Premier League-gjennomgangen har funnet veien til Wales. Her skal vi ta en titt på Swansea.

Swansea slet lenge i forrige Premier League-sesong. Hverken Francesco Guidolin eller Bob Bradley fikk ting til å stemme i den walisiske byen, og det var ikke før tidligere assistenttrener i Bayern München, Paul Clement tok over sjefsrollen i klubben at pilen begynte å peke riktig vei for Swansea. Nå er det store spørsmålet hva briten kan få til når han har hatt lengre tid til å forberede seg på det som bør utvikle seg til noe mer enn en ny redningsaksjon.

Pre-season

Barnet – Swansea                         1-0

Philadelphia Union – Swansea  2-2       Bartley (Fer), Ayew (Bartley)

Richmond Kickers – Swansea    1-2       McBurnie str. (Bartley), Abraham (Olsson)

North Carolina – Swansea          0-0

Birmingham – Swansea               0-2     Abraham (Fer), Fer (Routledge)

Swansea – Sampdoria                  4-0     Fer (Carroll), Alvarez o.g., Abraham, Fernandez (Carroll)

Formasjon

Swansea spiller trolig en variasjon av 4-3-3. Men dette avhenger veldig av om Clement ønsker å bruke kantspillere eller ikke, og om han kommer til å ha Gylfi Sigurdsson til disposisjon.

Sannsynlig lagoppstilling

Keeperplassen er rimelig trygg. Her har Lukasz Fabianski stort sett vært det soleklare førstevalget siden polakken ankom Wales fra Arsenal i 2014. 32-åringen har opp gjennom årene vist seg å være en stabil sisteskanse. Har sanket henholdsvis 151, 123 og 116 poeng i Fantasy siden overgangen til Swansea, hvor han også kan skilte med over 100 redninger i samtlige av disse sesongene.

Den bakre fireren er dog litt vanskeligere å tippe. Naughton og Olsson får trolig sjansen på backene, men Angel Rangel er en av spillerne som er oppe og utfordrer. På stopperplassene står det mellom Mawson, Fernandez og Bartley.

Det er allikevel knyttet enda større usikkerhet rundt midtbanen, og da spesielt Gylfi Sigurdsson som etter alle solemerker er på vei til pengesterke Everton. Om islendingen forsvinner er dette et stort tap for Swansea. Hvem som går inn i rollen til Sigurdsson blir i så fall usikkert, men Leroy Fer er en kandidat, med mindre Clement velger å legge om taktikken.

Fabianski

Naughton-Mawson-Bartley-Olsson

Fer-Britton-Carroll

Routledge-Abraham/Llorente-Ayew

Kampprogram

Swansea får en tøff åpning på sesongen med bortekamp mot Southampton, fulgt opp av hjemmeoppgjør mot Manchester United. Deretter blir det en tur til Selhurst Park, for å møte et Crystal Palace-lag som kan ha en ny giv med Frank de Boer på plass som manager. Etter dette kommer nyopprykkede Newcastle på besøk, før det blir nok et tøft borteoppgjør mot Tottenham.

Viktige spillere

Lukasz Fabianski – 4.5 – Keeper

Spilte samtlige minutter for Swansea forrige sesong. Noterte seg for 116 redninger, og holdt nullen i åtte kamper. Veldig viktig brikke i klubbens forsvar om han fortsetter på samme nivå han har hatt siden han ankom klubben. Polakkens beste sesong i klubben var hans første. Den gang hadde han 137 redninger, og holdt nullen i 13 kamper.

Fernando Llorente – 7.5 – Angrep

Hvis Swansea klarer å holde på sin spanske spydspiss vil han trolig spille en særdeles viktig rolle for waliserne også denne sesongen. Scoret 15 ganger i fjor og hadde tre målgivende pasninger. Vil være uaktuell til første serierunde på grunn av en skade.

Leroy Fer – 5.5 – Midtbane

Kan få en viktigere offensiv rolle dersom Gylfi Sigurdsson blir solgt. Bidro med seks scoringer og to målgivende forrige sesong, noe som resulterte i 95 poeng for nederlenderen.

Se opp for

Tom Carroll – 4.5 – Midtbane

Vil trolig være fast til å ta seg av både frispark og cornere denne sesongen, noe som kan resultere i mange målgivende pasninger for den unge midtbanespilleren. Vil trolig kunne sanke langt flere poeng enn de 52 han kunne skilte med sist sesong.

Dødballtakere

Straffer: Fer
Frispark: Carroll
Cornere: Carroll, Routledge

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Daniel Granberg

Det startet med et fotballkort av Fredrik Ljungberg i 2001. Over et tiår har passert siden, og det har blitt mye fotball på denne karen.

Legg igjen en kommentar