite mål, og vil nok være kjøre mye kontringer i sesongen som kommer. Vardy er en knallsterk kontringsspiller som nyter lang baller i bakrom. Hvor gode Leicester blir framover avhenger mye av om Mahrez blir eller ikke. Mahrez har sett veldig bra ut i pre-season, det er stort sett han som får til noe mot etablert forsvar.

LINKES BORT: Riyad Mahrez på vei til Roma? (Foto: Tony Marshall/Getty Images)

Pre-season

19. juli: Leicester – WBA 1-1, Mahrez

22. juli: Liverpool – Leicester 2-1, Slimani (Fuchs)

26. juli: Luton – Leicester 0-1, Mahrez (Musa)

28. juli: MK Dons – Leicester 0-0

29. juli: Wolves – Leicester 1-0

01. aug: Burton – Leicester 2-1, Maguire

04. august: Leicester – Borussia M’gladbach 2-1, Vardy 2 (James, Iheanacho)

 

Formasjon

4-4-2

Shakespeare er nok tro mot sin formasjon som fungerte så bra etter at han tok over hovedansvaret forrige sesong.

 

Sannsynlig lagoppstilling

Schmeichel

Simpson, Morgan, Maguire, Fuchs

Mahrez, Drinkwater, Ndidi, Albrighton

Vardy, Slimani

Her er det flere usikkerhetsmomenter. På høyreback har Amartey rotert med Simpson. På sentral midtbane har Iborra kommet inn, så det gjør nok at Ndidi kan frykte for plassen sin i elleveren. Ihenacho er nettopp signert, og er en som kan ta plassen til Slimani. Huth er skadet til midten av september, men Maguire har levert solid i pre-season, så det er ikke gitt at han kommer rett inn på laget. Mahrez er inne her, men mye tyder på at han forsvinner, så da er det nok Gray som kommer inn på høyrekant. Iheanacho er på vei inn og vil være en konkurrent til Slimani.

 

Kampprogram

11. august: Arsenal (b)

19. august: Brighton (H)

26. august: Man Utd (b)

09. september: Chelsea (H)

23. september: Huddersfield (b)

Ikke akkurat en lett åpning på sesongen for Leicester. Skal møte to av de nyopprykkede, men også tre av de sterkeste. I runde 6 møter de Liverpool, men etter det ser det bedre ut. Skal sies at Leicester hadde fine resultater mot Arsenal, Chelsea og Liverpool forrige sesong.

 

Viktige spillere

Riyad Mahrez: Lagets viktigste spiller, kjempegod en mot en, god pasningsfot, rask og fotballklok. Kan være aktuell som en differensial, men til 8.5 er han helt uaktuell foreløpig. Kan ikke hentes før etter at overgangsvinduet er stengt, det er i hvert fall sikkert. Som nevnt så tror jeg Mahrez går til Roma.

Wes Morgan: Billig, koster kun 4.5 og har vist før at han kan trylle med en begrenset forsvarsfirer. Hvordan Leicester greide å slippe inn under ett mål i snitt med Danny Simpson på høyreback, det er rett og slett imponerende. Captain Morgan kan være en fin billigspiller etter hvert, hvis det defensive sitter.

Harry Maguire: Viste for Hull i forrige sesong at han er spiller som kan levere i motstanderens boks. To mål og tre målgivende for et nedrykkslag er bra. Koster 5.0, så han er nok 0.5 for dyr til å kaste han i fra start.

Jamie Vardy: Han må nevnes, 13 mål og åtte målgivende forrige sesong. Det må sies å være godkjent, i en ellers tøff sesong for Vardy. Åtte av målene kom siste tolv kampene. Alle vet hva han er kapabel til, men spørs om han er verdt prislappen på 8.5.

SPENNENDE NYSIGNERING: Vicente Iborra har vist seg å være en målfarlig defensiv midtbanespiller. (Foto: Laurence Griffiths/Getty Images)

En spiller å se opp for

Vicente Iborra: Nysigneringen har levert 21 mål for Sevilla de siste tre sesongene, det er intet mindre enn imponerende av den defensive midtbanespilleren. Hvis han får karret til seg en plass på laget, er dette en mann å vurdere.

Demarai Gray: Hvis Mahrez selges, kan dette gi Gray muligheten han har ventet på. Koster kun 5.5 og kan være en mann å vurdere etter runde 6 når kampprogrammet ser bedre. På det tidspunktet vil nok elleveren ha satt seg også.

Kelechi Ihenacho: Nysigneringen koster 7.0 og kan være en mann å følge hvis han skulle komme seg inn på laget. Kjent for å være en fox in the box, og kan være en fin type for Leicester både på kontringer og mot etablert forsvar.

 

Dødballtakere

Straffer: Vardy, Slimani, Mahrez

Frispark: Fuchs, Drinkwater, Mahrez

Hjørnespark: Fuchs, Drinkwater, Albrighton, Mahrez, Gray

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar