Fotballsonen ser nærmere på lagene foran den kommende fantasy-sesongen, og turen har nå kommet til fjorårets seriemester Chelsea FC.

Husk å meld deg på i vår ligahttp://www.fotballsonen.com/2017/07/13/fantasy-premier-league-fotballsonen-201718/ 

Etter en vanskelig start på fjorårssesongen snudde alt på Stamford Bridge da Antonio Conte la om til 3-4-3 formasjonen sin. Det ble et soleklart seriegull, og motstander etter motstander kopierte suksessformasjonen. De var potte tette bakover og hadde god uttelling på sjansene fremover. Hele forsvarsrekka+Hazard og Costa var standard på de fleste Fantasylag. Nå murrer det imidlertid litt i klubben, både pga. spillere som har blitt solgt eller skal selges, og pga. manglende erstattere. Kan Chelsea kopiere gullsesongen er det mye potensielt Fantasy-gull her igjen, men kanskje skal man være litt avventende i starten.

Pre-season:

Chelsea – Fulham                            8-2         Willian(Batshuayi), Willian(Batshuayi), Batshuayi,  Batshuayi,  Willian,   Remy, Remy, Azpilicueta

Arsenal – Chelsea                            0-3         Willian, Batshuayi, Batshuayi(Alonso)

Chelsea – Bayern München          2-3         Alonso(Moses), Batshuayi(Morata)

Chelsea – Inter Milan                     1-2         Selvmål

Arsenal – Chelsea(CS)                   1-1         Moses(Cahill), seier til Arsenal på straffer

 

Formasjon

Chelsea fortsetter garantert i suksessformasjonen 3-4-3 fra i fjor.

 

Sannsynlig lagoppstilling

Courtois

Azpilicueta-Luiz-Cahill

Moses-Bakayoko-Kanté-Alonso

Willian-Morata-Hazard

Det er verdt å legge merke til; at Moses har karantene I første kamp, at Bakayoko er skadet og sannsynligvis blir erstattet av Fabregas, at Hazard er skadet til september og sannsynligvis blir erstattet av Pedro, og at Morata ikke er i kampform så Batshuayi starter på spissplass.

 

Kampprogram

Etter noe som bør være en klar hjemmeseier i første kamp mot Burnley, venter selveste Tottenham på Wembley i kamp nummer 2. Så følger kamper mot Everton, Leicester, Arsenal, Stoke og Man City før september er ferdig. Altså en relativt vanskelig start. Utover i oktober og november ser det litt lettere ut.

Kan Alonso plukke like mange Fantasy-poeng som i fjor? (Photo by Clive Rose/Getty Images)

 

Viktige spillere

Marcos Alonso – 7,0 – Forsvar

Virket som en nødløsning da han ble signert på deadline-day i fjor, men som venstre vingback i Contes 3-4-3 viste han seg som en ren gullgruve til Fantasy-folket. 15 clean sheets, 5 assists og 6 mål ble fasiten, og i år er han den dyreste forsvarsspilleren på spillet. Fortsetter Chelsea med å slippe inn like lite som forrige sesong er han likevel et meget godt alternativ.

Cezar Azpilicueta – 6,5 – Forsvar

Her kunne det likegodt stått Gary Cahill, for det var de to som var bonusmagneter i Chelseas bakre 3-er forrige sesong.  Sammen med ovennevnte Alonso var det de tre forsvarsspillerne med høyest poengsum, noe som sier litt om Chelseas defensive styrke. Azpilicueta blir valgt her, fordi han KAN komme til å spille vingback ved flere anledninger denne sesongen, inkludert åpningskampen, hvor Moses er ute med karantene.

Eden Hazard – 10,5 – Midtbane

Trenger han egentlig å presenteres? Utenom katastrofesesongen til Chelsea for to sesonger tilbake, har han levert mellom 190 og 233 poeng i alle sesongene sine i FPL. Er ute med skade til litt ute i september, men se ikke bort fra at hvis Chelsea starter litt tregt, kan han være virvelvinden som blåser i gang lagmaskineriet til Conte med sin tilbakekomst.

Du finner ikke mange like stabile poengplukkere som Eden Hazard i FPL! (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

 

Se opp for

Willian – 7,0 – Midtbane

Spilte halvparten så mange minutter forrige sesong, som sesongen før, mye pga. familieanliggender hjemme i Brasil. Leverte likevel bra med poeng og assists de minuttene han fikk sjansen, og i år har han hatt en forrykende oppkjøring med 4 mål. Kan komme til å ta straffer i Hazards fravær i starten. Et godt budsjettalternativ inn på Chelseas midtbane.

 

Dødballtakere

Straffer: Hazard, Fabregas, Willian

Frispark: Alonso, Luiz, Willian, Fabregas

Cornere: Willian, Fabregas, Pedro, Hazard

Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar