Arsenal er nok ute etter å forbedre femteplassen sin fra forrige sesong. Etter en turbulent sesong avsluttet de med 5 strake seirer, og Wenger fikk fornyet kontrakten sin.

Husk å meld deg på i vår liga: http://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/

Arsenal vil nok være med å kjempe i toppen, og i alle fall om en topp 4-plassering. Wenger liker å ha ballen mye, og derfor blir kreativiteten i fremste ledd viktig. I tillegg er de et godt kontringslag. The Gunners har etter alle solemerker gått bort i fra 4-2-3-1-formasjonen, og spiller nok med 3 bak. Det blir spennende å følge Arsenal i år, og kanskje har Wenger endelig funnet spissen sin i Lacazette.

Mesut Özil blir en nøkkelspiller for Arsenal også i år. (Foto: Digitalsport)

Pre-season

Sydney-Arsenal 0-2 (Mertesacker, Lacazette)
Wanderers-Arsenal 1-3 (Giroud, Ramsey, Elneny)
Bayern-Arsenal 1-1 (Iwobi)
Arsenal-Chelsea 0-3
Arsenal-Benfica 5-2 (Walcott x2, selvmål, Giroud, Iwobi)
Arsenal-Sevilla 1-2 (Lacazette)
Arsenal-Chelsea 1-1 (Kolasinac), 5-2 etter straffer (Community Shield)
Pre-season har gått litt i bølgedaler for Arsenal denne sommeren. De røde fra Nord-London startet med to greie seirer mot Sydney FC og Wanderers. Videre spilte de 1-1 mot Bayern, før de gikk på et knusende nederlag, 0-3, mot de regjerende mesterne fra England, Chelsea. I nest siste kamp ble det derimot 5-2-seier mot Benfica med det som kunne se ut som en antatt reserveellever. I siste uviktige kamp ble det igjen tap, 1-2, mot Sevilla. I generalprøven mot Chelsea ble det uavgjort, der de tok troféet etter straffekonkurranse.

Formasjon

The Gunners fortsetter sannsynligvis i 3-4-2-1-formasjonen som de avsluttet forrige sesong med.

Sannsynlig lagoppstilling

Cech
Koscielny – Mustafi* – Monreal
Bellerin** – Xhaka – Ramsey – Kolasinac**
Ozil – Sanchez*
Lacazette
I de to første serierundene er Koscielny suspendert på grunn av det røde kortet han pådro seg i siste serierunde mot Everton. Holding ble startet mot Chelsea i generalprøven.
*Mustafi og Sanchez er tvilsomme til seriestarten på grunn av manglende pre-season.
**Om man skal dømme utifra pre-season er Oxlade-Chamberlain sterk konkurrent til en vingback-plass, og Kolasinac er aktuell som stopper dersom Mertesacker også er ute.

Kampprogram

Arsenal har et overkommelig kampprogram i starten av sesongen. På de 8 første kampene er 6 av de mot antatt svakere motstand, mens de venter to tøffe bortekamper mot henholdsvis Liverpool (GW 3) og Chelsea (GW 5). Arsenal pleier å starte sesongen bra, og å ha med én eller to spillere fra Arsenal kan vise seg å være lurt. Det kan også være verdt å merke seg at The Gunners møter en tøff periode i november og starten av desember, mens de har en, på papiret, grei avslutning på sesongen (siste 10 kamper), der de kun møter Man Utd av de antatte topplagene.

JUBEL: Sanchez blir utvilsomt den viktigste av disse tre – i alle fall om han blir værende. (Foto: Joe Toth/BPI/Digitalsport)

Viktige spillere

I valg av spillere er det utvilsomt de offensive spillerne hos Arsenal som er mest aktuelle. Spesielt med tanke på at Koscielny er suspendert i de to første kampene, vil Arsenal være svekket bakover.
Petr Cech – 5.5 – Keeper
Vi kan nevne Petr Cech som et godt alternativ i de bakre rekkene. Tsjekkeren er et godt keeperalternativ som samlet 5. mest poeng av alle keeperene i fjor.
Mesut Özil – 9.5 – Midtbane
Videre kan vi se på midtbanealternativene hos Arsenal, der Sánchez og Özil er de heteste alternativene. Med Sanchez usikker, både på grunn av fitness og om han i det hele tatt fortsetter karrieren på Emirates, kan prisen på 12.0 være i overkant dyr fra start av. Derfor seiler Özil opp som det beste alternativet. Tyskeren håper nok å overgå sine 8 mål og 11 assist fra forrige sesong, og da er prisen på 9.5 grei. Aron Ramsey kan også være et billigere alternativ (7.0), da han ser ut til å kapre den sentrale midtbanen sammen med Xhaka.
Alexandre Lacazette – 10.5 – Angreop
På topp starter høyst sannsynlig nysigneringen Alexandre Lacazette, med Giroud som den største utfordreren. Lacazette har vært frisk i pre-season, men det er langt i fra sikkert at han dunker inn 20+ i den kommende sesongen. Tror derfor det kan være større verdi å investere millionene andre steder.

Se opp for

Sead Kolasinac – 6.0 – Forsvar
Den nye venstrebacken til Arsenal kan være verdt å holde et øye med. Noterte seg for tre mål og fem assist fra 25 kamper for Schalke i fjor, noe som er bra for en forsvarspiller. I Arsenals nye formasjon, får han nok mer frihet offensivt, og bosnieren er i tillegg farlig på dødball.

Dødballtakere

Straffer: Lacazette, Sanchez
Frispark: Sanchez, Ozil, Kolasinac
Corner: Ozil, Sanchez, Kolasinac

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar