Fotballsonen tar en titt på alle lagene i Premier League i et fantasy-perspektiv og har nå kommet til Southampton.

Husk å meld deg på i vår liga: http://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/ 

Southampton har etablert seg på øvre halvdel i Premier League, og endte fjoråret på åttendeplass. Det var dog svært stor avstand opp til Everton på syvendeplass og Claude Puel fikk sparken etter sesongen, til tross for at de leverte en høyst akseptabel sesong etter nok en gang å ha hatt store utskiftninger forrige sommervindu. Denne gang er det Mauricio Pellegrino som har fått jobben med å rettestyrke Soton ytterligere.

Pellegrino må ikke forveksles med tidligere City-manager Manuel Pellegrini, og er en 45 år gammel argentiner som tidligere har spilt i Valencia og Liverpool. Det virkelige gjennombruddet som trener kom i Alaves forrige sesong, hvor den nyopprykkede klubben endte på en svært imponerende fjerdeplass. Det var mye fundert på et solid forsvarsspill og det er sannsynlig at samme tilnærming vil gjelde for Southampton, selv om det er et bedre lag han nå overtar.

 

Pre-season:

St. Gallen – Southampton – 0-0
Brentford – Southampton – 2-2 – Austin(McQueen), Austin
St. Etienne – Southampton – 3-0 – Gabbiadini(Targett), Ward-Prowse(Targett), Yoshida(Ward-Prowse)
Southampton – Augsburg – 0-4
Southampton – Sevilla – 2-0 – Stephens(Gabbiadini), Gabbiadini(Davis)

Resultatene har variert veldig i Southamptons pre-season, med svake resultater i de to første kampene før St. Etienne ble slått på imponerende vis. Seieren mot Sevilla var også svært solid og Soton har holdt nullen i tre av fem kamper i oppkjøringen, men gikk også på en noe urovekkende 0-4-smell mot Augsburg.

 

Formasjon:

Med ny trener inn er det ikke alltid like lett å vite hvordan et lag kommer til å spille, men Pellegrino benytter fire bak og har i all hovedsak benyttet 4-2-3-1 i Alaves og i oppkjøringen. I enkelte kamper har Gabbiadini og Austin spilt sammen på topp, og det er noe vanskelig å fastslå hvordan Southampton vil se ut helt fremst før sesongen er i gang.

Charlie Austin har levert godt i pre-season (Foto: Alex Livesey).

 

Sannsynlig lagoppstilling:

Utfordringen med å ta ut et lag i Southampton ligger offensivt, og det vil nok gi Pellegrino en del hodebry frem mot første seriekamp.

Forster
Cedric-Van Dijk(Stephens)-Yoshida-Bertrand
Romeu-Davis
Redmond-Tadic-WardProwse
Gabbiadini/Austin

Det er ikke bare på topp det er noe usikkerhet inn mot første seriekamp. Det er mulig både Gabbiadini og Austin vil starte, og Boufal vil være med i kampen om en plass på kant. Videre er Clasie og Højbjerg alternativer på midten, mens Targett har imponert på venstrebacken i pre-season. Ellers vil van Dijk antagelig selges og da vil Stephens ta plassen i midtforsvaret.

 

Kampprogram:

Swansea (H), West Ham (H), Huddersfield (B), Watford (H), Crystal Palace (B)

Man får rett og slett ikke en bedre sesongstart enn del Southampton har. Tre av de første fire er hjemmekamper mot lag de skal være bedre enn, og bortekampen mot Huddersfield bør også være overkommelig. Borte mot Crystal Palace er dog ikke noen enkel kamp, og deretter venter Machester United før det kommer enda en nydelig periode med kamper for Soton. Den lange perioden med fint kampprogram betyr naturlig nok at juleprogrammet blir beintøft, men før den tid kan Pellegrinos menn muligens skaffe deg bra med poeng.

 

Viktige spillere:

Fraser Forster – 5,0 – Keeper
Southampton var forholdsvis solide defensivt forrige sesong, med 14 clean sheets og 48 baklengsmål på 38 kamper. Med en ny trener på plass, hvor det defensive virker å prioriteres kan Forster være et spennende valg.

Ryan Bertrand – 5,5 – Forsvar
I likhet med hva tilfellet er for Forster har vi tro på at det kan bli bra med defensive poeng for Southampton, og Bertrand bidrar også godt offensivt. To mål og fem assist forrige sesong, og flere sesonger hvor han har vist at han har potensial offensivt. Cedric på motsatt back er også et godt alternativ, men mye skadeplaget.

Dusan Tadic – 6,5 – Midtbane
Det ble ingen kanonsesong i fjor, med bare tre mål på Tadic. Syv assist er dog forholdsvis bra, og ser man på året før det ble det hele 21 målpoeng. Skulle det løsne igjen denne sesongen blir Tadic et must til bare 6,5. Til samme pris finner man også Redmond, som kommer til voldsomt med sjanser og kan bli et godt valg om uttellingen bedrer seg.

 

Se opp for:

James Ward-Prowse – 5,5 – Dette kan bli sesongen hvor JWP får sitt virkelige gjennombrudd. Den offensive midtbanespilleren har fått stadig mer spilletid og tillit i Southampton, og i pre-season har han vært en nøkkelspiller. Forrige sesong endte med fire mål og fire assist, og med mer spilletid og dødballansvar kan Ward-Prowse fort være et veldig spennende alternativ!

 

Dødballtakere:

Straffer: Austin, Gabbiadini

Frispark: Ward-Prowse, Tadic

Cornere og indirekte frispark: Ward-Prowse, Tadic

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar