Vi nærmer oss Premier League-start med stormskritt og fortsetter å se nærmere på lagene i fantasy-øyemed. Denne gang er det Manchester City som står for tur!

Husk å meld deg på i vår liga: http://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/ 

De fleste tok det nesten for gitt at Manchester Citys stjernemannskap skulle vinne Premier League forrige sesong, men slik gikk det ikke. Det ble til slutt hele 15 poeng opp til serievinner Chelsea, til tross for at City fikk en fantastisk start på sesongen. Pep Guardiola tok Premier League med storm og vant de første seks, men etter det var City-mannskapet under pari og det var lenge usikkert om de ville klare topp 4. Det gikk, og dermed skal City ut i Champions League også til høsten, men nå ser laget styrket ut.

Guardiola har fått prøve seg som Premier League-trener ett år, gjort seg noen erfaringer og fått på plass en del signeringer i posisjoner hvor det skortet en del forrige sesong. Bravo ble ingen suksess og henvises til benken med Ederson. Ellers har det kommet tre backer inn i Danilo, Walker og Mendy, samt at Bernardo Silva kommer inn i et allerede godt besatt angrep.

 

Pre-season:

Manchester United – Manchester City – 2-0
Real Madrid – City – 1-4 – Otamendi(De Bruyne), Stones(KDB), Sterling(Roberts), Diaz
City – Tottenham – 3-0 – Stones(De Bruyne), Sterling, Diaz(Nasri)
West Ham – City – 0-3 – Jesus(De Bruyne), Aguero(Silva), Sterling(Foden)

Citys pre-season har vært mot forholdsvis god motstand, og ser man bort fra tapet mot United i den første kampen har de sett svært solide ut. Spesielt kampen mot Tottenham var voldsomt imponerende, og mye tyder på at City får en forrykende start også denne sesongen. John Stones har scoret to på dødball, De Bruyne har fire assist og både Jesus og Aguero har scoret mål. Man kommer ikke utenom City på fantasy, men utfordringen blir å finne ut av hvem man skal ha.

 

Formasjon:

Å vite hva Guardiola foretar seg er ikke alltid enkelt, og City har variert mellom å ha tre bak og fire bak. I pre-season har 4-1-5-1/4-3-3 og 3-5-2 vært i bruk. 3-4-3 har også vært prøvd ut, og i siste treningskamp kjørte Guardiola tre bak. Det kan tyde på at de starter sesongen slik iallfall, uten at det er noen garanti for det, men med alle tilgjengelige tyder sommerens kjøp på at 4-1-4-1 blir foretrukket.

 

Sannsynlig lagoppstilling:

Det er på ingen måte lett å ta ut en førsteellever i Manchester City, og i et fantasyperspektiv ligger utfordringen i rotasjonsfaren på mange av posisjonene. Det er svært mange å velge mellom, spesielt offensivt, og Guardiola kommer nok til å benytte hele stallen omtrent fra første stund.

Ederson
Walker-Stones-Kompany-Mendy
Fernandinho
Sterling-D. Silva-De Bruyne-Jesus
Aguero

I det man tar ut dette laget sitter Bernardo Silva, Sane, Danilo, Gündogan, Toure og Otamendi på benken. Da sier det seg selv at det ikke er noen lett jobb å ta ut et lag, hvilket medfører at det er en del risiko forbundet med å velge en del City-spillere. Det virker som om Guardiola vil bruke både Jesus og Aguero, men her vil det også roteres. De Bruyne er det sikreste kortet offensivt, mens Stones og Kompany virker å være trygge valg på stopperplass. Ederson spiller alt og Mendy er den eneste naturlige venstrebacken, men her har Danilo levert godt når han har vikariert i pre-season. Fernandinho er også bankers på laget, uten at det gjør ham spesielt interessant på fantasy.

Hvem skal man velge? Et vanskelig spørsmål for både Pep og deg (Foto: Ian MacNicol, GettyImages).

 

Kampprogram:

Brighton (B), Everton (H), Bournemouth (B), Liverpool (H), Watford (B)

Manchester City har fått en relativt overkommelig start, med de to tøffeste oppgjørene på hjemmebane. Bortekampene er mot antatt svakere motstand, og ser man sesongen under ett har City fått storkampene fordelt ganske pent utover før jul. Det er med andre ord ganske trygt å ha City-spillere på laget, om man finner noen som spiller fast og tar poeng.

 

Viktige spillere:

John Stones – 5,5 – Forsvar
Forrige sesong skulle alle ha John Stones grunnet prisen, og denne sesongen går vi i fella igjen. 5,5 millioner er en billig vei inn i City-forsvaret og Stones virker å ha en sikker plass. Har scoret bra med mål i pre-season, høster voldsomt med skryt av Guardiola og ser igjen ut som et godt valg før sesongen starter. Vil du være enda litt tryggere på valget og legge mer midler i en City-forsvarer er Mendy den som er tryggest med tanke på rotasjonsfare, og venstrebacken har også hatt bra med målpoeng i Ligue 1.

Kevin De Bruyne – 10,0 – Midtbane
Det tryggeste fantasy-valget i hele City-laget. 21 assist og 6 mål forrige sesong er fantastiske tall, og når belgieren også hadde ni i stolpen skjønner man at han er et strålende valg. Forsvarer prisen sin godt og er valgt av 26,1%. Det betyr at mange går uten De Bruyne, men han er nok en sikker starter på svært mange av toppspillernes lag.

Sergio Aguero – 11,5 – Angrep
Med Gabriel Jesus inn ble plutselig Aguero skyvd ut av laget, men i det Jesus ble skadet viste Aguero igjen sin verdi for laget. Nå tyder det meste på at Guardiola vil ha begge på banen, og da er Aguero den som får ligge helt fremme og jage mål. Leverte 20 mål i fjor og er en garantist for poeng om han er på banen, men det er en liten rotasjonsfare der.

 

Se opp for:

Raheem Sterling – 8,0 – City-troppen er så full av stjerner at det neppe vil bli mye spilletid på ukjente spillere. Dermed er det ikke så lett å finne noen i denne kategorien, men Raheem Sterling tok noe ubemerket 149 poeng forrige sesong, og hadde intet mindre enn 21 målpoeng. Det er sterkt, og Sterling får mye tillit hos Guardiola. Har igjen levert en god pre-season, og kan være et godt alternativ til De Bruyne og det må frigjøres midler.

 

Dødballtakere:

Straffer: Aguero, Jesus, De Bruyne

Frispark: De Bruyne, D. Silva

Cornere og indirekte frispark: De Bruyne, Silva, Sterling

 

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar