Newcastle vant Championship i fjor, og er det laget som har høyest forventning til å gjøre det bra av de nyopprykkede lagene i den kommende sesongen.

Husk å meld deg på i vår liga: http://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718

The Magpies scoret mest (sammen med Fulham) og slapp inn minst mål (sammen med Brighton), noe som tyder på at de er gode begge veier. Med Rafa Benitez bak roret og et slagkraftig mannskap kan de svart-hvite fra nordøst bite godt fra seg i årets sesong. Målet er nok å holde seg i divisjonen, noe som er vanskelig nok, men med en god sesong kan Newcastle komme seg et godt stykke opp på tabellen. Benitez har tidligere hatt suksess med fokus på det defensive og det blir fort nøkkelen for Newcastle, da de har mye offensiv slagkraft i blant annet Matt Ritchie og Dwight Gayle.

SUKSESSTRENER?: Rafa Benitez tok turen til Championship med Newcastle, men trengte bare én sesong på å komme tilbake. (Foto: ALTERPHOTOS/Victor Blanco)

Pre-season

Hearts-Newcastle 1-2 (Gayle, Shelvey)
Preston-Newcastle 1-1 (Mitrovic)
Bradford-Newcastle 0-4 (Atsu, Murphy, Mitrovic, Murphy)
Mainz-Newcastle 2-1 (Jesús)
Wolfsburg-Newcastle 1-3 (Mitrovic, Ritchie, Atsu)
Newcastle-Verona 2-0 (Pérez, Atsu)
Newcastle har gjort det relativt i bra i pre-season med fire seirer, én uavgjort og ett tap – rett nok mot varierende motstand. Mitrovic og Atsu er toppscorere med tre mål hver, mens både ”fantasy-favorittene” Gayle og Ritchie har puttet ett hver.

Formasjon

4-4-1-1 / 4-2-3-1. Spilte i denne formasjonen forrige sesong og har gjort det også i trenignskampene.

Sannsynlig lagoppstilling

Elliot*
Yedlin** – Lejeune – Lascelles/Clark – Dummett
Atsu – Shelvey – Hayden – Ritchie
Perez
Gayle***
*Darlow var førstekeeper forrige sesong, men de siste rapportene og treningskampene tilsier at Elliot får tillit i buret for Newcastle.
**Yedlin er ute med en skade, og sannsynligvis tar Manquillo høyrebacken de første serierundene.
***Dwight Gayle er usikker til seriestarten med en hamstringskade, og dersom han er ute starter nok Mitrovic.

GLAD SPANJOL: Ayoze Pérez kan spille en viktig rolle for Newcastle. (Foto: BPI)

Kampprogram

Tottenham (h), Huddersfield (b), West Ham (h), Swansea (b), Stoke (h).
Newcastle starter knalltøft mot fjorårets andreplass. Videre følger en fin rekke med kamper der Newcastle kan få en god start på sesongen.

Viktige spillere

DeAndre Yedlin – 4.5 – Forsvar
Spilte 27 kamper i fjorårets sesong og fikk med seg 5 assists. Newcastle kan fort finne på å holde nullen i noen kamper og Yedlin er også en trussel fremover. Er skadet de første serirundene, men kan bli viktig når han kommer tilbake.
Matt Ritchie – 6.0 – Midtbane
12 mål og 7 assist og tar i tillegg alle dødballer. Matt Ritchie er kanskje Newcastles viktigste spiller og vil være avgjørende i det offensive spillet deres.
Dwight Gayle – 6.5 – Angrep
Toppscorer for Championship-vinnerene med sine 23 nettkjenninger. Om han finner tonen med Ritchie og Pérez spesielt, kan det bli en del mål på Gayle også i år. Har god konkurranse i Mitrovic, men Gayle er sannsynligvis førstevalget.

Se opp for

Christian Atsu – 5.0 – Midtbane
Innleid fra Chelsea i fjor, og hentet på permanent basis i forkant av årets sesong. Fikk 8 målpoeng i fjor fra 15 kamper fra start, men Atsu er ventet å få en viktigere rolle i årets sesong. Ghaneseren har også vært frisk i pre-season med tre scoringer. Med sin vennlige pris på 5.0 kan han også brukes som en god reserve.

Dødballtakere

Straffe: Ritchie
Frispark: Ritchie, Shelvey
Corner: Ritchie, Shelvey
Ritchie er ”først-i-alt”, med Shelvey som backup.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar