Forrige sesong nådde Burnley den magiske 40-poengsgrensen, og holdt plassen. Dette skyldes alle poengene de hentet hjemme på Turf More. Hentet hele 33 poeng hjemme, kun ett poeng mindre enn Manchester United. De var til gjengjeld det nest verste bortelaget, kun ett poeng mer enn Hull. I år er nok Burnley avhengig av å levere bedre på bortebane for å beholde plassen. Uten Michael Keane i forsvaret, vil de slite med å grinde ut ettmålsseire på samme måte som forrige sesong.

Husk å meld deg på i vår ligahttp://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/ 

Burnley vil nok prøve å bygge videre på den fin hjemmeformen de hadde forrige sesong. Foreløpig ingen solid stopper hentet inn for å erstatte Keane, så det tyder da på at Tarkowski kommer inn der. Ubeskrevet blad, kan aldri i min villeste fantasi forstå at han kan erstatte Keane. At det ikke er hentet inn en solid forsterkning, gjør at jeg frykter Burnley må kjempe for tilværelsen denne sesongen. Men med gammeldags fotball, og en utdatert formasjon tror jeg Burnley fort kan bli denne sesongens største skuffelse.
Jack Cork, Charlie Taylor, Jonathan Walters og Phil Bardsley er de nye spillerne som er kommet inn, lukter ikke fugl av dette altså. Jack Cork er en mer spillende type enn de som er der fra før, og går nok rett inn på laget, kan regnes som en grei forsterkning. Bardsley er nok et stykke unna Premier League-nivå, Charlie Taylor har ingen kamper i Premier League, men leverte veldig bra i Championship. Jonathan Walters er en type som sikkert har mye å si for garderoben, og kler nok Dyche sin måte å spille fotball på, men kan ikke se at han kan berge Burnley.

LAGETS VIKTIGSTE SPILLER: Tom Heaton ble keeperen som leverte mest poeng av alle målvaktene forrige sesong. (Foto: Nathan Stirk/Getty Images)

Pre-season
14. juli: Shamrock – Burnley 0-4, Walters (Cork), Barnes (Lowton), Brady (Ward), Vokes (Hendrick)
22. juli: Alfreton – Burnley 2-3, Gray 3
22. juli: Kidderminster – Burnley 0-1, Brady
25. juli: Preston – Burnley 1-2, Walters (Anderson), Vokes (Long)
29. juli: Nottingham Forest – Burnley 1-1, Gray
01. aug: Burnley – Celta Vigo 2-2, Brady (Hendrick), Hendrick (Brady)
05. august: Burnley – Hannover 1-0, Mee (Brady)

Solid pre-season resultatmessig, mot stort sett svak motstand. Brady har levert både mål og målgivende fire matcher. Ellers kan det sies at Walters, Gray (forlatt klubben) og Hendrick har sett brukbare ut i pre-season.

Formasjon
4-4-2
Dyche vil nok ikke forandre på formasjonen fra forrige sesong. I pre-season har det vært rapportert om at de har prøvd både 4-3-3 og 4-5-1, men kan ikke se for meg at Dyche prøver en ny formasjon fra start. Hvis de begynner å slite, noe jeg frykter Burnley vil gjøre i år, så får vi se om Dyche er mannen til å prøve noe nytt.

Sannsynlig lagoppstilling
Heaton
Lowton, Tarkowski, Mee, Ward
Arfield, Hendrick, Cork, Brady
Walters, Vokes

Her er det faktisk litt overraskende mange spørsmålstegn. Av det jeg har sett i pre-season, så har det vært som vanlig mye rotasjon. Charlie Taylor kan være en som kommer inn på venstreback.

Kampprogram
12. august: Chelsea (b)
19. august: West Brom (H)
26. august: Tottenham (b)
09. september: Crystal Palace (H)
16. september: Liverpool (b)

Grusom åpning for Burnley, stygge bortekamper. Selv om disse to hjemmekampene på papiret skal være potensielle clean sheets. Frem til desember er annenhver kamp grønn ifølge FPL-siden. Som vi så forrige kamp, så er de meget ustabil, går sjeldent på fine rekker med mye poeng. Det vil være enda vanskeligere fra seriestart til desember når kampprogrammet er som det er.

VETERAN: Jonathan Walters er en kriger som passer Burnleys stil godt. (Foto: Nathan Stirk/Getty Images)

Viktige spillere
Tom Heaton (5.0): Lagets viktigste spiller og kaptein. Kjempesesong i fjor, ble den mestscorende keeperen foran kanonene som Lloris, Courtois og De Gea. Ti clean sheets forrige sesong, samme som 14/15-sesongen. Henholdsvis 150 poeng og 149 poeng på de to siste i Premier League. Trygt valg, vil alltid spille og levere mange save points. Tror fort at Heaton uten Keane vil miste halvparten av disse nullene denne sesongen. Er også blitt 0.5 dyrere enn i fjor.

Ben Mee: Billig, koster kun 4.5. Spilleren som er tryggest i Burnley sin firer. Og fikk tre målpoeng forrige sesong. Lowton samme pris, men får nesten dobbelt så mye kort. Kan være et fint alternativ hvis en finner en annen billig forsvarer som roterer bra.

Jonathan Walters (5.5): Kanskje den mest spennende spilleren for Burnley denne sesongen. I en sesong der de fleste ser etter to billige midtbanespillere, kan han være et bra valg. Kan ende opp med å spille spiss, er klassifisert som midtbanespiller. Og hvis han får muligheten til å ta straffer, så blir han nok en spennende differensial. Skal sies at han nok er bak i køen foreløpig. Til tross for at jeg har liten tro på at Burnley beholder plassen er han faktisk en av de mest spennende billige midtbanespillerne i årets FPL. Må følges med om han får spille spiss, frister ikke like mye hvis han ender på en kant.

Sam Vokes (6.0): Brukbare ti mål og fire assist for Vokes forrige sesong, men vil nok slite mer i år. Er nok på straffer nå når Gray har forlatt klubben. Blir viktig hvis klubben skal beholde plassen.

SKADEPLAGET DØDBALLSPESIALIST: Kan Robbie Brady holde seg skadfri og levere i årets sesong? (Foto: Nathan Stirk/Getty Images)

En spiller å se opp for
Robbie Brady: Spilt bra i pre-season, tar alle dødballer hvis han spiller. Det er nøkkelen, for det er noe usikkerhet om han spiller. Slitt en del med skader, men hvis han slipper unna skadene så tror jeg han kan være en spiller å vurdere.

Dødballtakere
Straffer: Vokes, Walters
Frispark: Brady, Arfield
Hjørnespark: Brady, Arfield

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar